MHP İstanbul Milletvekili Adayı Celal Adan, Habertürk'te katıldığı 'Seçim Özel' programında, AKP-HÜDA-PAR iş birliğine ilişkin soruları yanıtladı. Adan, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı ile ilgisi olmadığını ve MHP'nin HÜDA PAR ile ne görüşeceğini ne de beraber olacağını ifade etti. HÜDA PAR'ın geçmişi, Türkiye'de Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde olduğu ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı taşıdığı bilgileriyle anlatıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HÜDA PAR'ı 'tamamen milli ve yerli bir yapı' olarak nitelendirdiği de hatırlatıldı.
26 Nisan 2023

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında partilerinin seçimlere hazırlandığını ve Türkiye'nin her yerinde örgütlendiklerini belirtti. AKP-MHP iktidarının politikalarına karşı alternatif planlar geliştirdiklerini ve HDP'nin köklerinden çıkan yüzlerce filizden biri olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun Van ve Ağrı'da coşkulu karşılanmasını Kürt halkının barış ve demokrasiye olan inancının bir göstergesi olarak değerlendirdi. Ayrıca, ekoloji ve hayvan hakları konusunda da partilerinin politikalarını ve Meclis'te yapacakları çalışmaları anlattı.
9 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, partisine ve genel başkanına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Demiröz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'tüm çatışmalara rağmen aileden biri' olarak nitelendirdi ve muhalefetin Gelecek Partisi olmadan iktidara gelemeyeceğini iddia etti. Ayrıca, Gelecek Partisi'nin anketlerde düşük oy oranlarına sahip olduğu ve bazı anketlerde yüzde 1-2 bandında gösterildiği belirtildi.
5 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önce yaptığı bir kahvaltı davetine neden 'Kürtler incinmesin' diye olumlu yanıt veremediğini belirtti. Demirtaş, muhalefet partilerinin liderlerinin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etmiş ve Akşener'i kahvaltıya davet etmişti. Akşener, bu davete karşılık olarak Demirtaş'ın önce şehit ailelerinden özür dilemesi gerektiğini düşündüğünü ancak bunu Kürt vatandaşların incinebileceği endişesiyle söyleyemediğini ifade etti.
17 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine önem vermediklerini, önemli olanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözler olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin merkez yürütme kurulları, Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı. Buldan, seçimde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapılması gerektiğini ve HDP'nin tercihinin Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi.
26 Mayıs 2023

Rahmi Turan, AKP ve CHP arasındaki yumuşama sürecinin sona erdiğini ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın CHP'yi suçladığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin normalleşmesi gerektiğini savunarak, CHP'yi eleştirdi. Turan, AKP'nin MHP'nin gölgesinde zayıfladığını ve yanlış yolda ısrar ettiğini iddia etti.
29 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki hak ihlallerini hatırlatan sözlerine karşı Erdoğan, Tanrıkulu'nun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konunun TBMM'ye gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtmişti.
11 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına değinerek, ne sandıktan kaçacaklarını ne de demokrasiyi yok sayacaklarını belirtti. AKP'nin özgül ağırlığı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bana bir sene verin' sözleri, seçimlerin erteleneceği yönünde yorumlanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın bu görüşünün partiyi yansıtmadığını ifade etti. Anayasa, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğini belirtiyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, MHP'nin etkin isimleri seçim ertelemesinin söz konusu dahi olamayacağını düşünüyor.
21 Şubat 2023

HDP'li Ahmet Türk, muhalefetin 'altılı masa' olarak adlandırılan ittifakının cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday tercihine ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirtti. Türk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarını olumlu bulduğunu ve bu açıklamaların 'altılı masa' için yol gösterici olabileceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kendi adayını açıklama kararı aldığı ancak ortak aday için kapıların henüz kapanmadığı belirtildi.
18 Ocak 2023

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin CHP'ye katılması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Tahir Elçi'nin değerlerini CHP'de savunamayacağını iddia etti. HDP'liler ise Diyarbakır'dan aday olması durumunda oyları böleceğini belirtti. Türkan Elçi, eleştirilere Twitter üzerinden şiddet dilinden arınma ve kişilik haklarına saygı çağrısı yaparak yanıt verdi.
18 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' sürecine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ittifakın süreceğine dair bir açıklama geldi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' sürecine yönelik sitem dolu mesajlar verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacaklarını belirtti.
12 Haziran 2024

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Amedspor hakkındaki olumsuz ifadelerine karşılık vererek Amedspor'un varlığını ve devam edeceğini belirtti. Bahçeli, Bursaspor taraftarlarını selamlayarak Amedspor'un adının geçmemesi gerektiğini ifade etmişti. Buldan, Amedspor'a yapılan saldırıyı kınayarak, takımın yalnız olmadığını ve seçimlerde Bahçeli'nin partisinin gideceğini iddia etti.
7 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun ayrışmayı bitireceğine, toplumsal barışı sağlayacağına ve Türkiye'yi refaha kavuşturacağına inandığını belirtti ve oy kullanma hakkı olsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
3 Mayıs 2023
İşaretlediklerim