Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

Hatay’ın Antakya ilçesinde Uzunalıç Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
3 Ağustos 2024

Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Karakaya köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye bir helikopter, yedi arazöz ve bir su ikmal aracıyla 50 personel sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
21 Ağustos 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu'nun tarihindeki en büyük yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının 2-3 hafta süreceğini belirtti. Yangına Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 araçla müdahale edildi. Yerleşim yerlerinde herhangi bir zarar olmadığını ve yangının hızlı müdahale sayesinde kısa sürede söndürüldüğünü ifade eden Kılıç, tedbirlerin elden bırakılmayacağını vurguladı.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

Mersin'in Silifke ilçesindeki Evkafçiftliği Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.
13 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını beşinci gününde kontrol altına alındı. Yangın, 24 Temmuz'da Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlamıştı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangına karadan müdahale edilemediğini, gece görüşlü helikopterlerle ve sabah havalanan uçaklarla müdahale edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
28 Temmuz 2023

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

İzmir, Manisa ve Bolu'da çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. İzmir'de yazlık evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Manisa'daki yangın kısmen kontrol altına alınırken, Bolu'daki yangın 22 saattir devam ediyor. Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangın ise kontrol altına alındı ve 700 hektar alan etkilendi.
16 Ağustos 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024
İşaretlediklerim