İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da yakalandı. Baisaov, 'yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık' suçlarından, Rakhishov ise 'dolandırıcılık' suçundan aranıyordu. Her iki zanlı da ülkelerine iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
29 Mart 2024

İzmir’in Torbalı ilçesinde taksi şoförü Arif Karabacak’ı ve Karabağlar ilçesinde kendisini uyaran Engin K.’yi öldüren, ayrıca bir market çalışanını ağır yaralayan Bülent Ş. yakalandı. Saldırgan, cinayetleri uyuşturucu almak için işlediğini itiraf etti. Polis, Bülent Ş.'yi havaalanı yolu üzerinde gasbettiği araç ve suç aletiyle yakaladı. Bülent Ş.'nin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.
2 Eylül 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Elazığ, Niğde ve Edirne merkezli 13 ilde düzenlenen 'Sibergöz-50' operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çevrimiçi çocuk müstehcenliği, nitelikli dolandırıcılık, cinsel taciz ve yasa dışı bahis suçlarına karıştığı belirlenen şüphelilerin hesaplarında 364 milyon lira işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konulduğunu açıkladı.
8 Temmuz 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir kiliseden haç çalan kişi tutuklandı. Polis, kilisenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin izini sürdü ve Fatih Kemalpaşa Mahallesi'nde parkta otururken gözaltına aldı. Şüpheli S.A.'nın 37 suç kaydı olduğu ve haçı sevgilisine vermek için çaldığını söylediği belirtildi. Çalınan haç kiliseye geri teslim edildi.
24 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ismi, saldırıdan önce emniyetin bilgi sisteminden iki kez sorgulandı. Sorgulamaların biri dört saat, diğeri ise bir saat önce yapılmış. Ayrıca, Alagöz'ün kardeşi ve Ankara Tren Garı saldırısının faili Yunus Emre Alagöz hakkında da saldırıdan iki gün önce istihbarat alındığı, ancak bu bilginin ilgili birimlere katliamdan 3 saat 44 dakika sonra ulaştığı tespit edildi. Mülkiye müfettişlerinin raporu, Suruç saldırısındaki ihmal iddialarını içeriyor ve Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın dosyasına eklendi.
9 Temmuz 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim