CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini eleştirdi. Öztrak, Erdoğan'ın partisinin oy oranının %30'un altına inmesi nedeniyle seçim kazanmak için her yolu denemek istediğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan'ın ekonomi politikalarını ve yakıt fiyatlarındaki artışı eleştirdi. Öztrak, hükümetin ülkenin sorunlarına çözüm olamayacağını belirtti.
25 Eylül 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ordu halkının AKP'nin aday listelerine ciddi itirazları olduğunu ve bu durumun seçim günü risk oluşturabileceğini ifade etti. Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, seslerinin ulaştırılmadığını ve istifa noktasında olduklarını belirtti. Ayrıca AKP Teşkilat Başkanı ve diğer ilgili kişileri de etiketleyerek durumun ciddiyetini vurguladı.
11 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidarın başörtüsü teklifiyle ilgili senaryolarına dair duyumlar aldığını ve bunları ahlaksızca bulduğunu belirtti. Akşener, vatandaşların duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Gibi' dizisine atıfta bulunarak eleştirdi. Ayrıca, iktidarın teklifi referanduma götürme planlarına da değindi.
18 Ocak 2023

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karar, Vatan Partisi ve bazı AKP'li milletvekilleri tarafından eleştirildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HÜDA-PAR'ın desteklenmesinin yanlış olduğunu belirtti. Aydınlık gazetesi, AKP'li bir milletvekilinin ve eski bir vekilin HÜDA-PAR'ın desteğinin seçimlerde AKP'ye zarar verebileceğini savunduğunu iddia etti.
13 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve tartışmalı açıklamalarıyla tanınan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada ve siyasi çevrelerde eleştirilere neden oldu. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları ve Karagöz'ün Ankara'da birçok siyasiyi ziyaret ettiği için kabul ettiğini belirtti. Ayrıca, Karagöz'ün kendisine nikah davetiyesi verdiğini ve Meclis'te kapının önünde kimseyi geri çeviremeyeceklerini ifade etti.
8 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'bukalemun siyaseti' eleştirisine, Soylu'nun geçmişte Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz'e övgülerde bulunduğu bir videoyu paylaşarak yanıt verdi. Soylu, bir televizyon programında Kaftancıoğlu'nu hedef alırken, Kaftancıoğlu ise Soylu'nun geçmişteki ifadelerini gündeme getirerek CHP'nin tutarlı politikasını ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirtti. Soylu'nun programda cemaat hakkında kullandığı ifadeler de makalede yer aldı.
19 Mayıs 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede seçimlerin konuşulduğunu ve cumhur ittifakına katılmak üzere teklif alındığını belirtti. Yapıcıoğlu, daha önce de farklı bir kanaldan teklif geldiğini ve şu anda partisiyle bu teklifi değerlendirdiklerini, görüşmelerin devam ettiğini ve olumsuz bir durum olmadığını ifade etti.
27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanan Tayyip Erdoğan'ın ardından, AKP'li Nureddin Çelik, destek açıklaması yapmayan bürokratlara yönelik eleştirilerde bulundu. Çelik, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu bürokratlarla uğraşacaklarını belirtti. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise kamu görevlilerinin haklarını koruyacaklarını ifade ederek Çelik'e 'Hodri meydan' dedi. Çelik, eleştirilere karşı bürokratların devlete hizmet etmesi gerektiğini savundu.
30 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'papatya çayı iç' önerisine, Akşener'e 'rezeneyi tavsiye ederiz' diyerek karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'in siyasi yorumlarına karşı 'bu işlere senin aklın ermez' ifadesini kullanarak eleştiride bulundu. Ayrıca Erdoğan, muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'yi de eleştiren ifadeler kullandı ve kendi hükümetinin başarılarını vurguladı.
1 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini askerlerin alkışlaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerlerin siyasete alet edilmesini eleştirdi ve Erdoğan'ı Kenan Evren ile kıyasladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine Muğla'daki bir yol açılışında yanıt vererek, ordunun komutanlarına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmakla suçladı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin siyasete karışmaması gerektiğini vurgulayarak Erdoğan'ı iftira atmaya devam etmekle itham etti.
14 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşılan ve CHP İl Başkanlığı binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerini ele alarak, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için oy talebinde bulundu. CHP, görüntülerin 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunarak iddiaları yalanladı. İstanbul başsavcılığı bu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Tunç, bir iftar programında yaptığı konuşmada, Murat Kurum'un belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında uzman olduğunu belirterek, İstanbul için olumlu değişiklikler vaat etti.
20 Mart 2024

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle sosyal medyada hedef gösterildi. Bu olayın ardından Tatvan Başsavcılığı, Erol hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Mezopotamya Ajansı tarafından duyuruldu.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki bir toplu açılış töreninde muhalefete yönelik 'emri Allah'tan alıyoruz' ifadesini kullanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın kendini peygamber sandığını ve dini siyasete alet ettiğini söyledi. Buldan, dini istismar edenlerin 14 Mayıs'ta halktan cevap alacaklarını belirtti. Ayrıca, Buldan son günlerde Mersin'de kendi partilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıları hatırlatarak, bu tür eylemlerden meydanlarda konuşanların sorumlu olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmek isterken kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Yediyıldız, 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklindeki sözlerinin yerel ifadeler olduğunu ve hakaret içermediğini savundu. Ancak daha sonra sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı ve Twitter hesabını kilitledi.
25 Ocak 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerle başlayan tartışma, Kılıçdaroğlu'nun Özcan'a 'serseri mayın' benzetmesi yaparak aklını başına almasını istemesiyle alevlendi. Kılıçdaroğlu, Özcan'ın parti ahlakına ve kültürüne uymayan davranışlar sergilediğini belirtti ve cenazesine katılmasını istemediğini ifade etti.
11 Temmuz 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023
İşaretlediklerim