Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan ve Güneydoğu'daki çatışmaların sonlandırılmasını talep eden bildiriye imza atan akademisyenlerden Tezcan Durna, ihraç edildikten sonra göreve iade edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen akademisyenler hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı vermişti. Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Durna, göreve dönüş için beklediği telefonu aldığını Twitter üzerinden paylaştı.
12 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yardım çalışmalarına katılan Hatayspor Yardımcı Antrenörü ve eski milli futbolcu Gökhan Zan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla kentteki dayanışmayı vurguladı. Zan, farklı inanç ve kültürlere atıfta bulunarak, Hatay'da doğmanın kendisini sadece insan yaptığını ifade etti. Paylaşımında Alevi doğduğunu, Sünni, Hristiyan, Yahudi olduklarını ve Kürtçe şarkılar söylediğini belirtti.
24 Şubat 2023

Netflix'in yeni dizisi 'Kübra'nın çekimlerine başlandı. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış olup, Yağmur Taylan ve Durul Taylan tarafından yönetiliyor. Senaryosu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı tarafından yazılan dizide, Gökhan isimli karakterin sanal bir arkadaşlık grubundan aldığı mesajlarla hayatının değişmesi anlatılıyor. Çağatay Ulusoy başta olmak üzere Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahsen Eroğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler başrolleri paylaşıyor.
30 Mart 2023

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, mahkemede verdiği ifadede, cinayetten önce Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in kendisine 'Devlet arkamızda' dediğini iddia etti. Samast, 2006'da Erhan Tuncel'in evinde yapılan bir toplantıda bu konuşmaların geçtiğini ve Yasin Hayal'in kendisini tehdit ettiğini belirtti. Samast, ayrıca Samsun'da polis tarafından yakalandıktan sonra kendisine destek gösterildiğini ve 'Rahat ol' denildiğini ifade etti. Duruşma sonrası Samast için adli kontrol uygulamasının devamına ve bir sonraki duruşmanın 29 Mayıs 2024'te yapılmasına karar verildi.
6 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın bölgeye çadır göndermemesi eleştirilirken, Kızılay'ın deposundaki çadırları depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında sattığı ortaya çıktı. Bu durum sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Mizah dergisi LeMan, bu olayı eleştiren bir karikatür yayınladı.
26 Şubat 2023

Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 50 milyar TL bağışladığını söylemiş, ancak bu miktarın aslında 50 bin TL olduğu anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılma sonrası dünyanın dört bir yanından tebrik ve teşekkür telefonları almıştır. Duras, bu durumun reklam amaçlı olmadığını, Allah rızası için yapılan bir yardım olduğunu belirtmiş ve yardım miktarını 100 bin TL'ye çıkardığını açıklamıştır.
18 Şubat 2023

Şarkıcı Demet Akalın, Didim'e giderken içinde bulunduğu teknenin battığını ve kafasına darbe aldığını Instagram'dan paylaştığı bir video ile duyurdu. Akalın, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Kazadan sonra araba ile Didim'e gittiğini ve konserini gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, kazanın olduğu yerde bir ışık olmasının kazayı önleyebileceğini belirtti.
25 Ağustos 2023

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 12'nci uzun metrajlı filmi 'Amrum'un çekimlerine Hamburg'da başladı. Filmde, Akın'ın daha önce 'Paramparça' filminde birlikte çalıştığı Diane Kruger başta olmak üzere, Laura Tonke ve Jasper Billerbeck gibi Alman oyuncular yer alıyor. 'Amrum', II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, Amrum adasında yaşayan 12 yaşındaki Nanning'in hayatını konu alıyor. Filmin senaryosu, senarist Hark Bohm'un çocukluk anılarına dayanıyor.
24 Nisan 2024

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlileri ve Trabzon'daki sivil azmettiricilerin 'Anayasayı ihlal' ve 'FETÖ üyeliği' suçlarından yargılandığı dava başladı. İlk duruşmada altı sanığın sorgusu yapıldı ve dönemin Trabzon Terörle Mücadele Şubesi'nde komiser yardımcısı olan Adem Sağlam'ın ifadesi dikkat çekti. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne cinayetle ilgili bilgi ve belgelerin istihbarat tarafından diğer birimlerle paylaşılıp paylaşılmadığını sorma kararı aldı. Sanıkların bir kısmı cezaevinde, bir kısmı firari, bir kısmı ise tutuksuz yargılanıyor. Duruşma savcısı, Adem Sağlam'ın Iğdır'da 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı başka bir dava ile bu davayı birleştirme talebinde bulundu ve mahkeme, Sağlam'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 20 Eylül 2023'te yapılacak.
14 Haziran 2023

