Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, istifasının gerekçesi olarak 'delege seçimlerindeki kavgaları' gösterdi ve 'millet ittifakından da ayrıldığını' belirtti. Ancak başka bir partiye geçip geçmediğine dair bir bilgi vermedi. Bu istifa ile İYİ Parti'nin Aydın'da belediyesi kalmamış oldu.
24 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, defin işlemlerinin hukuki ve dini açıdan eksiksiz yapıldığını söyledi. Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Güngör, istifa etmeyi düşünmediğini, sürecin adli ve hukuki boyutunun devam ettiğini belirtti. Ersoy'un ahlaki boyutu sorgulamasına karşılık Güngör, kamuoyunun bu konuda karar vereceğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine satış yapması ve gıda malzemesi olarak konserve de satması kamuoyunda tepki çekti. Bu durumun araştırılması için CHP tarafından verilen Meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise sosyal medyada yaptığı paylaşımla eleştirilere yanıt verdi.
28 Şubat 2023

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından kan bankalarındaki stokların deprem bölgesindeki hastanelere gönderildiğini açıkladı. Kınık, vatandaşlardan kan bağışında bulunmalarını istedi ve ilerleyen saatlerde yaralı sayısının ve kan ihtiyacının artabileceğini belirtti. Ayrıca, Kızılay'ın afet bölge müdahale merkezlerinden çadır, yatak, battaniye, ısıtıcılar, mutfak malzemeleri ve kuru gıda gibi acil yardım malzemelerini deprem bölgesine sevk ettiğini söyledi.
6 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki büyük depremin ardından Borsa İstanbul'da yaşanan değer kaybı ve devre kesici uygulamaları sonrası SPK'yı eleştirdi. Deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün istifasını talep edeceğini ve küçük yatırımcıların zararlarının tazmin edilmesi için soruşturma başlatılmasını isteyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, SPK'nın deprem günü yaşananları ve küçük yatırımcıların korunması konusunda yetersiz kaldığını iddia etti.
10 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan bağışlarında yaşanan düşüşün mevcut yönetimle ilişkili olduğunu ve bu yönetimin görevden alınması durumunda bağışların artacağını ifade etti. Kızılay'ın, Kahramanmaraş depremi sonrası çadır ihtiyacını karşılaması gerekirken, çadırları sattığı iddiaları sonrası kan bağışlarında azalma yaşandığı ve stokların asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Muhalefet liderlerinin çağrılarına rağmen kan bağışlarında beklenen artışın sağlanamadığı kaydedildi.
13 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketini ve sonrasındaki yardım çalışmalarını eleştirdi. Deprem sonucu yaşanan yıkımı 'sistematik rant siyasetinin sonucu' olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, iktidarla hizalanmayı reddettiğini ve bürokratik engelleri tanımayacaklarını ifade etti. Yardım malzemelerinin engellere takıldığını belirten Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin önemine vurgu yaptı ve iktidarın bu konuda yetersiz kaldığını söyledi. Ayrıca, Erdoğan'ı başlıca sorumlu olarak gösterdi ve onunla görüşmeyi düşünmediğini açıkladı.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu. Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren oyuncu Metin Belgin, kampanyada yer aldığı için insanlığından utandığını ve pişmanlık duyduğunu açıkladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek özür dilemişti.
27 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyada kendisini eleştirenlere ve özellikle komedyen Şahan Gökbakar ile girdiği polemikler gündem oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın sosyal medya üslubunu eleştirerek, işine odaklanması gerektiğini belirtti ve Kınık'ın avukatı veya basın danışmanının açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, istifa ettiğine dair çıkan iddiaları reddetti ve bu iddiaları ortaya atanları kınadı. İHA'ya konuşan Savaş, Hatay'da yaşanan büyük depremle mücadele ederken, insanların yaralarını sarmaya devam ettiklerini ve sanal ortamlarda ülkeye zarar veren işler yapanları eleştirdi. Görevine olan bağlılığını vurgulayan Savaş, Hatay'ı ayağa kaldırmadan görevinden ayrılmayacağını ve şehri terk etmeyeceğini belirtti.
20 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir törende CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını iddia etti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya Beylikdüzü Belediyesi'nin İskenderun'da inşa edip devlete teslim ettiği çadır kent örneğiyle yanıt vererek, devletçilik anlayışını eleştirdi ve parti devleti uygulamalarının son bulacağını ifade etti.
25 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında CHP'li belediyelerin ihmallerinin araştırılacağını ve sorumlulukları tespit edilen belediye başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin depremdeki sorumluluklarını araştırmak üzere uzmanlardan oluşan bir heyet kurulması talimatını vermişti. Torun, sorumluluk almayan belediye başkanlarının partiden kesinlikle uzaklaştırılacağını ve meclis üyeleri aracılığıyla görevlerine son verilebileceğini ifade etti.
22 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum eleştirilere neden oldu ve Kızılay'ın kan bağışları azaldı. Kan stoğu asgari seviyenin altına düştü ve Kızılay kan bağışı çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satışını yanlış bulduğunu ve bu tür hataların kurumlara zarar vermemesi gerektiğini belirtti.
15 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği, depremzedelere bedelsiz sağlanması gereken çadırların satıldığı ve maden sularında yüksek oranda arsenik bulunduğu gerekçesiyle Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması için İstanbul Tabip Odası'na yazı gönderdi. Kınık'ın halk sağlığını ve iyiliğini gözetmeyen hareketlerinin hekimlik etik değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. TTB, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi'ne atıfta bulunarak mesleki etik ilkelere vurgu yaptı.
14 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Parti içinden bazı isimler ve çalışma ekibinden, kurtarma çalışmaları devam ederken iktidara yüklenmenin siyasi iletişim açısından sorun yaratabileceği yönünde uyarılar geldi. Kılıçdaroğlu, bu önerilere rağmen tavrında ısrarcı oldu ve eleştirilerini sürdürdü. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın, depremzedelere bedelsiz dağıtması gereken çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, yapılan satışı doğrularken, elde edilen geliri yine çadır üretimi için kullandıklarını iddia etti. Kınık'ın eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek, tıp etiğini öğretemedikleri için özür diledi.
26 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidarı eleştiren açıklamalarına yanıt verdi. Usta, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin deprem koordinasyonunda yetersiz kaldığını ve bürokratların görevlerini yerine getirmediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu ise iktidarın depremle ilgili hazırlıksızlığını ve sistematik rant siyasetini eleştirmişti.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim