MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da saat 19:17 itibariyle sandıkların yüzde 15'inin sisteme girdiğini ve bu verilere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,33 ile önde olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yüzde 43,94, Sinan Oğan yüzde 4,45 ve Muharrem İnce yüzde 0,28 oy almış durumda.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'nin yerel seçimlerde benimsediği 'kent uzlaşısı' yaklaşımına değer verdiğini belirtti. Özel, bu yaklaşımın kentin değerlerini koruma ve ranta geçit vermeme gibi prensipleri içerdiğini ve CHP'nin de bu prensiplere uygun adaylar belirleyebileceğini düşündüğünü ifade etti. Ancak, iki parti arasında şu anda bir görüşme trafiği olmadığını ve resmi bir ittifak oluşturulmadığını açıkladı. DEM Parti'nin yerel seçimlerde muhalefete 'açık kapı' bıraktığı ve uygun adaylar çıkarsa uzlaşma sağlanabileceğini belirttiği bildirildi.
4 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde yapılan anketlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önüne geçtiğini belirtti. Sencar, Erdoğan'ın yüzde 42 seviyesinde bir üst sınırı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun yüzde 45'e kadar çıkabileceğini ifade etti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin aniden yükselen oy oranının kısa sürede düşebileceğini öne sürdü. MetroPOLL'ün Nisan anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu yüzde 42,6, Erdoğan yüzde 41,1, İnce yüzde 5 ve Sinan Oğan yüzde 2,2 oy alıyor.
14 Nisan 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

AKP'ye yakın araştırma şirketi Optimar'ın 25-28 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre, CHP'nin oyu yüzde 30,1 olarak ölçüldü ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyları artmasına rağmen ilk turda kazanamıyor. Erdoğan yüzde 48,6, muhtemel rakibi Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,1 oy alıyor. Diğer partilerin oy oranları ise AKP yüzde 38,6, Yeşil Sol Parti yüzde 7,8, MHP yüzde 7,7, İYİ Parti yüzde 7, Memleket Partisi yüzde 4 ve TİP yüzde 1,3 olarak belirlendi. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin finansmanı, hata payı, örneklem belirleme yöntemi gibi kritik bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
2 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve hukuk ile seçim işlerinden sorumlu Muharrem Erkek, seçimlerde hile yapıldığına ve bazı oyların eksik ya da yanlış yazıldığına dair iddialar üzerine bir bilgilendirme notu paylaştı. Erkek, CHP'nin tüm sandık sonuç tutanaklarını sisteme girdiğini ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verisiyle uyuşmayan sandıklara ilişkin itirazların ilçe seçim kurullarına yapıldığını belirtti. Yeşil Sol Parti'nin de binden fazla sandığa usulsüzlük iddiasıyla itiraz ettiği, ancak CHP'nin henüz bir rakam vermediği bilgisi verildi.
16 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Özgür Çelik, partinin güçlenmesi durumunda işçinin de güçleneceğini belirtti. Çelik, İstanbul'da çocuklar için eşit eğitim imkanları sağlamayı hedeflediğini ve sosyal demokrasinin ilkelerine bağlı kalarak siyaset ve strateji belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki yoksulluk, kadın, çocuk ve gençlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sundu. Çelik, partinin örgüt yapısının dünyadaki değişimlere ayak uydurabilmesi gerektiğini vurguladı.
7 Ekim 2023

MAK Danışmanlık tarafından yapılan nisan ayı anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı dört puan olarak korunuyor. Her iki lider de bir önceki aya göre oylarını bir puan artırmış. Anket, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Milletvekili seçimlerinde ise AKP'nin oyları bir önceki aya göre artarken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında düşüş görülüyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da benzer eğilimler sergiliyor.
18 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya hesabından 2010 yılında 'Anıtkabir yakılacak' şeklinde bir paylaşım yaptığını iddia ederek Soylu'ya istifa çağrısında bulundu. Özel, daha önce de Şen'in Jandarma ve Emniyet'in resmi Twitter hesaplarına erişimi olduğunu ve ihaleler aldığını iddia etmişti. Şen ve bakanlık ise iddiaları reddediyor.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi üzerine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özel, anket sonuçlarına göre Savaş'ın en çok oy alan aday olduğunu ve alternatif bir isim bulunamadığını belirtti. Depremdeki sorumluluğu tartışılan Savaş'ın, yapılan dört ayrı ankette de önde çıktığı ve diğer potansiyel adayları geride bıraktığı ifade edildi. CHP'nin Defne Belediye Başkanı adayı Selim Matkap ise, Savaş'ın kazanmaya en yakın aday olduğunu ve Hatay'daki diğer ilçelerdeki sorumlulukların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
12 Ocak 2024

Deprem sorumluluğu tartışmalarına rağmen CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde önde olduğunu ve alternatif bulunamadığını belirtti. Savaş, Özel'in kendisinden memnun olduğunu ve 'Sizden memnunum sizinle devam edeceğiz başkanım' dediğini ifade etti. Savaş, anket sonuçlarına göre CHP'nin kazanma şansını artırmak için kendisiyle devam etme kararı aldığını söyledi.
16 Ocak 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, genellikle iddialı konuşmalar yapmaktan kaçındığını belirtmesine rağmen, yaklaşan seçimlerin birinci turda sonuçlanacağını iddia etti. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen, çoklu aday senaryosunda ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için baskılar varken, Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, seçimin ilk turda biteceğine olan inancını 'kesin bilgi' olarak nitelendirdi.
28 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, partideki değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak genel başkanın öncülüğünde partideki değişim ve dönüşümü sürdürerek yerel seçimlerden zaferle çıkmayı planladıklarını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki adaylık sürecine işaret eden açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Uyar, İmamoğlu'nun İstanbul'un kaybedilmemesine yönelik bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, partinin hedeflerinin mahalle delegeliği sistemini kaldırarak, ilçe yönetimlerinin doğrudan tüm üyelerin katılımlarıyla belirleneceği bir sisteme geçiş olduğunu da anlattı.
15 Ağustos 2023
İşaretlediklerim