Gür-Sel Turizm, Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, temettü dağıtımının 26-27 Ekim tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Şirket, 2022 yılı karından brüt 10 milyon TL, net 9 milyon TL nakit kar dağıtılacağını belirtti. Ödemelerin peşin yapılacağı ve kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi.
20 Eylül 2023

43 işçinin hayatını kaybettiği Amasya maden faciasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 100 kusurlu bulundu. Bilirkişi heyeti, TTK'nın özellikle havalandırmadaki kusura dikkat çekti. Faciada yaşamını yitiren işçilerden Aziz Köse'nin ailesinin TTK aleyhine açtığı davada verilen bilirkişi raporu, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın dosyasına girdi.
28 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Escar Filo Kiralama Hizmetleri AŞ'nin pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde belirtilen fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 14 kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi. Bu kanun maddesi, sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek gibi işlemleri kapsıyor. Bu tür işlemler, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının sağlıklı bir şekilde oluşmasına engel olabilecek yanıltıcı hareketler olarak nitelendiriliyor.
5 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Türkiye, 2021 yılında kara para aklama iddialarıyla FATF'ın Gri Listesi'ne alınmıştı. 2024 yılında bu listeden çıkarak, 'kara para cenneti' damgasından kurtuldu. Bu gelişme, Türkiye'ye dış kaynak ve yabancı sermaye girişlerinin artması beklentisini doğurdu. Ancak, bu durumun ülkenin itibar ve güvenine ne kadar katkı sağlayacağı önümüzdeki aylarda görülecek.
30 Haziran 2024

Doğuş Otomotiv, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtma kararı aldığını duyurdu. Temettü dağıtımı 28 Kasım’da yapılacak ve hisse başına net 5,1136362 lira ödenecek. Şirket, kar dağıtım politikasına uygun şekilde, pay sahiplerinin menfaat ve beklentilerinin karşılanması, sürdürülebilir ve olabildiğince kararlı kar payı dağıtımı ilkemizin devamını temin bakımından bilançoda bulunan kar dağıtımı yapılabilir nitelikteki kaynaklardan net 1.250.000.000 TL’nin ortaklara payları oranında nakden dağıtılmasına ve kar payı ödemelerine 24 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başlanmasına karar verildi.
18 Ekim 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan ailesinin eski bankası Adabank'ın yüzde 96,68 hissesini satışa çıkardı. Satışa sunulan hisselerin toplam değeri 210 milyon TL olarak belirlendi ve ihale 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Adabank, 2004 yılında devlet tarafından el konulmuş ve daha önceki yıllarda da satılmaya çalışılmış ancak onay alınamamıştı.
19 Nisan 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (OZGYO) pay piyasasındaki işlemlerinde '6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair' makul şüphe bulunması nedeniyle üç kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uyguladı. Bu kanun maddesi, sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek' olarak belirtilmiştir.
11 Ekim 2023

15 Şubat'ta düzenlenen ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasında toplanan 115 milyar liranın yaklaşık 31 milyar lirası 1 Nisan itibariyle hala yatırılmamış durumda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yatırılan miktarın 84 milyar 400 milyon lira olduğunu açıklamış, ancak aradan geçen sürede eksik kalan miktarın ne kadarının yatırıldığı veya toplanan paraların kullanım alanları hakkında bilgi verilmemiş. AFAD'ın taahhütleri yerine getirmeyen kişi ve kurumları ifşa etme planı olduğu belirtilmiş, fakat bu konuda bir gelişme olmamıştır.
18 Nisan 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması üzerine beş kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi. Bu kanun maddesi, sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek şeklindeki işlemleri kapsıyor.
29 Temmuz 2023

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan altında bu yıl faiz indirimine gitmeyeceğini ve faiz oranlarında artış yapılacağını öngörüyor. Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerle faiz oranları yüzde 45'e yükseltilmişti. Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Fatih Karahan'ın atanması, ekonomi politikalarında bir değişiklik olup olmayacağına dair tartışmaları beraberinde getirdi. Deutsche Bank, Karahan'ın atanmasıyla 250 ila 500 baz puanlık bir faiz artırımı alanı gördüğünü belirtiyor.
5 Şubat 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çadır ve gıda malzemesi sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı. Kızılay'ın çadır satışı yapması nedeniyle kan bağışlarının durduğu ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kınık'ı desteklerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve TBMM Başkanı Şentop olaya üzüldüklerini ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise Kınık'ın görevde kalmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.
11 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'FETÖ' gerekçesiyle ihraç edilen 450 hakim ve savcının göreve iadesi kararına ve Anayasa Mahkemesi'nin bazı kararlarına tepki gösterdi. Erdoğan, bu kararların kendilerini rahatsız ettiğini belirtti ve Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararlar almasının ciddi manada rahatsızlık yarattığını ifade etti. Ayrıca, Erzincan'da yaşanan büyük bir heyelan sonucu 9 madencinin toprak altında kaldığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, 31 Mart'ın bazı siyasi figürler için son olacağını öngördü.
15 Şubat 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım yönetimindeki Erciyes Anadolu Holding’e ait HES Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik’i satışa çıkardı. 28 Ağustos 2024’te düzenlenecek ihaleyle Hazine payları satılacak şirket için 22 milyar lira muhammen bedel tespit edildi. Kayseri’deki iki fabrikada yaklaşık 1100 personelle üretim yapan HES Kablo, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 91. sırada yer alıyor ve kablo ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyor.
19 Temmuz 2024

İstanbul Planlama Ajansı'nın hazırladığı şeffaflık raporuna göre, Türkiye son on yılda yolsuzlukla mücadelede 180 ülke arasında 115’inci sıraya geriledi. Raporda, Türkiye'nin şeffaflık ve hesap verebilirlik karnesi değerlendirildi ve ciddi bir şeffaflık kaybı yaşandığı vurgulandı. İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin güçlenmesi için hesap verebilirlik ve şeffaflığın daha yüksek seviyede uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ifade özgürlüğü alanında da gerilemenin sürdüğü ifade edildi.
7 Ağustos 2024

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine katılacağını duyurdu. İhale, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 16 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Koç Holding, ihalenin kazanılması durumunda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti.
16 Temmuz 2024

ABD'li gıda saklama kapları üreticisi Tupperware, artan mali kayıplar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, borçlarını yeniden yapılandırarak mali durumunu düzeltmek amacıyla Chapter 11 iflas koruması için mahkemeden izin isteyecek. CEO Laurie Ann Goldman, zorlayıcı makroekonomik koşulların şirketin finansal durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. İflas başvurusu haberlerinin ardından şirketin hisseleri yüzde 50'den fazla değer kaybetti.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim