İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetti. Bölgedeki elektrik akımında yıllardır sorun olduğu ve bu konuda çok sayıda uyarı yapılmasına rağmen çözüm üretilmediği öğrenildi. Ege Telgraf gazetesi, beş yıl önce bu soruna dikkat çekmiş ve yetkililerin ilgisizliğini eleştirmişti.
13 Temmuz 2024

TRT Van muhabiri Behçet Özen, evinde ölü bulundu. İki gündür haber alınamayan Özen'in evine giden çalışma arkadaşları, kapının açılmaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Özen'i mutfakta hareketsiz buldu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Özen'in yalnız yaşadığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.
21 Eylül 2023

6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Antakya'daki hastaneler hasar gördü. Defne Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde yatan hastalar, hastane çalışanlarının kiraladığı vinçle 36 saat sonra kurtarıldı. Kurtarılan hastalar, yakınları tarafından başka hastanelere götürülüyor veya hastane yakınındaki otoparkta bekliyor. Yurttaşlar, devletin yetersiz yardımına tepki göstererek kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
7 Şubat 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Anadolu Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Rümeysa Yalçınkaya, 27 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yalçınkaya'nın sağlık durumu iyi görünüyor ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
7 Şubat 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir alışveriş merkezinde meydana gelen kazada, iki yaşındaki M.A.T isimli çocuğun eli yürüyen merdivene sıkıştı. Olay sonucunda çocuğun üç parmağı koptu. Polis ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi ve yaralı çocuk Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.
2 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay'da meydana gelen depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde bir enkazdan sesler duydu. Ekipler, yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan Karadeniz'i depremden 108 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kurtarılan aile hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Van'ın Çatak ilçesindeki Kaniya Bekan Nekropolü'nde yürütülen arkeolojik kazılarda, 3 bin 200 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen iskeletlerin kafataslarında beyin ameliyatı izleri tespit edildi. Yaklaşık 400 insan iskeletinden 30'unda görülen bu izler, antik çağlarda kullanılan dört farklı cerrahi tekniği gösteriyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Yılmaz'ın açıklamalarına göre, ameliyat edilen bireylerin yüzde 60'ı iyileşmiş, bu da dönemin cerrahi başarısını ortaya koyuyor.
27 Kasım 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu ameliyat edildi. Beştaş'ın bel kemiğinde bir kırık tespit edildi ve şu anda yoğun bakımda gözlem altında tutuluyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Beştaş'ın durumunun iyi olduğunu ve omurilikte bir sorun olmadığını belirtti.
14 Nisan 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dokuz gün sonra, Hatay Antakya'da yabancı uyruklu Muna Dabul 204 saat, öğretmen Emine Akgül ise 201 saat sonra enkaz altından kurtarıldı. Adıyaman'da ise 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar ve ağabeyi Baki Yeninar ile 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin, 198 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Bu olaylar, 1992 Erzincan depreminde 187 saat sonra kurtarılan hemşire Nurcan Eraslan'ı hatırlattı.
14 Şubat 2023

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, 7 yaşındaki Reyyan Hammadi isimli kız çocuğu enkaz altından 61 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Bu olay, deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerinde umutların sürdüğünü gösteriyor.
8 Şubat 2023
İşaretlediklerim