İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi pozitif bir uzlaşı olarak tanımladı. İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve bayram öncesi bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin değişim ve dönüşüm sürecinde liderlik etmesi gerektiğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynadığını vurguladı.
16 Haziran 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, katılımcılar Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştirilerde bulundu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu'na destek yoğun oldu. Diken gazetesi, mitinge katılan yurttaşlara Kılıçdaroğlu'nu destekleme sebeplerini ve seçim sonucu tahminlerini sordu.
30 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, '#SanaSöz yine baharlar gelecek...' notuyla bir seçim kampanyası videosu yayınladı. Videoda, umut ve bahar temaları üzerinden Türkiye'nin geleceğine dair olumlu mesajlar veriliyor ve siyasi nedenlerle görevden alınan akademisyenlerin geri döneceği, futbol tribünlerindeki protestolar ve iptal edilen konserler gibi konulara değiniliyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya mesajlarına Millet İttifakı liderleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.
27 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin üçüncü olağan kurultayında yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener'i tebrik etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte CHP'den 15 milletvekili istediklerini ve bunun hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu belirtmişti.
24 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması halinde izlemesi gereken seçim kampanyası stratejisini içeren bir sunum yaptı. Sunum, Dudullu-Bostancı metrosunun açılışının ardından gerçekleşti ve İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı Emrah Şahan ile İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın tarafından CHP'nin merkez yürütme kurulu üyelerine de anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
16 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023
İşaretlediklerim