'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Hollywood'da senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar greve gitmiş ve bu durum birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını etkilemiştir. 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon hazırlıkları da senaristlerin grevi nedeniyle askıya alınmıştır. Dizi, ilk sezonun yayınlanmasının ardından ikinci sezon onayını almış ve yeni sezon için hazırlıklar yapılırken, yeni oyuncu seçmeleri de devam ediyordu.
12 Mayıs 2023

Batman filminde Penguen karakterini canlandıran Colin Farrell, aynı karakterle 'The Penguin' adlı dizide rol almaya devam edecek. Dizi, HBO'nun Max platformunda Mayıs 2024'te yayınlanmaya başlayacak. Türkiye'de hangi platformda gösterileceği ise henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

13'üncü Cuma, birçok insanın kötü şans ve ürkütücülükle bağdaştırdığı bir tarih olarak bilinir. Bu özel günde izlenebilecek altı film önerisi sunulmuştur. Bu filmler arasında Stephen King'in 'IT' adlı romanından uyarlanan bir korku filmi, 2004 tarihli Amerikan kara komedi slasher filmi 'Şeytanın Küçük Yardımcısı', popüler korku filmi 'Conjuring 2', 1981 yapımı slasher türündeki korku gerilim filmi 'The Burning', 2011 Kanada yapımı bir doğaüstü korku filmi 'Mezar Buluşmaları' ve 1988 ABD yapımı fantastik komedi film 'Beetlejuice' bulunmaktadır.
13 Ekim 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da beş aylık grevin ardından ön anlaşma sağlandı. Bu gelişme sonrası The Office'in yaratıcısı Greg Daniels, diziyi yeniden başlatmayı planlıyor. The Office, 2005-2013 yılları arasında dokuz sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında en çok sevilen durum komedilerinden biri olmuştu. Dizinin yeniden çekilmesi uzun zamandır gündemdeydi.
25 Eylül 2023

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Netflix'in 'The Perfect Couple' adlı yeni mini dizisi, Elin Hilderbrand'ın çok satan romanından uyarlanacak. Dizi, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, cinayet, gizem ve ilişkiler gibi unsurları içerecek ve çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning ve Eve Hewson gibi ünlü isimler dizinin ana kadrosunda yer alacaklar. Dizi, zengin bir ailenin düğününde sahilde bulunan bir ceset etrafında gelişen olayları konu alacak.
1 Nisan 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden biri olan The Last of Us'ın dizi uyarlaması, ilk sezonun başarısının ardından ikinci sezon için HBO'dan onay aldı. Dizi, serinin ikinci oyununun hikayesini takip edecek. The Last of Us'ın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, dizinin HBO Max'te devam edeceği belirtildi. Dizinin konusu, ölümcül bir salgın sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve genç kız Ellie'nin hikayesini anlatıyor.
28 Ocak 2023

Ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik'in ilk İngilizce filmi 'A Shallow Tale of a Writer Who Decided to Write about a Serial Killer' New York Tribeca Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapıyor. Film, boşanmanın ortasında bocalayan bir yazar ile yazara gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin tuhaf arkadaşlığını konu alıyor. Başrollerde Steve Buscemi, John Magaro ve Britt Lower yer alıyor. Film, Sinan Eczacıbaşı, Alihan Yalçındağ ve Scott Aharoni'nin kurduğu yapım şirketi Curious Gremlin'in de uluslararası bağımsız film sektöründeki ilk imzası.
8 Haziran 2024

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Netflix, 2023 yılında yayımlayacağı Kore yapımı dizi, film ve şovları tanıttı. Hayatta kalma temalı diziler, aşk ve dram öyküleri, aksiyon gerilim filmleri ve reality şovlar bu yılın içerikleri arasında yer alıyor. 'The Glory', 'Sweet Home' ve 'D.P.' gibi popüler dizilerin yeni sezonları da izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, Kore yapımı altı yeni film ve iki yeni belgesel de yayınlanacak. Netflix Kore Yapımı İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Kang, bu yıl sınırları daha da zorlayacaklarını ve Kore öykülerinin ilk durağı olmayı sürdüreceklerini belirtti.
17 Ocak 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim