Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinglerde ve televizyon kanallarında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir reklam filminde PKK yöneticisi ile yan yana gibi gösteren montajlanmış bir görüntüyü gerçekmiş gibi izletiyor. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda gençlere seslenerek, montajlı içeriklerle yapılan kara propagandaya karşı çıktı ve durumu eleştirdi.
12 Mayıs 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ için bir heyet oluşturdu. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu heyetin bir üyesi olarak Yanardağ'ı ziyaret edeceklerini belirtti.
28 Haziran 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde acele edilmediğini, öncelikle üzerinde görüş birliği sağlanmış bir hükümet programının olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, demokrasinin işleyişi, yargının durumu ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırılar hakkında görüşlerini paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu program sırasında, daha önce eleştirdiği SADAT'ın reklamının yayınlanması dikkat çekti. Ayrıca, iktidara gelindiğinde yapılacaklar ve hasar tespit komisyonu kurulması gibi konulara değindi.
14 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Halk TV ile olan sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Bu kararın, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla alındığı belirtildi. Sözleşme kapsamında Halk TV, CHP'nin grup toplantılarını ve grup başkanvekili açıklamalarını canlı yayınlıyordu. Kararın partililere iletildiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

TV100 kanalında 'Taksim Meydanı' programında görev alan gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, kanaldan kendi istekleriyle ayrıldıklarını duyurdular. Yarkadaş ve Hacır, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda, kanal yönetimine verdikleri destek ve gösterdikleri güven için teşekkür ettiler. Bu ayrılık, SADAT'ın reklamının TV100'de yayınlanması ve bu durumun tartışma yaratması sonrasında gerçekleşti. SADAT reklamı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı eleştirdiği bir program sırasında yayınlanmış ve Kılıçdaroğlu tarafından bir tehdit olarak nitelendirilmişti.
24 Ocak 2023

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan bir programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştirdi ve 'algı yönetimi' sonucu tutuklandığını belirtti. Yanardağ'ın tutuklanması, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programdan bir bölümün, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılması sonucu gerçekleşti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.
27 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve yaşanan hayal kırıklığını TV100 programcılarına yaptığı açıklamada ele aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki rekabetin sadece Erdoğan ile değil, devletin tüm imkanlarına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu ve CHP'nin daha fazla büyükşehir belediyesi kazanacağını ifade etti.
7 Temmuz 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lıları gösteren sahte videolar tartışma yaratmıştı. CHP kampanya ekibi, bu videoların yayılma riskine karşı partiyi uyardı ve sert tepki gösterilmesini önerdi. Ancak parti kurmayları seçim sonrasını işaret ederek, 'Kazandıktan sonra gereken yapılır' yaklaşımını benimsedi. Kampanya ekibinin uyarıları yeterince dikkate alınmayınca, videoların yayılması riski konusunda endişelerini dile getirdiler ve sonunda kendi işlerine döndüler. Yaklaşık 20 gün sonra CHP, videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
17 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmemişken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya ekibi, CHP'nin önceki seçim kampanyalarından farklı bir yaklaşım benimseyerek, sürekli ve agresif bir kampanya stratejisi geliştirdi. 2020'nin sonlarında başlayan kampanya süreci, çeşitli ziyaretler ve açıklamalarla devam etti. Kılıçdaroğlu'nun ekibi, bağış kampanyası için metinler, görseller ve bir internet sitesi hazırladı. 'Geliyoruz' sloganı ve seçim bölgesinin sosyolojisine göre belirlenecek vaatlerle kampanya yürütülecek.
2 Şubat 2023

Habertürk televizyon kanalı, daha önce HDP temsilcilerini programlarına çıkarmama kararı almıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı 'Teke Tek' programına davet ederek bu uygulamadan geri adım attı. Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, daha önce HDP temsilcilerini 'yayıncılık ilkeleri gereği' programlara çıkarmadıklarını açıklamıştı. Fatih Altaylı ise bu durumu eleştiren bir yazı yayımlamıştı.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen 'Geleceği Kur' adlı gençlik festivalinde konuşma yaparken 'Aday olma' diye bağıran lise öğrencisi Ömer Faruk Berber ile görüştü. Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntüleri tepki çekti. Gazeteci Özlem Gürses'in bildirdiğine göre, Berber, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde fikrini tekrar dile getirdi ve Kılıçdaroğlu herkesin düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve protestonun engellenmesini desteklemediğini ifade etti. CHP fotoğraf servisi bu görüşmeye dair fotoğrafları paylaştı.
5 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki programı, CHP'lilerin bile beklemediği bir kalabalığın toplanması ve emniyetin yetersiz kalması nedeniyle iptal edildi. Kahta'da genellikle AKP ve HDP'nin etkin olduğu ve son zamanlarda muhalefete oy kayması yaşandığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun alana gelmemesi üzerine, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere programın ertelendiğini duyurdu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçeceği yolun AKP'li bir grup tarafından kapatıldığı ve bazı araçlara saldırıldığı haberleri alındı. Ancak, beklenenin üzerinde toplanan kalabalık ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle programın iptal edildiği, büyük bir organize saldırı hazırlığı iddiasının abartılı olduğu ifade ediliyor.
22 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de katıldığı program hakkında gözlemlerini Twitter üzerinden paylaştı. Kaftancıoğlu, iktidar destekçilerinin Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden rahatsız olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun sorulara özgüvenle yanıt verdiğini belirtti. Ayrıca, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşılıklı olarak seçmenlerinin karşısına çıkması için çağrıda bulundu.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim