Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Antalya, Burdur ve Isparta'yı turuncu kodla uyararak, bu bölgelerde yağış beklendiğini duyurdu. Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış, Burdur ve Isparta'da ise yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Bingöl ve Diyarbakır'da kar; Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Mardin'de yağmur; Şırnak, Siirt ve Batman'da ise hem kar hem yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
26 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerden 10'u sarı kodla, 5'i ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlikeye işaret ederken, turuncu kod daha ciddi tehlikeler ve hasar riskine dikkat çekiyor.
26 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil dokuz il için sarı kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarı yapılan iller arasında Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum, Ağrı ve Iğdır yer alıyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
30 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli ve Tekirdağ illerini sarı kodla uyararak, bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, bölge sakinlerini ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Uyarı, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı önlem alması amacıyla yapıldı.
12 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış nedeniyle Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini sarı kodla uyardı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
27 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hakkari, Şırnak ve Van illerini sarı kodla uyararak, bu bölgelerde kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. MGM, bölge sakinlerini ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Bu uyarı, bölge halkının güvenliği için önemli önlemler alınması gerektiğini vurgulamaktadır.
28 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli, Konya, Eskişehir, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların saat 13.00'dan itibaren etkili olması bekleniyor. MGM, hava durumu renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmalarını da açıkladı.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle uyarılarda bulundu. Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illeri sarı kodla; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeri ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, bu illerde ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için bu gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, uyarıyı bu gece saat 21.00 ila 24.00 arası için yaptı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
4 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı. MGM, ulaşımda aksama, çatı uçması ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. 13 il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
13 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ardahan ve Artvin illerini turuncu kod, Ağrı, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak ve Iğdır illerini ise sarı kod ile çığ tehlikesi konusunda uyardı. Bu uyarı, söz konusu illerde yaşayan vatandaşlar ve ilgili kurumlar için önem taşımaktadır. MGM'nin bu uyarısı, olası çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini göstermektedir.
7 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara dahil 20 il için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul'da sağanak yağışların özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde, Ankara'da ise akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. MGM, sarı kodun hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim