Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de seçim sonuçlarını açıklayan Yüksek Seçim Kurulu'nun yanı sıra, Anadolu Ajansı (AA) da sandık başından kesinleşmemiş sonuçları toplayıp müşterilerine sunuyor. AA, 31 Mart seçimlerinde yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir ekip ile çalışacak. Bu ekip, AA çalışanları ve serbest habercilerden oluşacak ve Türkiye genelindeki tüm sandıklardan veri toplamak için bir araştırma şirketi ile iş birliği yapacak. AA, veri toplama ve servis etme sürecinde Amazon'un OCR teknolojisi ve Microsoft Azure ile iş birliği yaparak, verileri dijital ortama aktaracak ve müşterilere sağlıklı bir şekilde sunacak.
29 Mart 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK), vatandaşları telefon veya elektronik iletişim yoluyla kendilerine ulaşan ve 'Oy kullanacağınız sandık değişti' gibi yanıltıcı bilgiler veren sahte kişilere karşı uyardı. Kurum, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin yalnızca resmi internet sitesi, mobil uygulama, çağrı merkezi ve e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.
31 Mart 2024

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları beklenenden bir gün önce açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, sonuçların ÖSYM’nin sitesinden erişilebilir olduğunu duyurdu. Sonuçların yarın açıklanması bekleniyordu, ancak bugün sabah saatlerinde açıklandı.
16 Temmuz 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, yapay zeka uzmanlarından oluşan bir ekiple çalışmalar başlattıklarını ve yapay zeka ile soru üretip değerlendirmeler yapacaklarını açıkladı. Bu adımın sınav süreçlerinde etkili koordinasyon sağlayacağını ve sınavları daha verimli hale getireceğini belirtti. Ayrıca, dijital tabanlı sınavların sayısının artacağını ve deprem bölgesinde hassas bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
13 Şubat 2024

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim