Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Erdoğan'ın tüm yetkileri elinde bulundurduğunu ve yardımların ulaşmasını engellediğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'a halkın acılarını görmemesi ve onları sadece oy olarak görmesi nedeniyle sorunun kendisi olduğunu söyledi ve 'Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından' ifadesini kullandı.
9 Şubat 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayıyla gireceğini açıklamasının ardından, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oruç, muhalefetle müzakere edilmesi durumunda ortak adayda buluşabileceklerini, aksi takdirde kendi adaylarını belirleyeceklerini ifade etti. Buldan'ın bu açıklaması siyasi gündemi hareketlendirdi ve HDP'nin seçim stratejisi konusunda yeni bir açıklama yapılmasına neden oldu.
8 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden genç seçmenlere yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Demirtaş, gençlere umutlu olmalarını, sandığa gitmelerini ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, seçilemeyecek adaylara ve barajı geçemeyecek partilere oy vermemeleri konusunda uyarıda bulundu ve 'Taliban İttifakı' ifadesiyle eleştirel bir yaklaşım sergiledi.
1 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı sırada kendisine yönelik yuhalama ve 'idam' sloganlarına karşı bir tepki gösterdi. Demirtaş, Erdoğan'ı 'hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla' suçlayarak, kendisinin Selahaddin Eyyubi'nin torunu olduğunu belirtti ve 'Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum' dedi.
30 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden seçmenlere yönelik mesajlar paylaşmaya devam ediyor. Yayımladığı son mesajında, ekonomik zorluklarla mücadele eden gençler, emekçiler, emekliler, esnaflar ve çiftçilere hitap ederek, bu seçimin onların seçimi olduğunu ve geleceklerini çalmalarına izin vermemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, 'kaybetse de gitmez' düşüncesine karşı meydanların dolması ve mitinglerin coşkulu geçmesi durumunda seçim, sandık ve zaferin çalınamayacağını ifade etti.
19 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), geçen ay kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını duyurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, adaylarını şubat ayının ilk haftasında, yani altılı masanın adayını açıklamasından önce duyurabileceklerini ifade etti. Buldan, adayın bir kadın olup olmayacağına dair bir soruya kesin bir yanıt vermedi.
1 Şubat 2023

Eski HDP eş genel başkanı ve Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın aktif politikayı bırakma açıklamasına ilişkin, Demirtaş'ın siyaseti bırakmak istese bile ne kendilerinin ne de siyasetin onu bırakmayacağını belirtti. Demirtaş, partisinin oy oranındaki gerilemeye dair eleştirilerde bulunmuş ve aktif politikayı bıraktığını duyurmuştu. Temelli, Demirtaş'ın bu kararını anlık bir duygu haliyle verdiğini ve beraber siyaset yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
31 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceği adayın kim olacağını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Buldan, Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, adalet ve hukukun kazanmasını istediklerini ve bu değerlere en uygun adayı destekleyeceklerini ifade etti. Daha önce HDP, seçime kendi adayıyla gireceğini duyurmuş ve altılı masanın adayıyla müzakereyi reddetmeyeceklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları arasında bir görüşme gerçekleşmiş ve sorunların çözümünün TBMM'de olduğu vurgulanmıştı.
23 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasının yasalara aykırı olduğunu belirtti. Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Erdoğan'ın hem diploması olmadığı gerekçesiyle hem de yasal sınırlamalar nedeniyle aday olamayacağını savundu. Demirtaş, Yüksek Seçim Kurulu'nun Erdoğan'ın adaylığını kabul etmesinin bu durumu değiştirmeyeceğini ve YSK'nın bir suça ortak olacağını iddia etti.
24 Ocak 2023

Türkiye'de ikinci tur seçimleri sırasında, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm seçmenlere oy kullanmaları yönünde bir çağrıda bulundu. Daha önce Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesini isteyen Demirtaş, sosyal medya üzerinden 'Oy verme hakkınızı kullanın lütfen' mesajını paylaştı. Araştırmacılar, seçimlere katılım oranının sonuçları etkileyebileceğini belirtiyor.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'ye verdiği röportajda, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye oy vermenin, mevcut seçim matematiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermekle fark oluşturmadığını ifade etti. Demirtaş, seçimlerin ekonomi ve demokrasi ekseninde ilerlediğini ve Erdoğan'ın yenilgiye uğrayacağını öngördüğünü belirtti. Ayrıca, TİP'in ayrı liste kararını yanlış bulduğunu ve Yeşil Sol Parti seçmeninin oylarının partilerine gideceğini söyledi.
17 Nisan 2023

Tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden akşam saat 21:00'de 'önemli bir mesaj' paylaşacağını açıkladı. Üç gün önce de benzer bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini neden bitirdiğini anlatmıştı. Demirtaş, mesajının içeriğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi ve takipçilerine sosyal medya bildirimlerini açmalarını önerdi.
3 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times'a verdiği demeçte Türkiye'nin otoriter bir rejime doğru ilerlediğini ve Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapacağını belirtti. Demirtaş, muhalefetin birlik olmasının ve Kürt seçmeninin desteğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve demokrasi için samimi çaba gösterdiğini ve Kürt seçmenin Kılıçdaroğlu'nun kampanyasından umutlu olduğunu ancak tercih için sürecin nasıl gelişeceğini bekleyeceklerini ifade etti.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim