Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76'ya ulaştığını duyurdu. Yerel saatle 7:05'te yapılan açıklamada 6 binanın yıkıldığı ve 79 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Türkiye'de artçı sarsıntılar devam ediyor. 12 Şubat 2023 tarihinde Malatya Hekimhan'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin bağımsız bir olay olduğunu ve Sürgü fayındaki 7,6 büyüklüğündeki depremin Malatya fayını yüklemesi sonucu oluştuğunu ifade etti.
12 Şubat 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgelerinde yapılacak yenileme ve inşaat çalışmalarının sadece bir inşaat projesi olmadığını, her yerleşim alanının detaylı jeolojik çalışmalarla incelenmesi gerektiğini vurguladı. Görür, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, deprem bölgelerinde aceleyle yenileme çalışmaları yapılmasının, gelecek nesillere aynı afetin yaşatılmaması gerektiğini belirtti. İktidarın deprem bölgesindeki ıslah ve yeni konut projelerini bir yıl içinde tamamlama planına karşı, Görür'ün uyarıları dikkat çekti.
7 Mart 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman-Hatay deprem bölgesinin gelecekte 7 ve üstü büyüklükteki depremlere sahne olabileceğini belirterek, bölgenin yeniden inşasında alışılagelmiş yöntemlerin yetersiz kalacağını ifade etti. Görür, deprem dirençli malzemeler, hafif ve elastik yapılar, deprem etkisini azaltacak donanımlar ve özel mimari planlar gerektiğini vurguladı. İktidarın seçim politikası çerçevesinde deprem bölgesindeki ihaleleri kendisine yakın şirketlere verdiği ve inşaatları bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediği belirtildi.
12 Mart 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 47 kişinin öldüğünü, 550 kişinin yaralandığını ve 300 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da 23 kişinin öldüğünü, 420 kişinin yaralandığını ve 140 binanın yıkıldığını bildirdi.
6 Şubat 2023

AFAD, Bingöl'ün Genç ilçesinde 4,4 büyüklüğünde ve 9,08 kilometre derinlikte bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Hatay'daki 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve Bingöl bölgesinde beklenen depremin tetiklenmiş olabileceğini belirtti. Görür, Türkiye'deki deprem riski hakkında değerlendirmelerde bulunarak, özellikle Bingöl ve Karlıova arasındaki bölge için endişelerini dile getirdi.
22 Şubat 2023

23 Mart 2023 tarihinde saat 12:19'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedildi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Aynı gün sabah saatlerinde Onikişubat ilçesinde de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrasında bölgede olumsuz bir durum olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
23 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. AFAD, depremin 27 Şubat 2023 tarihinde saat 05:51'de gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin 8,5 kilometre olduğunu açıkladı. Bölgede artçı sarsıntılar devam etmektedir.
27 Şubat 2023

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara'da beklenen depremin İstanbul'u nasıl etkileyeceği hakkında dört farklı senaryo paylaştı. Senaryolara göre, sadece Adalar fayı kırılırsa 6,9 büyüklüğünde, Orta Marmara Fayı kırılırsa 7,2 büyüklüğünde, Batı ve Orta Marmara Fayı birlikte kırılırsa 7,5 büyüklüğünde, tüm faylar birlikte kırılırsa 7,6 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Tüysüz, depremin etkisinin yeri ve büyüklüğüyle ilgili olduğunu belirtti ve bu bilgilerin net olarak bilinmesinin zor olduğunu, bu yüzden senaryoların hazırlandığını ifade etti.
20 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve en az 285 artçı sarsıntı kaydedildi. 7 Şubat itibarıyla ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak açıklandı. Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan haritada, 5 ve üstü büyüklükteki 30 deprem gösteriliyor; bunların 28'i artçı sarsıntılardır.
7 Şubat 2023

Prof. Dr. Naci Görür, TV100'de katıldığı bir programda Tunceli'nin deprem riski altında olduğunu belirtti. Görür, bölgedeki Dumanlı ve Yedisu fay hatlarına işaret ederek, Yedisu fayının son büyük depremini 1784 yılında yaşadığını ve deprem tekrarlama periyodunun dolduğunu ifade etti. Tunceli ve çevresinde 7'nin üzerinde bir deprem beklentisi olduğunu ve bölgenin bu konuda hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
20 Aralık 2023

Karlsruher Teknolojisi Enstitüsü araştırmacılarından Dr. Andreas Schäfer, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki levhaların 3-4 metre oynadığını gösteren bulguları paylaştı. Google Earth üzerinden yapılan incelemelerle elde edilen görsellerde, levha hareketlerinin ve hasarın açıkça görülebildiği ifade edildi. Schäfer, bu hareketliliği ve bölgedeki tahrip olmuş tahıl silolarını gösteren görselleri Twitter üzerinden paylaştı.
9 Şubat 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Bingöl fay hattının kısa süre içinde kırılacağını belirtti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından, Görür bu fay hattının tarihsel olarak uzun süredir kırılmadığını ve enerji biriktiğini ifade etti. Elazığ ve Maraş depremlerinin Doğu Anadolu fayının aktif olduğunun göstergesi olduğunu ve bu fay hattının Akdeniz'e kadar enerji transfer edebileceğini söyledi.
8 Şubat 2023

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremle ilgili olumsuz bir durum rapor edilmezken, Prof. Dr. Naci Görür Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla depremin özel bir anlam taşımadığını ifade etti. Görür, Marmara Denizi dışında İstanbul'da karada daha önce de depremler olduğunu ve bunların Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylar üzerinde meydana geldiğini belirtti.
5 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde incelemeler yapmak üzere bölgeye hareket ediyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Erdoğan'ın Kahramanmaraş kent merkezi ve Pazarcık ilçesine gideceği, Hatay'da da incelemelerde bulunacağı planlanıyor. Depremler sonucunda 10 şehirde en az 5 bin 177 bina yıkıldı.
8 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 ve Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 20 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 83 binanın yıkıldığını açıkladı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV'de katıldığı bir programda Yedisu fay hattında 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Görür, bu fay hattının en son 1784 yılında kırıldığını ve bölgede uzun bir süre geçtiğini belirterek, Erzincan depreminin bu fay hattına enerji transfer etmiş olabileceğini ve Doğu Anadolu fayındaki hareketlerin de Yedisu fayını etkileyebileceğini ifade etti. Daha önce de benzer uyarılarda bulunan Görür, özellikle Tunceli-Pülümür bölgesi için endişe duyduğunu dile getirdi.
3 Mart 2023

Danimarka ve Grönland Jeoloji Araştırmaları'na göre, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremlerin sarsıntıları, Danimarka ve Grönland'daki sismograflar tarafından kaydedildi. Sismolog Tine Larsen, deprem dalgalarının Danimarka'nın Bornholm adasına ve Grönland'a ulaştığını belirtti. AFAD'ın verilerine göre, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybı 1014'e yükseldi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 04:17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Aynı gün içinde saat 13:24'te 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. İlk deprem sonucunda 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 385 kişi yaralandı ve 2 bin 818 bina yıkıldı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin 8,48 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir durumun bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2023
İşaretlediklerim