İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tarihi bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gökyüzüne 'ay-yıldız' çizdi ve '100' yazdı. Töreni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da takip etti. TCG Anadolu başta olmak üzere 100 geminin Boğaz'dan geçtiği tören, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olarak açıklandı.
29 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdi. İstanbul'da meydana gelen bir trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Tok ve oğlu ABD'ye kaçmıştı. Türkiye, şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını ABD’ye iletmiş ve her iki isim de bu kapsamda yakalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bu adımı, Türkiye ile ABD arasındaki adli işbirliğini güçlendirme potansiyeline sahip.
27 Haziran 2024

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell, Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Bushnell, eylemi sırasında 'Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim' ve 'Filistin'e özgürlük' ifadelerini kullanarak, Filistinlilere yönelik destek mesajı verdi. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu ve Bushnell'un eylemi sırasında çekilen görüntüler yayıldı.
26 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

İstanbul Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanması olayına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, bombanın 2,5 saatte bir tekstil atölyesinde hazırlandığı ve saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'yi suçlarken, PKK saldırıyla ilgisinin olmadığını savundu. 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.
14 Şubat 2023

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Brezilya donanmasının emekliye ayırdığı ve tonlarca asbest taşıyan Nae Sao Paulo adlı gemi, çevreci grupların, sendikaların ve meslek kuruluşlarının eylemleri sonucunda Türk karasularına girişi engellenmiş ve sonrasında Atlantik Okyanusu'nda batırılmıştır. Geminin batırılması planı, çevresel riskler nedeniyle savcılar tarafından durdurulmuş, ancak Brezilya ordusu geminin su aldığını ve batma riski olduğunu belirterek batırma dışında başka bir seçenek olmadığını açıklamıştır. Türkiye, geminin tehlikeli madde analizi yapılması için Brezilya'dan talepte bulunmuş, ancak Brezilya analizin Türkiye'de yapılmasını önermiştir.
4 Şubat 2023

Mısır'dan Bulgaristan'a giden 'AK DISCOVERY' adlı Barbados bandıralı kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında yangın çıktı. Yangın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu süreçte boğazdaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve yangında bir mürettebat üyesi yaralandı. Şu anda gemide soğutma çalışmaları devam etmektedir.
25 Nisan 2024

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri ve ABD Deniz Piyadeleri, Kagoşima ilindeki Tokunoşima Adası'nda 'Demir Yumruk' adlı ortak bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat, Güneybatı adalar zincirinin savunulması ve Çin'in artan deniz varlığına karşı koyma yeteneklerini test etmeyi amaçlıyor. İki ülkenin birlikleri, karaya çıkma ve paraşütle iniş gibi senaryoları simüle etti. Tatbikatın 12 Mart'a kadar sürmesi ve Okinawa'daki ABD Deniz Piyadeleri Kampı'nda eğitimlerin devam etmesi planlanıyor.
6 Mart 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin 12 kişilik mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmış, geri kalan yedi kişi ise hala bulunamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları karada ve denizde 17'nci gününe girmiştir. 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' arama çalışmalarına destek için bölgeye ulaşmış, Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri de arama faaliyetlerine devam etmektedir.
5 Aralık 2023

ABD 5'inci Filo sözcüsü, İran Devrim Muhafızları'nın Basra Körfezi'nde uluslararası sularda bir ticari gemiye zorla el koyduğunu duyurdu. El konulan geminin kaçakçılık yaptığı düşünülüyor. ABD Donanması olayı izlemeye aldı ancak müdahale etmeyeceğini açıkladı. Geminin imdat çağrısı yapmaması, kaçakçılık iddialarının muhtemelen doğru olduğuna işaret ediyor.
7 Temmuz 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan beş kişinin yakalandığını duyurdu. Edirne'de görev yapan Hudut Kartalları, bu kişileri yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan dört tanesinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
3 Ekim 2023

Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarındaki Rus bandıralı 'Navis 2' adlı gemide çalışan iki işçi, açığa çıkan gazdan zehirlendikleri değerlendirildikten sonra hayatını kaybetti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Acil Sağlık ve AFAD KBRN ekipleri sevk edildi. İşçilerin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, yöneticiler tarafından uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Özbay'ın intiharına neden olan iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede, THY'de AKP'li siyasilerin ve AKP'ye yakın kişilerin atamalarının kurum içinde rahatsızlık yarattığı ve mobbing ile liyakat dışı atamaların gündeme geldiği belirtildi.
8 Haziran 2023

İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı kontrol altına aldığını ve burada bulunan Mavi Marmara anıtını yıktığını duyurdu. Açıklamada, limanın kontrolünün yanı sıra 10 tünel ve dört binanın da yıkıldığı belirtildi. Mavi Marmara olayında bazı askerlerin de yer aldığı ifade edildi. Filistin tarafı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
16 Kasım 2023

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İkinci depremin ardından Hatay'daki İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi ve yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla yangına havadan müdahale edildi ve Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü duyurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangının devam ettiğini bildirdi ve sonrasında İstanbul İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ'ın müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
7 Şubat 2023

İzmir'in Çeşme ilçesi Kleopatra Koyu'nda bir lastik botun batması sonucu beş göçmen yaşamını yitirdi. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek beş göçmenin cansız bedenine ulaştı ve denizde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Olayla ilgili olarak göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda bir ikamete yapılan operasyonda iki şüpheli göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.
13 Kasım 2023
İşaretlediklerim