Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın adı anons edilince, Suriye heyeti salonu terk etti. Suriye heyeti, Fidan'ın konuşması bittikten sonra geri döndü. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri normalleştirmek istiyorsa kuzeydeki Arap topraklarından çekilmesi gerektiğini belirtti.
10 Eylül 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik açıklamalarını anlamlı bulduğunu belirtti. Erdoğan, Kobani olaylarına dair samimi bir muhasebe yapılmasının önemine vurgu yaparak, bu tür bir tavrın yumuşama iklimine katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı'nda şiddetle arasına mesafe koyan bir anlayışa yer olduğunu, ancak terör siyasetine asla yer olmadığını belirtti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarını 85 milyonun kardeşliği adına önemli bulduğunu söyledi.
9 Ekim 2024

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmit'teki bir konuşmasında ve Sözcü TV'de katıldığı bir programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'FETÖ'nün yeni ortağı' olarak nitelendirdi. İnce, 2009-2013 yılları arasında yaşanan olaylara ve o dönemdeki bazı siyasi figürlerin FETÖ ile ilişkilendirilmesine dayanarak bu ifadeyi kullanma hakkını kendinde gördüğünü belirtti. İnce, bu dönemde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin ve diğer bazı isimlerin şimdi CHP ve İYİ Parti'de yer aldıklarını ve bu durumun FETÖ ile işbirliği yapmakla eşdeğer olduğunu iddia etti.
3 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, futbol taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına karşı sert bir açıklama yaparak, güvenlikle ilgili hiç kimsenin bilek güreşine girmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının maçlarda hükümete yönelik protestoları gündeme gelmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Soylu, afet koordinasyon merkezinde yaptığı konuşmada, siyaset inşa etmeye çalışanların Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkına sahip olmadıklarını ifade etti.
27 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi. Kılavuz'un, cinayetten dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Gazeteci Alican Uludağ, Soylu'nun görevden alınması gerektiğini, çünkü cinayet soruşturmasını yürüten polisin Soylu'ya bağlı olduğunu ve bu durumun soruşturmanın bağımsızlığını etkileyebileceğini öne sürdü.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 'dezenformasyon bülteni'nde, iktidar medyasına nazaran daha çok muhalif medya mecralarının haberleri eleştirildi. Diken'in dört haberine yer verilen bülten, bu haberlerin dezenformasyon içerdiğini iddia etti. Haberler arasında YÖK'ün 'Akademik Hareketlilik Programı' kapsamında bazı akademisyenlerin diğer üniversitelere gönderilmesi, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin (BÜMED) yerinden çıkarılması, yabancıların gayrimenkul yatırımları ve Hakan Şükür'ün evine çökülmesi ile ilgili iddialar bulunuyor. Diken, bu iddiaları haberleştirmiş ve çeşitli kaynaklardan görüş almıştı.
31 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023

Adalet bakan yardımcılığına getirilen hakim Akın Gürlek'in şikayeti üzerine gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında açılan dava sonuçlandı ve her iki gazeteci de beraat etti. Gazeteciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiasına dayanarak başlatılan DİAYDER davasını haberleştirmişlerdi. Savcı, gazetecileri 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlamış, ancak mahkeme bu suçlamaları reddederek gazetecilerin beraatine karar verdi.
13 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar üç kişi tutuklandı. Erkan Baş, cinayetin aydınlatılmamasının kabul edilemez olduğunu ve bu zihniyetin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu olayın ardındaki hesapların ve planların ortaya çıkarılmasının temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajında öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Ağırel, bu tehdidi canlı yayında detaylandırarak emniyetin haberdar olduğunu ancak adım atılmadığını belirtti. Ağırel, daha önce de mafya gruplarından tehditler aldığını ve bu durumu savcılığa bildirdiğini, ancak yeterli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Tehditlerin, yazdığı 'Havala' kitabı nedeniyle başladığını öne sürdü.
3 Eylül 2024

Menzil Cemaati'nin lideri Abdulbaki Erol'un vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başsağlığı mesajları yayınladı. Erdoğan, Erol için 'ülkemizin manevi rehberlerinden' ifadesini kullanırken, Erbaş ise Erol'un iyiliğin yaygınlaşması ve inançlı bir neslin yetişmesi için çaba gösterdiğini belirtti. Her iki lider de Erol için Allah'tan rahmet diledi ve ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.
13 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çeşitli olaylara sahne olan maçın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, her iki takımdan futbolcuların ve görevlilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtildi. Trabzonspor'dan saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri, Fenerbahçe'den ise kavgalar ve sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle çeşitli kişilerin tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Bu kararlar, Fenerbahçe'nin bir sonraki maçı olan Yukatel Adana Demirspor maçından önce açıklanmazsa, sevk edilen futbolcular o maçta oynayabilecek.
1 Nisan 2024

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin öldüğüne dair sosyal medyada çıkan iddialar, Halevi'nin Hizbullah tarafından insansız hava aracıyla hedef alınan askeri üssü ziyaretiyle yalanlandı. Halevi, Hayfa'nın güneyindeki üste askerlerle bir araya gelerek saldırının acı verici sonuçları olduğunu belirtti. Saldırıda dört asker hayatını kaybederken, 58 asker yaralandı. Bu olay, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimi artıran bir gelişme olarak dikkat çekiyor.
14 Ekim 2024

Türkiye, İran’ın başkenti Tahran’da öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için bir günlük milli yas ilan etti. Bu karar, Türkiye'nin Haniye'nin ölümüne verdiği tepkiyi ve Hamas ile olan ilişkilerini yansıtıyor. Milli yas ilanı, Türkiye'nin Orta Doğu'daki siyasi gelişmelere verdiği önemi gösteriyor.
1 Ağustos 2024
İşaretlediklerim