MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bu kararın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da Beşiktaş üyeliklerinden ayrıldıklarını duyurdu. Milletvekilleri, deprem şehitlerine yapılan saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma iddiasıyla bu kararı aldıklarını ifade ettiler.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayeti hakkında sorulan bir soruya 'İşine bak' diyerek tepki göstermesini eleştirdi. Bahçeli'nin tepkisini ve sorulan soruyu sosyal medyada paylaşan Özdağ, 'Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet' ifadesini kullandı. Bahçeli'nin özel kalem müdürünün ise soruyu soran gazeteciyi iterek uzaklaştırdığı belirtildi.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması sonrasında, yüzde 5 oy alan ata ittifakının adayı Sinan Oğan'ın desteğinin önemi arttı. Oğan, destek karşılığında cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık talep ediyor. CNN Türk'te konuşan Binali Yıldırım, Oğan'ın bu taleplerine ve tavrına dair eleştirilerde bulunarak, seçmenin oylarının pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ve cumhur ittifakının menfaat odaklı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Yıldırım'ın bir videonun sesini duyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoda olduğunu zannetmesi dikkat çekti.
18 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olabilme durumu tartışılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tarihlerinin mevsim şartlarına bağlı olarak Mayıs ayına çekilmesini önerdi. İktidar, bu durumu 'erken seçim' yerine 'seçimlerin öne alınması' olarak nitelendiriyor. Erdoğan, seçim tarihini mevsim şartlarına göre güncelleyebileceklerini belirtmişti ve Bahçeli de bu konuda partisinin grup toplantısında açıklamada bulundu.
17 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) süreci yönetememekle suçladı. Ayrıca, yerel seçimlerle ilgili olarak AK Parti ile ittifakın devam edeceğini ve cumhur ittifakının 31 Mart 2024 seçimleri için hazır olduğunu ifade etti. Bahçeli, ittifakın Türkiye Yüzyılı'na odaklandığını ve siyasi hesaplar yerine hedeflerin önemli olduğunu vurguladı.
16 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Amed' isminin ve Amedspor'un varlığını kabul etmediğini ifade etti. Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve stadyumda terör yandaşlarının tahriklerini eleştirdi. Ayrıca, Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışanları kınadı ve Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik etti. Bahçeli, aynı konuşmasında ittifak siyaseti ve İYİ Parti lideri hakkında da eleştirilerde bulundu.
7 Mart 2023

Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin adayı olarak girdiğini ve beklenen oy oranının yüzde 9 ile 16 arasında olduğunu belirtti. İlk turda yüzde 5,17 oy alan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Oğan, Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve istikrarına vurgu yaparak bu kararı aldığını ifade etti. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri ise net değil.
22 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde 'Hükümet istifa' sloganları atılmasının ardından Beşiktaş'tan istifa ettiğini açıkladı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümete yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansıması ve tribünlerdeki protestoların artması bağlamında gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da benzer gerekçelerle Beşiktaş'tan istifa ettiğini duyurdu.
26 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Haziran'da planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin bahar aylarında yapılacağını ima ederek seçim startı verdiklerini duyurdu. Uzun süredir erken seçim taleplerine kapalı olan AKP'nin de seçimlerin öne alınmasına sıcak baktığı ve bunu 'seçimlerin öne çekilmesi' olarak adlandırdığı belirtiliyor. Bahçeli, verilecek her oyun Türk ve Türkiye yüzyılına katkı sağlayacağını ifade ederek, 15 Ocak 2023 itibariyle seçim hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.
15 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Çiçek, cinayetin ardından MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan tetikçi Eray Özyağcı'nın motosikletini kullanan Vedat Balkaya'nın sosyal medyada CHP'yi desteklediğini iddia etti. Ayrıca, MHP'ye yakın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın da cinayetle ilgili FETÖ iddialarında bulunduğu belirtildi. Cinayetle ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verildi ve tutuklananlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de bulunuyor.
9 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını şaşırtıcı bulmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Oğan'ın kararı sonrası, ilk turda ona oy veren seçmenlerin ikinci turda kime oy verecekleri belirsizliğini koruyor. Adalet Partisi'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması ve Zafer Partisi'nin de benzer bir eğilim içinde olması dikkat çekiyor.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merak konusu olmuştu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan'ın bu kararını memnuniyetle karşıladığını ve Oğan'ın vurguladığı konularla AKP'nin benzer görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Yıldırım, özellikle Türkiye'nin üniter yapısı ve bağımsız bütünlüğü gibi konularda aynı görüşte olduklarını belirtti.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceğini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Oğan, kararını Türkiye'nin geleceği, birlik ve bütünlüğü ile istikrarını göz önünde bulundurarak vereceğini ifade etti. Erdoğan ve Bahçeli'nin Oğan'a yönelik eleştirileri ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması gibi gelişmeler de makalede yer aldı.
21 Mayıs 2023
İşaretlediklerim