İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, İstanbul Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kuzguncuk sahilinden yasak yolla çıkarılan 1 ton kaçak midyeye el konuldu. Şüpheli T.S.'nin kullandığı araçta 50 çuval içinde bulunan midyelere el konulurken, şahsa 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası kesildi. El konulan midyeler yeniden denize bırakıldı.
14 Ağustos 2024

Tolga Şardan'ın yazısına göre, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de uyuşturucu bağlantılı suçlar artış göstermeye devam ediyor. Hem bitki temelli hem de sentetik yollarla elde edilen yeni psikoaktif maddeler (NPS) Türkiye ve uluslararası uyuşturucu pazarlarında yaygın olarak görülüyor. Türkiye'de en fazla karşılaşılan NPS'ler arasında bonzai ve elektronik sigara içinde bulunan sentetik kannabinoidler yer alırken, Avrupa'da sentetik katinonlar, ABD ve Kanada'da ise fentanil türevleri başta olmak üzere sentetik opioidler öne çıkıyor. 2010-2012 yılları arasında 43 ülke NPS yakalaması bildirirken, 2020-2022 döneminde bu sayı 52'ye yükseldi.
6 Eylül 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim