Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

Tinder, kullanıcı deneyimini daha güvenli hale getirmek amacıyla video ile profil doğrulama özelliği ekledi. Bu yeni sistemde, kullanıcıların kendilerini video aracılığıyla doğrulamaları gerekiyor. Doğrulama testinden geçemeyen kullanıcılar, uygulamanın onaylı hesaplar için sunacağı mavi tik işaretini alamayacaklar. Video ile doğrulama yöntemi, Apple ve Google'ın resmi işlemlerinde ve başka bir flört uygulaması olan Hinge'de de kullanılıyor.
26 Nisan 2023

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bir kez görüntülenebilecek sesli mesajlar gönderebileceğini duyurdu. Daha önce sadece fotoğraflar için geçerli olan bu özellik, artık sesli mesajlarda da kullanılabilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Özelliği kullanmak için mikrofon simgesine dokunup yukarı kaydırmak ve ardından 'bir kez görüntüle' simgesine tıklamak gerekiyor.
11 Haziran 2024

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen sosyal medya platformu Bluesky, daha önce sadece davetiye ile üye olunabilen bir sistemden çıkarak tüm kullanıcılara açıldı. Platformun kullanıcı sayısı bu açılımla birlikte 4 milyonu aştı. Bluesky, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından X olarak yeniden adlandırılan platforma benzer özellikler sunuyor, ancak kişiselleştirme seçenekleri daha geniş tutuluyor. Açılım sonrası kısa sürede 850 bin yeni kullanıcı kazanan platform, Twitter'a alternatif olarak görülüyor.
8 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların 'benden sil' komutunu geri alabileceklerini duyurdu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yanlışlıkla sildikleri mesajları geri getirebilecek ve isterlerse mesajı herkesten silebilecekler. Bu yenilik, kullanıcıların mesaj yönetimini daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor.
22 Mayıs 2024

Google Mesajlar, kullanıcıların mesaj taslakları hazırlamasına, fikirler üretebilmesine ve eğlenceli sohbetler yapabilmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zeka destekli sohbet özelliği, Gemini'yi tanıttı. Gemini, Google'ın ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği ve daha önce farklı cihazlarda kullanılan Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen bir yapay zeka robotudur. Bu özellik, kullanıcıların metin oluşturmasının yanı sıra belirli isteklere göre fotoğraflar da oluşturmasına imkan tanıyor. Özellik, bu hafta küçük bir kullanıcı grubu için açık beta olarak sunulacak.
28 Şubat 2024

Apple'ın sanal asistanı Siri, büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen yeni bir sistemle güncelleniyor. Bu güncelleme, Siri'nin e-posta gönderme ve silme, Apple News'te belirli yayınları açma gibi yeni özellikler kazanmasını sağlayacak. Siri'nin bu yeni yetenekleri, başlangıçta yalnızca Apple'ın kendi uygulamalarıyla çalışacak ve iOS 18'in ilk sürümünden sonra piyasaya çıkacak. Apple, ayrıca ChatGPT yapımcısı OpenAI ve Google ile ortaklıklar arayışında.
2 Haziran 2024

Elon Musk, Apple'ın OpenAI'nin yapay zeka uygulaması ChatGPT ile işbirliği yaparak Siri'ye ChatGPT entegrasyonu getirmesine tepki gösterdi. Musk, bu entegrasyonun kabul edilemez bir güvenlik ihlali olduğunu savunarak, Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklama tehdidinde bulundu. Apple, ChatGPT entegrasyonunun yıl içinde iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya da geleceğini duyurdu.
11 Haziran 2024

Apple, popüler sanal asistanı Siri'yi geliştirme kararı aldı. Yeni Siri, üretken yapay zeka teknolojileri kullanılarak geliştirilecek ve sohbet edebilme yeteneği ile donatılacak. Bu gelişme, Apple'ın ChatGPT gibi rakiplerine doğrudan bir alternatif sunmak yerine mevcut teknolojisini iyileştirmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Yeni Siri'nin ve diğer yapay zeka ürünlerinin tanıtımı 10 Haziran'da yapılması bekleniyor.
11 Mayıs 2024

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, şirketin beynine çip takılan ilk insan üzerindeki deneylerinin başarılı olduğunu ve bu kişinin düşünceleriyle bilgisayar faresini kontrol edebildiğini duyurdu. Neuralink, Mayıs 2023'te ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) insan deneyleri için onay almıştı. Şirket, beyin çipleri aracılığıyla felç, körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli bireylerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.
20 Şubat 2024

Meta, sahibi olduğu Instagram ve Threads platformlarında siyasi içeriklerin daha az tavsiye edilmesi kararını aldı. Bu kararın, platformların X (Twitter) gibi siyaset ağırlıklı mecralara dönüşmesini önlemek ve daha fazla gelir elde etmek amacıyla alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Meta'nın algoritmalarının son dakika haberlerini de kısıtlayabileceği ve kötü amaçlı kullanımlara karşı yapay zeka ile görselleri etiketleyeceği ifade ediliyor.
10 Şubat 2024

Elon Musk'ın Neuralink şirketi için cerrahi robotlar tasarlayan Afshin Mehin, Wired dergisine verdiği röportajda, yapay zeka ve nöroteknolojinin birleşimiyle ortaya çıkabilecek etik ve gizlilik sorunlarına dikkat çekti. Mehin, bu teknolojilerin şirket çıkarlarına hizmet edip etmediği konusunda endişelerini dile getirdi ve kişisel verilerin korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Neuralink için tasarladığı beyin-bilgisayar arayüzleriyle felçli insanların bilgisayarları kontrol etmelerini sağlayan cihazlar geliştirdiğini ve bu alanda ödüller kazandığını belirtti.
22 Nisan 2024

iPhone'un bazı özellikleri, kullanıcıların gizli bilgilerini açığa çıkarabilir. Silinen metinlerin kurtarılması, otomatik doldurma, gizli uygulamalar, iCloud senkronizasyonu, konum hizmetleri ve ekran süresi gibi özellikler, sadakatsizliği örtbas etmeye çalışan kişilerin yakalanmasına neden olabilir. Bu özellikler, partnerlerin Apple cihazlarındaki bilgileri kullanarak gizli ilişkileri ortaya çıkarmasına olanak tanır.
21 Haziran 2024

X (eski Twitter), yeni hizmet şartlarına göre artık porno içeriklerin platformda yayınlanmasına izin veriyor. Yeni kurallar, profil resimleri ve bannerlar dışında rıza yoluyla üretilmiş yetişkinlere yönelik çıplaklık ve cinsellik içeriklerin paylaşılmasına olanak tanıyor. X'in güvenlik hesabı, bu değişikliklerin kurallara açıklık getirmek ve uygulamalara şeffaflık kazandırmak amacıyla yapıldığını belirtti.
4 Haziran 2024

Dijital dil öğrenme platformu Duolingo, matematik ve müzik dersleri sunmaya hazırlanıyor. Platformun kurucu ortağı Severin Hacker, gelecekte kodlama ve coğrafya gibi daha fazla alanda ders vermeyi planladıklarını belirtti. Duolingo, yapay zeka destekli bir eğitim sistemi kullanarak, ayda 98 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca, platform reklamsız öğrenim ve sınırsız erişim gibi abonelik seçenekleri de sunuyor.
12 Mayıs 2024

OpenAI, ChatGPT'de Scarlett Johansson'a benzetilen seslendirme seçeneği olan Sky'ın geçici olarak kaldırılacağını duyurdu. Şirket, yapay zeka seslendirmelerinin ünlülerin özgün seslerini taklit etmemesi gerektiğini belirtti. Sky'ın sesi, Johansson'ın sesine benzetilse de, aslında farklı bir profesyonel oyuncunun doğal konuşma sesi kullanılarak oluşturulmuştu. ChatGPT'nin ses modu, Eylül 2023'te kullanıma sunulmuş ve kullanıcılar arasında popüler olmuştu.
21 Mayıs 2024

Moonly uygulaması, kullanıcıların rüyalarını yorumlayabilen yeni bir yapay zeka tabanlı özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, ChatGPT tarafından desteklenmekte ve kullanıcıların metin veya görsellerle rüyalarını anlatıp yorum almasına olanak tanımaktadır. Rüya yorumları, Sigmund Freud'un psikanalitik yöntemlerini temel alıyor. Bu özellik, şimdilik sadece ücretli abonelere sunuluyor, ancak kullanıcılar iki rüyalarını ücretsiz olarak yorumlatabilirler.
7 Mart 2024

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Endonezya’ya uydu internet hizmeti sağlayacak Starlink’in açılışını yaptı. Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirdiği uzay tabanlı bir sistemdir. Musk, Endonezya’nın en ücra bölgelerine internet hizmeti sağlamak için Starlink’i devreye soktu ve ülkede sağlık ve eğitim sektörlerinde internete erişimin arttırılması için bir anlaşma imzaladı. Musk, bu hizmetin internete erişimi düşük olan bölgelere erişim sağladığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim