CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin illerinde yaşanan sık sık tekrarlanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Tanal, enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirterek, hiç kimsenin bu haktan mahrum bırakılamayacağını ifade etti. Vatandaşların mağduriyetine dikkat çeken Tanal, sabaha kadar sürecek olan eylemiyle bu durumu protesto ettiğini vurguladı.
26 Nisan 2024

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerindeki arazilerde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve işçilerin tahliyesi ile onarım çalışmaları başlatıldı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan iki işçi, kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından etkilenerek baygın halde foseptik çukurundan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, işçileri Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen işçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.
23 Ağustos 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

Amasra Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Bartın Başsavcılığına gönderilen fezlekede, 14 Ekim 2022'de 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili olarak 'olası kastla öldürme' suçlamaları ve 'torpil ve adam kayırmacılık' iddiaları yer aldı. Fezlekede, madenin güvenlikten sorumlu mühendisi ve müessese müdür yardımcısının ifadeleri dikkat çekti. Tutuklu bulunan dört yetkili hakkında toplamda 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. İfadelerde, iş güvenliği ve idari yönden önemli mevkilere tecrübesiz kişilerin getirildiği ve bazı personelin siyasi veya sosyal bağlantılar nedeniyle daha hafif işlerde çalıştırıldığı belirtildi.
16 Ocak 2023

Erzincan'da 13 Şubat'ta meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden faciası sahasında, ciddi bir heyelan riski tespit edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son günlerde çalışma şartlarının zorlaştığını ve bu risk nedeniyle arama faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Heyelan riski aynı zamanda atık toprağın taşınması faaliyetlerini de durdurdu. Bakan Bayraktar, önceliklerinin heyelan riskini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.
19 Şubat 2024

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık emekçileri, maaş ve cari giderlerinde yapılan kesintileri, sağlıkta yaşanan ekonomik, fiziki ve psikolojik şiddeti, artan iş yükünü ve mobbingi protesto etti. Aile hekimleri, 1-2 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi nedeniyle maaşlarından ve aylık gider ödeneklerinden kesinti yapıldığını belirtti. İstanbul Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED ), Hekim Birliği Sendikası, Sosyal ve Sağlık Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri de protestoya katıldı.
20 Eylül 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye memurları iş bırakarak eylem yaptı. Kültürpark'ta toplanan memurlar, belediye başkanlık makamına yürüyerek barikatları yıktı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme talebinde bulundu. Sendika temsilcisi Cevdet Keleş, belediye emekçilerinin sabrının taştığını belirterek, CHP İzmir İl Başkanlığına ve gerekirse CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceklerini ifade etti.
13 Haziran 2024

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler, Haliç'e inen yol üzerindeki Unkapanı kemerlerinde polis ablukasıyla karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle yolu kapatarak hem araç hem de yaya trafiğini engelledi. Polis, işçilerin ablukayı aşma çabalarına plastik mermi ve biber gazı sıkarak yanıt verdi.
1 Mayıs 2024

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran firari E.G, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğramıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurmuştu. Polis, saldırganlardan T.T.İ'yi yakalamış ve adli kontrolle serbest bırakmıştı.
2 Eylül 2024

Gaziantep'teki Şireci Tekstil işçileri, düşük zammı protesto etmek için iş bırakmış ve sonrasında işten çıkarılmıştı. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçilere konuşarak patronları övmüş ve sorunu yüksek enflasyona bağlamıştı. CHP'li Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ise işçileri yatıştırmaya çalışmıştı. Türkiye İşçi Partisi, bu tutumları eleştirdi ve işçilerin haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.
14 Ağustos 2023

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle yurt dışındaki programını yarıda kesme kararı aldı. İliç ilçesindeki bir altın madeninde toprak kayması sonucu dokuz maden işçisine ulaşılamıyor. Bakan Bayraktar, kriz merkezinde gelişmeleri takip ettiklerini ve arama kurtarma çalışmalarını yakından koordine etmek için bölgeye geçeceğini duyurdu. Ayrıca, madenle ilgili daha önce yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ve çeşitli güvenlik endişeleri dile getirildiği belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Sputnik Türkiye, sendikalaşan ve temel haklarını talep eden 24 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanlar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, Süzer Plaza önünde eylem düzenledi. Sendika, Sputnik Türkiye yönetimini ve temsilcilerini eleştirdi ve işten çıkarılan üyelerin işe geri alınması ve toplu iş sözleşmesinin imzalanması talebinde bulundu.
8 Ağustos 2023

Diyarbakır'da bir hastanede aşçı olarak çalışan Mehmet Kızıltaş, misafire sallama çay verdiği gerekçesiyle işten çıkarıldıktan sonra işe iade davası açtı. Diyarbakır 3'üncü İş Mahkemesi, işverenin işten çıkarmayı haksız ve geçersiz buldu ve Kızıltaş'a 77 bin 340 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme, işverenin fesih kararının ağır kaldığını ve başka önlemler alınmadan doğrudan fesih yolunun tercih edilmesinin haksız olduğunu belirtti.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim