Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, EURO 2024'te Portekiz ile oynanan maçta Arda Güler'in sakatlığı nedeniyle yer almadığını açıkladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella'ya Güler'i oynatmadığı için tepki gösterilmişti. Çalhanoğlu, Güler'in idmanda sakatlandığını ve bu nedenle oynamadığını belirtti. Ayrıca, bazı şeylerin dışarı yansıtılmaması gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Trendyol, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçının yan hakemi Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri sonrasında 'Vole' isimli YouTube kanalına olan sponsorluğunu sonlandırdı. Çelikler, hakeme yönelik ağır ifadeler kullanmış ve bu sözler üzerine özür dilemiş, bir süre ekranlardan uzak kalacağını belirtmiştir. Trendyol, sporda saygı ve centilmenlik değerlerine bağlı kalmak gerektiğini belirterek, bu tür ifadeleri tasvip etmediklerini ve işbirliğini sonlandırdıklarını açıkladı.
27 Şubat 2024

Şarkıcı Zeynep Bastık, oy kullanmak üzere gittiği Levent'teki Lütfi Banat İlkokulu'nda uzun kuyruk görünce asistanını sıraya soktu ve daha sonra geri dönerek oyunu kullandı. Diğer ünlülerin, aralarında Candan Erçetin ve Cem Yılmaz'ın da bulunduğu okulda uzun süre beklemesine karşın, Bastık'ın bu davranışı eleştirildi. Bastık, uçaktan yeni indiğini ve adapte olamadığını belirterek, midem kötü ve kalabalık nedeniyle asistanını sıraya soktuğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

Suat Başar Çağlan, YouTube'da içerik üreticilerinin sponsorluklar ve popülizm etkisiyle nasıl değiştiğini ele alıyor. Başlangıçta dikkat çekici işler yaparak para kazanılırken, şimdi para kazanmak için işler yapılmaya başlandığını belirtiyor. Sponsorların etkisiyle içerik kalitesinin düştüğünü ve izleyicilerin anlamsız şeyler öven yeni nesil yorumculara yöneldiğini vurguluyor. Çağlan, bu durumun Türkiye'deki nitelik eksikliği ve sermayenin tahakkümüyle birleşerek komik ve yüzeysel içeriklerin artmasına yol açtığını ifade ediyor.
9 Temmuz 2024

Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi'nin iki üyesinin kişisel telefonlarında İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen 'Pegasus' casus yazılımı tespit edildi. AP Sözcü Vekili Delphine Colard, casus yazılım bulunduğunu doğruladı ve tüm üyelere teknolojik cihazlarını taramadan geçirmeleri çağrısında bulundu. Casus yazılım saldırısıyla karşı karşıya kalan üyeler, Aralık 2023'te Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret etmişti. Pegasus, kullanıcıların haberi olmadan telefon konuşmalarını dinleyebilir, ses kaydı alabilir, e-postaları takip edebilir ve telefonlardan fotoğraf çekebilir.
22 Şubat 2024

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu, 'Bürokrat' isimli yeni şarkısını tüm dijital platformlarda yayınladı. Şarkının söz ve bestesi Kaan Boşnak'a ait olup, dikkat çekici sözleriyle dinleyicilerin ilgisini çekti. Şarkı, toplumsal eleştiriler içeren sözleriyle öne çıkıyor ve dinleyicilere güçlü mesajlar veriyor.
6 Eylül 2024

Netflix'te yayınlanan 'Alexander: The Making of a God' isimli dizi/belgesel, Büyük İskender'in hayatını ve onun general Hephaestion ile olan ilişkisini konu alıyor. Yunanistan'da bazı siyasetçiler, özellikle aşırı sağcı Niki partisinin başkanı Dimitris Natsiou, yapımdaki eşcinsel ilişki tasvirini 'tarih dışı' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendirerek eleştirdi. Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni ise dizinin tarihsel yanlışlıklarla dolu olduğunu belirtti, ancak kültür bakanlığının sansür uygulamayacağını vurguladı. Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Lloyd Llewellyn-Jones, antik Yunan dünyasında eşcinsel ilişkilerin normal olduğunu belirtti.
20 Şubat 2024

Soner Yalçın, yaşadığımız dönemi 'teşhir' kelimesiyle özetliyor ve medyanın şiddeti nasıl yaygınlaştırdığını tartışıyor. Fransız düşünür Jean Baudrillard'ın, medya aracılığıyla bedenin şiddete maruz kalmasını 'pornografi' olarak tanımladığını belirtiyor. Yalçın, şiddetin medyada sıradanlaştırılmasının arkasındaki sebebin kapitalizmin kâr odaklı yapısı olduğunu ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin bu içeriklerin geniş kitlelere yayılmasına olanak tanıdığını vurguluyor.
26 Mart 2024

Milli basketbolcu Cedi Osman, Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transfer oldu. Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, transferi sosyal medyadan duyurdu ve taraftarlara hafta sonunun tadını çıkarmalarını söyledi. Cedi Osman, NBA'de Cleveland ve San Antonio Spurs formaları giymişti.
7 Eylül 2024

New York'taki bir barınağa getirilen ve bel altı konuşmalarıyla ünlü olan Pepper adlı papağan, yüzlerce kişi tarafından sahiplenilmek istendi. Eski sahibi tarafından barınağa bırakılan Pepper, 30-40 civarında sesi taklit edebiliyor ve ruh haline göre küfür edebiliyor. Barınak yöneticisi Amy Lewis'in Facebook paylaşımı büyük ilgi gördü ve 400'den fazla kişi Pepper'ı sahiplenmek için başvurdu. Sonunda, Pepper'ın yeni sahibi Tiffany Turner oldu ve papağan yeni evine taşındı.
18 Temmuz 2024

Son dönemde ekmeğin dolapta mı yoksa dışarıda mı saklanması gerektiği konusunda büyük bir tartışma yaşanıyor. The Great British Bake Off’un yıldızı Paul Hollywood, ekmeğin buzdolabında saklanmasının bayatlamayı hızlandırdığını ve kendisinin ekmeğini kahverengi bir kese kağıdında mutfak tezgahında sakladığını belirtti. Ancak birçok kişi, ekmeğin küflenmemesi için buzdolabında saklanması gerektiğini savunuyor. Tartışma, uzmanların farklı görüşleri nedeniyle sonlanmış değil.
20 Temmuz 2024

Rahmi Turan, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıların bilim dışı uygulamalar ve Merkez Bankası Başkanlarının görevden alınmaları sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi ve rasyonel politikalara dönüş vurgusu yapmasına rağmen, beklenen iyileşmelerin gerçekleşmediğini ifade ediyor. Turan, devletin savurganlığının devam ettiğini, yerel seçimler için büyük harcamalar yapıldığını ve ekonomideki sorunların çözülmediğini eleştiriyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim