31 Mart Yerel Seçimleri'nde Batman Belediye Başkanı olarak yüzde 64 oy oranıyla seçilen Gülistan Sönük, seçim zaferini ve rakibi Hüda Par'ın kendisini rakip olarak görmediğini açıkladı. Sönük, seçimin kadınların özgürlüğünü savunan bir zihniyet ile kadını ikinci sınıf gören bir zihniyet arasında geçtiğini belirtti. Hüda Par'ın bir kadına karşı kaybetmek istememesine rağmen, kendisinin yüzde 50 farkla zafer kazandığını ve bu durumun kendisini gururlandırdığını ifade etti.
4 Nisan 2024

Batman'da yapılan bir sokak röportajında muhalefet liderlerini 'kafa kesmekle' tehdit eden ve kendini Hizbullahçı olarak tanımlayan İ.C.K., gözaltına alındı. İ.C.K., cemaat ve tarikatların kapatılmasını isteyen muhalefet liderlerine yönelik ölüm tehdidinde bulunmuştu. Batman başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
31 Mart 2023

Sinema tarihinin en popüler serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi 'Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları' İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergi, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan 600'den fazla parçayı içeriyor. Sergi süresince film okumaları, Star Wars yapımlarının ve belgesellerinin gösterimleri gibi birçok farklı etkinlik de düzenleniyor. Sergi, 1 Şubat 2024'e kadar ziyaret edilebilir.
2 Ekim 2023

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'Atatürk' filmi hakkında yapımcı Saner Ayar ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin bilgi verdi. Filmin Disney+ ile çekildiği ancak Disney'in global içerik stratejilerini revize etmesi nedeniyle dağıtım planlarının değiştiği belirtildi. Film, 29 Ekim'de FOX TV'de ve 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek. Filmin 2024'ten itibaren dünyanın en büyük dijital platformlarında izleyiciyle buluşacağı aktarıldı.
25 Ağustos 2023

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Bu hafta sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Sürü', suça sürüklenen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 'Örümcek Ağı' evinde tuhaf olaylar yaşayan bir çocuğun hikayesini, 'Lilith Cinleri' cinler ile insanlar arasındaki savaşı, 'Kaygısız Baş' ise bir adamın işinden kovulup memleketine dönmesini konu alıyor. Haftanın animasyonları arasında 'The First Slam Dunk' ve 'Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş' bulunuyor.
28 Temmuz 2023

Robert Downey Jr., Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Doctor Doom'u canlandıracak. Bu duyuru, ABD'nin San Diego eyaletindeki Comic-Con fuarında yapıldı. Downey Jr., sahnede maskesini çıkararak hayranlarını şaşırttı ve karmaşık karakterleri oynamayı sevdiğini belirtti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
28 Temmuz 2024

Oscar ödüllerinin mizahi bir eleştirisi olarak kabul edilen Altın Ahududu Ödülleri'nin bu yılki adayları duyuruldu. Marilyn Monroe'nun hayatını anlatan 'Blonde' filmi, sekiz farklı kategoride adaylık elde etti ve en çok aday gösterilen yapım oldu. İki Oscar ödüllü Tom Hanks, 'Elvis' ve 'Pinokyo' filmlerindeki performanslarıyla en kötü erkek oyuncu kategorisinde aday gösterildi. Sylvester Stallone da 'Kahramanın Dönüşü' filmiyle aynı kategoride yer aldı. Ödül töreni, Oscar'dan bir gün önce, 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.
23 Ocak 2023

Oscar ödüllü oyuncular Anne Hathaway ve Cillian Murphy, Versace'nin en son moda kampanyası olan Versace Icons'ın yüzleri olarak seçildi. Tasarımcı Donatella Versace, bu duyuruyu 3 Nisan Çarşamba günü yaptı ve her iki yıldız için de Instagram üzerinden övgü dolu mesajlar paylaştı. Donatella, Hathaway ve Murphy'nin kampanyadaki varlıklarının koleksiyona hayat verdiğini ve onların 'çok Versace' olduğunu belirtti. Kampanyaya ait görseller ve kamera arkası videolar, Versace'nin resmi Instagram hesabı üzerinden paylaşıldı.
4 Nisan 2024

Indiana Jones’un 'Temple of Doom' filmi için özel olarak tasarlanan kahverengi keçe şapka, Los Angeles’ta düzenlenen bir müzayedede 630 bin dolara alıcı buldu. Bu fiyat, 2021'de satılan benzer bir şapkanın iki katından fazla. Şapka, yapımcı George Lucas’ın görsel efekt tesislerinde yapılan ek çekimlerde ve Ford’un dublörü tarafından da kullanılmıştı. Müzayedede ayrıca Star Wars ve Harry Potter filmlerine ait diğer ikonik parçalar da satıldı.
17 Ağustos 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

İstanbul'un Beyoğlu Belediyesi, Cihangir merdivenlerine Filistin davasının sembollerinden Hanzala'yı çizdi. Daha önce bir dernek tarafından merdivenlere çizilen Filistin bayrağı, belediye tarafından beyaza boyanmıştı. Belediye Başkanı İnan Güney, Hanzala'nın kalıcı olarak merdivenlere çizileceğini duyurdu ve bu çalışmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Çizim, Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin eserinden esinlenerek ressam Furkan Akhan tarafından yapıldı.
19 Ağustos 2024

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Batman'dan Hatay'ın Dörtyol ilçesine petrol taşıyan boru hattında sızıntı oluştu. BOTAŞ'ın yaptığı açıklamaya göre, sızıntı boru hattının 507'nci kilometresinde gerçekleşti ve petrol akışı durduruldu. Sızan petrolün yayılmasını önlemek için bariyerler kuruldu ve temizlik ile onarım çalışmalarına başlandı.
23 Mart 2023

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) yeni filmi 'The Marvels', ABD'de ilk hafta sonunda 47 milyon dolar hasılat yaparak MCU'nun en düşük açılış rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 55,4 milyon dolarla 'The Incredible Hulk' filmindeydi. 'The Marvels', 2019 yapımı 'Captain Marvel' filminin devamı niteliğinde ve başrollerde Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris yer alıyor. Film, üç süper kahramanın bir tehdit karşısında birlikte çalışmasını konu alıyor.
13 Kasım 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Başkanı Mustafa Tekik, Batman Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde bir gün önce DEM Parti'nin Batman il binası aranmıştı. Gözaltı işlemi ve arama, soruşturmanın detayları hakkında daha fazla bilgi verilmeden gerçekleştirildi.
25 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Elon Musk'ın şirketi Starlink'in Türkiye'de hizmet vermek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurduğunu duyurdu. Bu, Kahramanmaraş'taki büyük depremlerden sonra iletişim sorunları yaşanması ve Starlink uydularının Türkiye'de aktif edilmesi taleplerinin ardından geldi. Sayan, SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili tüm haberleşme sektörü ve kamuoyu görüşlerini alacaklarını belirtti.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim