İtalya, yapay zeka alanında büyük bir adım atarak 1 milyar avroluk bir yatırım fonu oluşturma kararı aldı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu yatırımın yanı sıra yapay zeka sektörüne ilişkin yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını ve yapay zekaya endeksli teknolojilerin kullanımında yetkili kurumu belirlemek için çalışacaklarını açıkladı. Bu hamle, İtalya'nın yapay zeka teknolojilerine olan ilgisini ve bu alandaki gelişmeleri destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.
12 Mart 2024

İtalya'nın başkenti Roma'nın belediye meclisi, WikiLeaks kurucusu ve şu anda Britanya'da tutuklu bulunan Avustralyalı Julian Assange'a 'fahri vatandaşlık' verilmesine karar verdi. Bu karar, 27'ye karşı 2 oyla kabul edildi. Assange'a daha önce de İtalya'nın Napoli ve Reggio Emilia kentleri tarafından destek amaçlı fahri vatandaşlık verilmişti. Assange, 2010 yılında ABD'nin Irak ve Afganistan'daki suçlarını belgeleyen gizli belgeleri yayınladığı için ABD tarafından suçlanıyor ve şu anda ABD'ye iade edilme sürecinde.
16 Şubat 2024

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 787 Dreamliner model uçaklarında yapılan denetimlerin yeterliliği konusunda yeni bir soruşturma açtı. Bu soruşturma, Boeing'in Nisan ayında gönüllü olarak bazı uçaklarda yapılan denetimleri tamamlamadığını bildirmesi üzerine başlatıldı. Soruşturma, şirketin denetimleri tam olarak yerine getirip getirmediğini ve çalışanlarının uçak kayıtlarında sahtecilik yapıp yapmadığını araştırıyor. FAA, soruşturma süresince yolcu güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.
7 Mayıs 2024
İşaretlediklerim