İstanbul Pendik'te seyir halindeki bir İETT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı dört katlı bir binanın girişindeki berber dükkanına çarptı. Kazada altı yolcu yaralandı ve bina tedbiren boşaltıldı. Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Polis, güvenlik şeridi çekerek caddeyi trafiğe kapattı.
7 Ağustos 2024

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Otobüsün kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve ardından şarampole düştüğü belirtildi. Kazanın nedeni olarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik gösterildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde demir yoluna kurulmak istenen portal vinçten düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı. Yeni Mahalle’de tren raylarının değişimi için çalışan işçiler Salih Çelik ve E.T, portal vincin bacaklarının ayrılması sonucu düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Salih Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
14 Eylül 2024

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

Çatalca’da gaz yüklü bir tanker kontrolden çıkarak devrildi ve TEM Otoyolu İstanbul istikameti araç trafiğine kapatıldı. Kazada tanker sürücüsü hafif yaralanırken, araçta bulunan diğer kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Devrilen tankerin kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
14 Temmuz 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen belgesel gösteriminin yapıldığı otel salonunun tavanı çöktü. Olay sonucunda 32 kişi yaralandı. Yaralılar Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kars Valisi Türker Öksüz, olayda hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını ve yaralıların tedavi edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Kırıkkale-Kayseri kara yolunda bir otomobilin kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucunda, araçta bulunan altı kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kazazedelerin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'dan Kırıkkale'deki yakınlarının yanına geldikleri öğrenildi.
8 Şubat 2023

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

Üsküdar'daki Altunizade durağında bir metrobüsün arızalanması nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı ve yolcular durakta beklemek zorunda kaldı. Arıza, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzanmasına sebep oldu. Bakım ekipleri arızalı metrobüsü yoldan çekerek sorunu giderdi ve İETT Genel Müdürlüğü seferlerin normale döndüğünü duyurdu.
25 Mart 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucunda 29 bina yıkıldı, 2 kişi hayatını kaybetti ve 140 kişi yaralandı. Deprem, çevre iller olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da hissedildi. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını bildirdi. Malatya, daha önce 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasındaydı.
28 Şubat 2023

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, Yıldıztabya Mahallesi'nde 19 Nisan 2024 tarihinde bir toprak kayması meydana geldi. Olay sonucunda 14 gecekondu etkilendi ve bunlardan üçü kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Ölü veya yaralı olmadığı rapor edildi.
19 Nisan 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024

Hollanda'nın Lahey şehri yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde meydana gelen kazada, 19 kişi hastaneye kaldırıldı, diğer yaralılar olay yerinde tedavi edildi. Trenin ön vagonu tarlaya yöneldi, ikinci vagon yan yattı ve arka vagonda yangın çıktı ancak söndürüldü. Kazanın nedeni ve yük treninin kazaya karışıp karışmadığı konusunda henüz net bilgi yok.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim