Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından 105'inci saatte 1 buçuk yaşındaki Yusuf Hüseyin ve 7 yaşındaki ağabeyi Muhammed Hüseyin sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, Armutlu Mahallesi'ndeki üç katlı evin enkazında sağ kalanları buldu. Kurtarılan çocuklardan Muhammed, kurtarıldığı sırada ekiplerden kavurma ve kola istedi.
10 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 10 ildeki hasar tespit verilerini yayınladı. En çok hasar gören ilçeler Gaziantep'in Nurdağı, Adıyaman'ın Merkez, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ve Hatay'ın Antakya ilçeleri olarak belirlendi. Toplamda 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği depremler sonucunda binlerce bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Bakanlık hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.
14 Şubat 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan Mutlular Apartmanı'nın enkazında arama tarama çalışmaları sırasında hayat belirtisi tespit edilen Mustafa Sarıgül, 149 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına çeşitli arama kurtarma ekipleri, askeri personel ve Romanya'dan gelen ekipler destek verdi. Yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.
12 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesindeki İlke Apartmanı'nda 25 kişi kayboldu. Hande Kılıç, iki aydır abisini, yengesini ve yeğenini arıyor ancak resmi bir arama çalışması yok. Enkazda sadece 10 kişi hayatta kalmış. Arama kurtarma çalışmaları ilkel yöntemlerle ve sınırlı imkanlarla yapılmış, çoğu zaman kepçe operatörlerinin insiyatifine bırakılmış. Kayıp yakınları, yetkililere ulaşamıyor ve ne yapacaklarını Whatsapp gruplarında tartışıyorlar. Resmi sayılara göre depremde 50 bin 399 kişi hayatını kaybetti, ancak kayıplar hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.
13 Nisan 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk canlı yayınında şehirde yaklaşık 1200 binanın yıkıldığını ve kurtarma çalışmaları için yeterli imkanlara sahip olmadıklarını belirtti. Savaş, kurtarma ekiplerine ve ekipmanlara acil ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca dışarıda kalan insanların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti. Programcı Fatih Altaylı'nın da duygusal bir an yaşadığı belirtildi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem sonrası bölgede büyük yıkım yaşandığı ve ölü sayısının arttığı bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bir bina yıkıldı ve enkaz drone ile görüntülendi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve can kayıplarının olduğu bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yetersiz yardım çalışmaları olduğunu belirtti. Pazarcık'ta binaların %80'inin kullanılamaz hale geldiğini ve insanların yiyecek, çadır ve soğukla mücadele ettiğini ifade etti. Kenanoğlu, bölgede sadece iki AFAD görevlisi ve bir özel kuruluşun çalışma ekibini gördüğünü, askeri veya diğer profesyonel ekiplerin olmadığını aktardı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dokuz gün sonra, Hatay Antakya'da yabancı uyruklu Muna Dabul 204 saat, öğretmen Emine Akgül ise 201 saat sonra enkaz altından kurtarıldı. Adıyaman'da ise 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar ve ağabeyi Baki Yeninar ile 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin, 198 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Bu olaylar, 1992 Erzincan depreminde 187 saat sonra kurtarılan hemşire Nurcan Eraslan'ı hatırlattı.
14 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ve farklı derinliklerde bir deprem olduğunu duyurdu. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Orhan Tatar, bu sarsıntının artçı olmadığını, yeni bir deprem olduğunu belirtti. Aynı günün sabahında Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde başka bir deprem meydana gelmiş ve Türkiye'nin birçok ilinde hissedilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 912'ye yükseldiğini açıkladı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar gören Hatay Valiliği binasının bir kısmı, 6,4 büyüklüğündeki bir depremle yıkıldı. Daha önceki sarsıntılarda ağır hasar gören bina, dün akşam saat 20:04'te gerçekleşen deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle çöktü. Binanın bulunduğu kent merkezi, bu yıkımın etkilerini yaşamaktadır.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonucu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Özpolatlar Apartmanı'nın enkazından Ülkü Doğan isimli bir yaralı, yaklaşık 44 saat sonra kurtarıldı. Daha önce enkazdan beş kişi daha kurtarılmış ve kurtarılanların sayısı altıya ulaşmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Kırıkkale-Kayseri kara yolunda bir otomobilin kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucunda, araçta bulunan altı kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kazazedelerin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'dan Kırıkkale'deki yakınlarının yanına geldikleri öğrenildi.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan beş katlı Arzu Apartmanı'nın enkazından 102 saat sonra altı kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Yasemin-Kadir Oktay çifti de bulunuyor. Enkazda sekiz kişinin olduğu tespit edildi ve dört kişiye daha ulaşıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta deprem enkazı başında bekleyen bir vatandaş, 30 saat geçmesine rağmen yeterli yardımın gelmediğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete tepki gösterdi. Vatandaş, 1999 depremini eleştiren Erdoğan'ın şu anki durumda nerede olduğunu sorguladı. Hatay'ın İskenderun ilçesinden bir başka vatandaşın da Erdoğan'a tepki gösterdiği sırada Habertürk'ün canlı yayının sesini kestiği belirtildi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti. Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel, 48 saat sonra Mona Gazel (52) ve Necla Melek (74) isimli iki kadını enkazdan sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadınlar sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yedi aylık Hamza bebek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından 140 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Ekipler, yıkılan bir apartmanın enkazından gelen sesleri takip ederek bebeğe ulaştı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları deprem bölgesinde devam ediyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim