İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Havadan helikopter yardımıyla müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan bazı evlerin çatısına sıçrayan alevler de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
4 Eylül 2023

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir keçe fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına müdahale etmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Eylül 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024

Hollanda'nın Kuzey Denizi açıklarında, Almanya'dan Mısır'a gitmekte olan ve 3 bin otomobil taşıyan Panama bandıralı Fremantle Highway gemisinde yangın çıktı. Yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınamadı. Yangın sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, sahil güvenlik sözcüsü yangının bir elektrikli aracın yakınında çıktığını bildirdi. Çevre kuruluşları, yangın ve geminin batma ihtimali karşısında endişeli.
26 Temmuz 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçeleri arasında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edilmiş, Adnan Menderes Havalimanı'nda bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşanmıştır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına müdahale eden araçlar ve ekipler hakkında bilgi paylaşmıştır.
19 Temmuz 2024

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri 38 saattir müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememişken, itfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinden su tankerleriyle destek sağlanıyor. Binanın son iki katında çökmeler meydana gelirken, polis caddede geniş güvenlik önlemleri alıyor ve araç girişine izin vermiyor.
12 Haziran 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

Almanya'dan Mısır'a yaklaşık 3 bin otomobil taşıyan 'Fremantle Highway Flower' isimli kargo gemisinde 24 Temmuz'da başlayan yangın hala devam ediyor. Geminin alabora olma tehlikesi nedeniyle yangına müdahale edilemiyor. Bu durum, suya yakıt karışması ve büyük bir çevre felaketine yol açabileceği endişesini beraberinde getiriyor. Dünya Denizcilik Örgütü ve çeşitli çevre örgütleri, olayı yakından takip ediyor.
2 Ağustos 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Ancak yerel feribot seferleri etkilenmeden devam ediyor.
2 Ocak 2023

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız iki maden ocağında meydana gelen kazalarda bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise göçük altında kaldı. Bölüm Mahallesi'ndeki kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Damarlı Mahallesi'ndeki ruhsatsız maden ocağında ise 32 yaşındaki Satılmış G. adlı işçinin yüksekten düşerek öldüğü iddia edildi.
17 Temmuz 2024

İstanbul Şile'deki Sofular sahilinde denizde görülen patlamamış top mermileri nedeniyle sahil boşaltıldı. Bir yurttaşın denizde mühimmat olduğunu görüp jandarmaya haber vermesi üzerine, jandarma ekipleri yüzmeye gelen yurttaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı. Sualtı Savunma Grup Komutanlığı ekipleri denize dalarak mühimmatların olduğu yeri işaretledi ve İstanbul Valiliği, en az 28 adet mühimmat tespit edildiğini ve bunlardan 8'inin teşhis ve imha için karaya çıkartıldığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Yemen'in Aden şehri açıklarında, Zodiac şirketi tarafından işletilen ve İsrail ile bağlantılı olan 'Central Park' adlı tanker, kimliği belirsiz silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldı. Tankerde 22 kişilik çok uluslu mürettebat bulunuyor ve aralarında iki Türk kaptan, Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel de var. Geminin fosforik asit yükü taşıdığı belirtilirken, olayın Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiği ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
26 Kasım 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023
İşaretlediklerim