TikTok'ta uyku hakkında bilgiler veren Dr. Dustin Portela ve Uyku Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan bir makale, sabahları alarmı ertelemenin uyku kalitesini kötüleştirmediğini veya kişiyi daha yorgun hale getirmediğini belirtiyor. Araştırmalar, alarmı ertelemenin aslında kişinin daha dinç uyanmasına yardımcı olabileceğini ve sabahları 30 dakika ertelemenin uyku kalitesini bozmadığını gösteriyor. Uzmanlar, alarmı bir yarım saat erkene kurmanın, ertelemenin keyfini çıkarırken gecikmeyi önleyebileceğini öneriyor.
26 Şubat 2024

İstanbul Havalimanı, yolcuların uçuş korkusu ve endişesini hafifletmek amacıyla terapi köpeklerini devreye soktu. Bu köpekler, profesyonel olarak eğitilmiş ve insanları rahatlatmaya koşullandırılmış sertifikalı terapi köpeklerinden oluşuyor. Köpek terapi takımı, aylar süren yoğun bir eğitim ve hazırlık sürecinin ardından Şubat ayından itibaren havalimanında görev yapmaya başladı. Kuki ve Alita, bu projede yer alan köpeklerden sadece ikisi.
12 Nisan 2024

Türkiye'de 2016'dan bu yana kalıcı hale gelen yaz saati uygulaması, enerji tasarrufu ve gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla devam ediyor. Ancak, özellikle sabahları karanlıkta yola çıkan öğrenciler bu durumdan memnun değil. Yaz saati uygulamasına adaptasyon için öneriler arasında her gün aynı saatte kalkmak, gün ışığından faydalanmak ve fiziksel aktivite yapmak yer alıyor. Bu öneriler, vücudun sirkadiyen ritmini düzenlemeye ve sabahları daha rahat uyanmaya yardımcı olabilir.
16 Mart 2024

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi ve Aachen Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, uçuş sırasında içki içmenin kardiyovasküler sistemi zorladığını ve kandaki oksijen seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Bu durumun uyku kalitesini de olumsuz etkilediği ve özellikle yaşlı bireyler ile tıbbi rahatsızlıkları olanlarda sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği vurgulandı. Araştırmacılar, havayollarının uçak içi alkollü içecek tüketimini kısıtlamasını önerdi.
26 Haziran 2024

Huffpost'un haberine göre, evlilik terapistleri, evlilikleri sessizce öldürebilecek altı davranışı açıkladı. Bunlar arasında birbirine yeterince alan tanımamak, az temas, yanlış arkadaşlarla çevrilmek, iş bölümü yapmamak, iletişim eksikliği ve oda arkadaşı sendromu bulunuyor. Terapistler, bu davranışların farkında olunması ve üzerinde çalışılması gerektiğini vurgulayarak, sağlıklı bir evlilik için çözüm önerileri sunuyorlar. Özellikle arkadaşlarla vakit geçirmenin, dokunmanın önemi, doğru arkadaş çevresi, ev işlerinde iş bölümü, derin iletişim ve ilişkiye tutkuyu geri getirme yolları üzerinde duruluyor.
3 Mart 2024

Bipolar Yaşam Derneği Başkanı Özlem Sarı, 37 yıllık bipolar bozukluk deneyimini paylaşarak, bazı ailelerin çocuklarının bipolar bozukluk tanısını kabul etmekte zorlandığını belirtti. Dünya Bipolar Bozukluk Farkındalık Günü'nde, bu yılın teması 'Sosyal Çevre ve İlişkilerimiz' olarak belirlendi. Bipolar bozukluğun, düzenli takip, tedavi ve yaşam tarzı önlemleriyle kontrol altında tutulabileceği vurgulandı. Sarı, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, hastalığın yönetilebilir olduğunu ve umudun önemini vurguladı.
30 Mart 2024

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), yerçekimsiz ortamın insan vücudu üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla 60 gün boyunca yatakta kalacak gönüllüler arıyor. Araştırma, Ay ya da Mars’a yapılacak olası yolculuklara hazırlık amacı taşıyor. Katılımcılara 18 bin avro ödenecek. Araştırma, gönüllülerin ayaklarının baş seviyesinden yukarıda olacağı 6 derece eğik bir yatakta gerçekleştirilecek ve toplam 88 gün sürecek.
12 Nisan 2024

NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun jiroskop sistemindeki arıza nedeniyle uyku moduna geçirildiğini açıkladı. Teleskobun güvende olduğu ancak geçici olarak atıl durumda bulunduğu belirtildi. Yetkililer, arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Hubble, 1990 yılında yörüngeye oturtulmuş ve en son 2009 yılında altı yeni jiroskopla donatılmıştı.
4 Haziran 2024

Huffpost'un haberine göre, sekiz yetişkinden biri sosyal içici olarak tanımlanıyor ve bu kişilerin sigarayı bırakma olasılıkları daha düşük. Dr. Karan Rajan, sigaranın her dozunun zararlı olduğunu ve 'sadece hafta sonu ya da bir içkiden sonra' içme zihniyetinin bırakmayı zorlaştırdığını belirtiyor. Ayrıca, sigara içmenin akciğer kanseri ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini artırdığına dikkat çekiliyor.
18 Şubat 2024

Mashable editörleri, iPhone kullanıcıları için en iyi kulaklık seçeneklerini derledi. AirPods Pro (Gen 2) günlük kullanım için en iyi seçenek olarak öne çıkarken, yeni başlayanlar için AirPods (Gen 2) ve iş için Beats Solo Pro önerildi. Ayrıca, en konforlu kulaklık olarak Plantronics BackBeat Pro 2 tavsiye edildi. Her bir kulaklık, farklı kullanım senaryolarına göre değerlendirildi ve özellikleriyle öne çıktı.
5 Mart 2024

Coldplay solisti Chris Martin, osteoartriti olan 64 yaşındaki hayranı Saundra Glenn'e 'Radio 1’in Big Weekend' festivaline giderken yardım etti. Glenn, festival alanının yakınında dinlenirken Martin'in arabasına alındı ve sanatçı alanına kadar eşlik edildi. Martin, Glenn'in hedefine ulaştığından emin olmak için golf arabası ayarladı. Glenn, Martin'in nazik ve duyarlı bir insan olduğunu belirtti ve bu deneyimi hayatının en havalı festivali olarak nitelendirdi.
28 Mayıs 2024

Jon Bon Jovi, Nashville'deki bir yaya köprüsünde intihar girişiminde bulunan bir kadını konuşarak vazgeçirdi. Olay, Bon Jovi'nin klip çekimi için köprüde bulunduğu sırada gerçekleşti. Metropolitan Nashville Polis Departmanı, müzisyenin kadına yardım ettiğini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı ve Bon Jovi'ye teşekkür etti.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim