Eski devlet bakanı ve İYİ Parti kurucularından Prof. Dr. Ahat Andican, 24 Haziran 2018 seçimlerinde bu partiden milletvekili seçilmiş ve grup başkanlığı yapmıştı. Andican, İYİ Parti yönetimiyle siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanının kalmadığını belirterek istifa ettiğini duyurdu ve 'partisiz muhalefet' saflarına katıldığını ifade etti. Bu gelişme, eski milletvekili Aytun Çıray'ın da İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklamasının ardından geldi.
12 Haziran 2023

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici, 15 Mayıs'ta İYİ Parti'den istifa etmişti. CHP'ye katılımı sırasında Bilici'ye parti rozeti Özgür Özel tarafından takıldı. Bu katılım, Meclis'teki sandalye dağılımını değiştirdi.
20 Ağustos 2024

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili aday listelerinin belirlendiği toplantılar sırasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çıray, İYİ Parti'nin oylarının baraj altına düştüğünü belirterek, kriz sonrası oyları yükseltmek için çalışacağını ifade etti. İYİ Partili kurmaylara göre Çıray, İzmir'den ikinci sıradan aday gösterilmesini kabullenemedi ve Akşener'in geri adım atmaması üzerine adaylıktan çekilme kararı aldı. Çıray, adaylıktan çekilme nedenini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti'de, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportaj sonrası Cihan Paçacı görevinden istifa etti. Muharrem Sarıkaya'nın yazısına göre, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Paçacı'nın demecinden haberdar olduktan sonra tepki göstermiş ve istifasını istemiş. İstifanın altılı masa zirvesindeki liderlere Akşener tarafından değer verme göstergesi olarak sunulduğu iddia ediliyor. Paçacı'nın istifasının bir taktik olabileceği ve İYİ Parti içinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.
27 Ocak 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, bir gazeteciye verdiği demeç sonrası oluşan yanlış anlamalardan dolayı kurumsal ilişkiler başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin parti yetkili kurullarının onaylayacak noktada olmadığını belirtmiş ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine dikkat çekmişti. Altılı masa toplantısında ise ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ana gündem maddesi olarak ele alındı.
26 Ocak 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Twitter'da birlik ve sakinlik mesajları yayınladılar. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sakin olunması gerektiğini belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Erdoğdu ve M. Akif Hamzaçebi, partiler arasındaki dayanışmanın önemini vurguladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in İYİ Parti'ye yönelik davetinin yanlış anlaşıldığını ve İYİ Parti'nin toplantıya katılması durumunda sürecin devam edeceğini ifade etti.
5 Mart 2023

Sözcü gazetesi, köşe yazarı Yılmaz Özdil'in yaklaşık 8,5 yıldır devam eden görevine kendi isteğiyle son verdiğini duyurdu. Sosyal medyada Özdil'in kovulduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, gazetenin hiçbir siyasi parti ve kurumdan baskı almadığını ve yazar atamadığını vurguladı. Özdil'in İYİ Parti'ye yakınlaştığı için işten çıkarıldığı iddiaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldığı destek mesajı ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e kapılarını açması gibi gelişmelerle bağlantılı olarak ortaya atılmıştı.
10 Mart 2023

Altılı masa tarafından oluşturulan ortak politikalar mutabakat metni, çeşitli politika başlıklarını içerirken, Saadet Partisi'nin itirazı sonucu 'İstanbul Sözleşmesi' ile ilgili bir maddeye yer verilmedi. Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sunum sırasında metin dışına çıkarak sözleşmeye dönüleceğini ifade etti. Bu durum, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nde hoşnutsuzluk yarattı ve Saadet Partisi'nin tepkisine neden oldu.
31 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun ardından bir açıklama yaptı. Erdem, seçimlerde isimlerin önemli olmadığını ve tek adam rejiminin değişmesi için çalışmayanların tarih önünde hesap vereceğini belirtti. Ağıralioğlu, istifasından önce Millet İttifakı ve özellikle CHP ile HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart 2021'de feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için Danıştay'da açılan dava reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, karara yapılan temyiz başvurularını oy çokluğuyla reddederek kararı hukuka uygun buldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu karara Twitter üzerinden sert bir dille tepki gösterdi ve kadınlara yönelik Erdoğan'ın geçmişteki sözlerini eleştirdi.
2 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantılarından ayrıldığını duyurdu ve bu durum siyasi arenada çeşitli tepkilere neden oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), İYİ Parti'nin bu kararına ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeme durumuna tepki olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içeren afiş yayınladı. Afişte İYİ Parti'nin renkleri kullanıldı ve TİP milletvekilleri afişi sosyal medyada kendi yorumlarıyla paylaştı.
3 Mart 2023

Alp Altınörs, İYİ Parti'nin AKP ve CHP tarafından parçalandığını ve milletvekili istifalarının bu durumu gösterdiğini belirtiyor. Meral Akşener'in Saray'ı ziyaret etmesi, İYİ Parti'nin iktidar planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Anayasa değişikliği için gerekli olan 360 milletvekili sayısına ulaşamayan Cumhur İttifakı, İYİ Parti milletvekillerini hedef alıyor. İYİ Parti'nin mevcut genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Akşener'in Saray ziyaretini eleştiren bir milletvekilini partiden atmaya çalışması, partideki dağılma eğilimini artırıyor.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim