Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) beş yeni üye seçildi. Seçilen üyeler Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün oldu. Karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince verildi.
1 Ağustos 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, oylama 28 Mayıs'ta tekrarlanacak. Erdoğan'ın seçim kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve YSK'nın seçimle ilgili 40'tan fazla genelgesi hazır bekletiliyor.
10 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını, başvuruların bizzat yapılmaması gerekçesiyle reddetti. İrfan Uzun, Davut Turan, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Ahmet Özal ve diğer bazı aday adaylarının başvurularında eksik evraklar tespit edildi. Eksik evraklarını tamamlamayan adayların başvuruları, belirlenen süre içinde tamamlanmazsa reddedilecek.
21 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaza kadar uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Bu karar, KYK yurtlarının depremzedelere açılmasıyla birlikte öğrencilerin mağdur olacağı endişesini doğurdu. Eğitim-Sen, kararın eğitim hakkına orantısız ve öngörülemez bir müdahale olduğunu belirterek, yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı.
14 Şubat 2023

YÖK'ün ve Ankara Üniversitesi'nin ani karar değişiklikleri nedeniyle bazı öğrenciler, yüz yüze eğitim beklentisiyle şehre geldiklerinde uzaktan eğitime geçildiğini öğreniyorlar. YÖK, tıp gibi bazı bölümlerin yüz yüze eğitimle devam edeceğini açıklamış, ancak daha sonra sadece tıp fakültesinin 4, 5 ve 6'ncı sınıflarının yüz yüze eğitim alacağını, diğer sınıflar ve bölümler için sınıf şartı getirildiğini ve uygulamalı eğitimlerin nisan sonuna ertelendiğini duyurmuştu. Ankara Üniversitesi de bu değişikliklere uygun olarak yeni kararlarını açıkladı. Bir veli, çocuğunu yüz yüze eğitim için Ankara'ya gönderdiğini, ancak çocuğu varıştan kısa bir süre sonra okulun uzaktan eğitime geçtiğini öğrendiğini belirtti.
20 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in üniversite yıllarında kendisinden sınavda geçmesi için torpil istediğini öne sürdü. Özdağ, Ömer Çelik'in derslerine girmediğini ve sınavdan kaldığı için yüksek lisans programından atıldığını belirtti. Ayrıca, Adana seçmenine Zafer Partisi adayı Abdurrahman Bilir ile Ömer Çelik arasında bir tercih yapmaları gerektiğini ifade etti.
19 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Türkiye'nin seçime gideceğini açıkladı ve seçim kararını imzaladı. Erdoğan, seçim tarihini 'güncelleme' olarak nitelendirirken, kamuoyunda bu kararın ve seçime hangi kanunla gidileceğinin tartışıldığı belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim için 40'tan fazla genelgeyi hazırda beklettiği ve 10 kadar genelgenin Resmi Gazete'deki ilandan sonra hazırlanacağı ifade ediliyor. Erdoğan, seçim sürecinin başlaması, seçim çalışmaları ve deprem sonrası siyasi durum hakkında da açıklamalarda bulundu.
10 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 28'inci dönem milletvekilliği genel seçimi için geçici aday listesini açıkladı. Listeye göre, seçimde 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday yarışacak. Partilerin aday listelerine 19 Nisan'a kadar itiraz edilebilecek ve kesin aday listesi aynı gün ilan edilecek.
16 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, yerel seçimler 2024 yılının Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta düzenlenecek. Seçmen kütüğü ise 1 Ekim 2023'ten itibaren YSK tarafından belirlenecek askı süresinin başlangıç tarihine kadar güncellenebilecek.
1 Ekim 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerle ilgili olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Ancak muhalefet, seçim günü boyunca çeşitli usulsüzlük iddialarını dile getirdi. İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da oy kullanma sürecine ilişkin sorunlar yaşandığı, Şanlıurfa'da ise şiddet olayları ve usulsüzlük iddiaları rapor edildi.
14 Mayıs 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve diğer sınavların tarihleri de belirlendi. KPSS'nin çeşitli oturumları Temmuz ve Eylül aylarında yapılacakken, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28'inci dönem milletvekili genel seçimleri için siyasi partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerini kura çekimiyle belirledi. Kura sonucunda 20 siyasi parti ve ittifakın sıralaması netleşti. İttifaklar içinde de kendi içlerinde bir sıralama yapıldı. Anadolu Ajansı kura çekimini canlı olarak yayınladı.
8 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

CHP Gençlik Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, YÖK'ün hibrit eğitim kararının öğrencilerin oy kullanmasını engellemek amacıyla alındığını öne sürdü. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini ertelemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurmuştu. Akademisyenler ve siyasiler karara itiraz ederken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK'ün hibrit eğitim kararı, öğrencilerin adres değişikliği yapma süresinin bitimine yakın bir tarihte açıklandı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, öğrencilerin oy kullanabilmesi için ulaşım masraflarının karşılanması dahil gerekli desteği vereceklerini belirtti.
3 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu kurumlarına sandık kurullarında görevlendirme yapılacağını belirten bir yazı gönderdi. Bu gelişme, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade ederken, muhalefet YSK'nın iktidar etkisinde kalabileceğini ve seçimi teknik altyapı yetersizliği gerekçesiyle erteleyebileceğini öne sürüyor. YSK'nın iki komisyon kurarak deprem bölgesinde incelemeler yapacağı ve sağlıklı seçmen listelerini oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor.
1 Mart 2023

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından, sandık kurullarının kararlarına ve tutanaklarına karşı yapılan itirazlar için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru süresi bugün saat 17:00'de sona eriyor. İlçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazlar, il seçim kurulları tarafından değerlendirildikten sonra, seçimlerin kesin sonuçları 19 Mayıs'ta açıklanacak. Seçim sonrası tutanaklara itirazlar seçimin ertesi günü başlamış ve ilçe seçim kurulları kararlarını aynı günün gece yarısına kadar vermişti.
17 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılacak olan seçimler için takvim Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 19 Mart'ta, siyasi partilerin milletvekili aday listeleri ise 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekili kesin aday listeleri sırasıyla 31 Mart ve 19 Nisan'da ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak.
14 Mart 2023
İşaretlediklerim