Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3 Şubat 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen bir taciz atışı sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehit olduğunu ve iki askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.
3 Şubat 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Kosova'nın kuzeyindeki gerginliğe müdahale etmek üzere NATO Kosova Gücü'ne (KFOR) bağlı bir komando birliğini bölgeye gönderdiğini açıkladı. Kosova'da Arnavut belediye başkanlarının göreve başlaması Kosovalı Sırplar tarafından protesto edilmiş ve bölgede tansiyon yükselmişti. KFOR ve Kosova polisi belediye binalarını korumak için tedbirler almış, çıkan arbedede 30 KFOR askeri yaralanmıştı. Türkiye'nin gönderdiği birlik, 4-5 Haziran 2023 tarihlerinde Kosova'daki Sultan Murat Kışlasına intikal edecek.
4 Haziran 2023

ABD, Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ve İran destekli gruplara ait olduğu belirtilen 85'ten fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Bu saldırılar, ABD güçlerine yönelik, İran destekli güçler tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen ve üç ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan İHA saldırısına misilleme olarak gerçekleştirildi. ABD Başkanı Biden, saldırıdan sorumlu tutulanlardan hesap soracaklarını belirtmişti. İran'dan saldırılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024
İşaretlediklerim