Iğdır'daki yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Dün akşam başlayan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nın 3 bin metrelik bölümü ve Aras Dağları'nın 3 bin rakımı aşan Zor ve Canderviş noktaları karla kaplandı.
2 Ekim 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından yılın ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı beş santimetreye ulaşırken, Kocaeli'nin Kartepe bölgesinde de kar yağışı görüldü. Karayolları ve yerel belediye ekipleri, ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarına başladı.
19 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Elverişsiz şartlar nedeniyle kaymakamlıklar tarafından bu yasak bugün de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, sahillerde bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.
19 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Adıyaman'da yardım ekiplerinin geç ulaşması, yetersiz ekipman ve koordinasyonsuzluk nedeniyle birçok kişi enkaz altında hayatını kaybetti. İlk günlerde kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken, şehirde yağmacılık olayları da baş gösterdi. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, yağmacılıkla mücadelede silah kullanımı ve 'vur emri' iddiaları ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden yayılan bilgilerle Suriyelilerin yağmacılıkla suçlanması ve linç edilme korkusu yaşanıyor. Valilikte ise karmaşa hakim ve yardım çalışmalarında koordinasyon eksikliği göze çarpıyor. Depremzedelerin hükümete yönelik öfkesi artarken, AKP'ye olan güvenin sarsıldığı belirtiliyor.
11 Şubat 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Kars'ın Akyaka ilçesinde, ayağına ip dolanan ve bu ipin elektrik kablosuna takılması sonucu elektrik direğinde mahsur kalan bir karga, vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kurtarıldı. Elektrik dağıtım şirketi ARAS ekipleri, elektrik akımını keserek direğe çıkıp kargayı güvenli bir şekilde kurtardılar. Kurtarılan karga, hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldıktan sonra su içirilerek doğaya salındı.
8 Temmuz 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

ABD'nin Nevada eyaletinde her yıl düzenlenen Burning Man müzik festivalinde şiddetli yağışlar nedeniyle festival alanı çamur birikintisine dönüştü ve binlerce kişi mahsur kaldı. Festival yetkilileri, tüm giriş ve çıkış yollarının kapalı olduğunu ve uçuşların gerçekleştirilmediğini belirtti. Ayrıca, yağışlar sırasında bir kişinin hayatını kaybettiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Festival alanındaki tuvaletlerin boşaltılamaması nedeniyle kullanılamadıkları da bildirildi.
3 Eylül 2023

İsveç'in kuzeyindeki Esrange Uzay Merkezi'nden fırlatılan bir araştırma roketi, 250 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra rotasından saparak Norveç'te dağlık bir alana düştü. İsveç Uzay Şirketi (SSC) roketin batıya doğru hesaplanandan fazla ilerlediğini ve planlanan iniş sahasının 40 kilometre kuzeybatısına düştüğünü bildirdi. Roketin düştüğü yer en yakın yerleşim yerine 10 kilometre uzaklıkta olup, Norveç Dışişleri Bakanlığı olayı 'çok ciddiye' aldığını açıkladı.
26 Nisan 2023

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüşü, Florida kıyılarında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat'a ertelendi. Ekiplerin ISS'ten ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri bildirildi.
3 Şubat 2024

Mayıs ayında Karabük, Çankırı, Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya ve Van’ın yüksek noktalarına kar yağdı. Bolu’da Köroğlu Dağı’nın zirvesindeki Kartalkaya ve diğer yüksek bölgelerde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Düzce, Sakarya, Karabük, Van, Kastamonu ve Çankırı'nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı gözlemlendi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü bu bölgelerde sis ve rüzgar da etkili oldu.
14 Mayıs 2024

Ankara'da meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu, şehrin birçok bölgesinde su birikintilerine ve sel oluşumuna neden oldu. Yağışlar, trafik akışını olumsuz etkileyerek bazı sürücülerin yolda kalmasına ve araçlarını park etmek zorunda kalmalarına sebep oldu. Çankaya'nın Beşevler semtinde ve Şentepe Pamuklar mahallesinde bazı sürücüler ve kuryeler mahsur kaldı. Vatandaşlar yağmurun dinmesini kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı.
30 Nisan 2024

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

Ankara'da dün akşam başlayan ve bugün akşam saatlerinde tekrar etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, şehirdeki hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar su birikintileri nedeniyle kullanılamaz hale geldi, trafikte aksamalar meydana geldi ve bazı araçlar yolda kaldı. Ayrıca, Sıhhiye bölgesinde yol çökmesi gibi altyapı sorunları da yaşandı. Ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.
1 Mayıs 2024

Hatay'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Antakya ve Defne ilçelerinde sele neden oldu. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapanırken, Antakya-Samandağ karayolunda araçlar suya gömüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. İki ilçede eğitime ara verildi.
26 Mayıs 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, trafik yoğunluğunu yüzde 81'e kadar artırdı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok noktasında trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Basın Ekspres Caddesi'nde yaşanan trafik kazası ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, metrobüs duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.
12 Şubat 2024
İşaretlediklerim