Oyuncu Cem Gelinoğlu, Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci'nin haber sunuş tarzı hakkında Twitter'da esprili bir eleştiri yaptı. Gelinoğlu, Değirmenci'nin seyircilere 'haberiniz yoktur' tarzında hitap etmesini ti'ye aldı. Değirmenci ise Gelinoğlu'na esprili bir dille akşam haberlerine çalışmasını ve yanlış bir cevap vermemesini söyleyerek yanıt verdi. Bu şakalaşma Twitter'da kullanıcılar arasında ilgi gördü ve gündem oldu.
19 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalında Uğur Dündar'ın sunduğu 'Haftanın Panoraması' programında, program sırasında en az beş kez yayınlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) reklamlarına sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha önce SADAT'ı 'paramiliter kuruluş' olarak nitelendirmiş ve olası bir seçim güvenliği sorununda SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. Programın sunucusu Uğur Dündar ise reklamın sadece bir kez yayınlandığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SADAT'a yönelik sert ifadeler kullandı.
15 Ocak 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Serdar Akar'ın yönettiği ve sekiz kadının hikayesini anlatan 'Kadınlara Mahsus' filmi 17 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Nergis Otluoğlu'nun senaryosunu yazdığı film, 'Kadın kadının kurdu değil, yurdudur' sloganıyla tanıtılıyor ve yeni bir başlangıç arayan sekiz kadının kamp deneyimini konu alıyor. Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci ve diğer tanınmış oyuncuların rol aldığı filmin fragmanı da yayımlandı.
31 Ocak 2023

Yazar Kemal Varol'un 'Babamın Bağlaması' isimli romanı, 52'nci Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazandı. 84 eser arasından seçilen roman, jüri tarafından Türkçe kullanımı, konu geçişliliği, dramatik akış, kültürel öğelerin işlenişi ve evrensel insan sevgisinin hatırlatılması gibi nedenlerle ödüle değer bulundu. Ödül töreni, 2 Haziran Cuma günü Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
18 Mayıs 2023

Daltonlar çetesinin eş liderleri Beratcan Gökdemir ve Bahadır Akdağ'ın suç faaliyetleri ve çete yapısı hakkında bilgiler verildi. Bahadır Akdağ, 13 Şubat 2023'te Büyükçekmece'de bir villada yakalandı. Bu villa, Akdağ'ın şoförlüğünü yapan yeni emekli polis O.C. tarafından kiralanmıştı. Villada ruhsatsız silah ve sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Akdağ'ın yakalanmasının ardından, diğer lider Gökdemir sosyal medyada devlete meydan okuyan bir paylaşım yaptı.
19 Nisan 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Uğur'un sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına konuk oldu. Programda Kılıçdaroğlu, karşıt görüşlü katılımcıların eleştirel sorularını yanıtladı. Katılımcılar arasında AKP, MHP, Memleket Partisi, CHP ve Zafer Partisi üyeleri ile gazeteciler bulunuyordu. Programın tamamı yarın saat 21:30'da yayınlanacak ve tanıtım videosu Twitter üzerinden erişime açıldı.
23 Mayıs 2023

Şaban Ol tarafından yazılan ve Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği 'Tatavla'da Son Dans' adlı tiyatro oyunu, 6-7 Eylül Pogromu sırasında yaşananları ve bu olayın yükünü taşıyan iki Rum kadının hikayesini sahneye taşıyor. Oyun, geçmişle şimdiki zaman arasında kalan ve direniş ile bekleyiş temalarını işliyor. Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır'ın başrollerini paylaştığı oyun, İstanbul Fişekhane Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.
16 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu turunun ilk durağı olan Kastamonu'yu ziyaret etti ve CHP'li Daday Belediyesi'nin kapalı pazar yeri açılışına katıldı. Bu ziyaret sırasında İmamoğlu için hazırlanan ve 'Tarih yazdık, yine yazarız' ifadelerini içeren seçim şarkısı ilk kez çalındı. Şarkının söz ve müziği sanatçı Ali Altay tarafından yapılmıştır. İmamoğlu'nun Anadolu turu kapsamında Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat ve diğer İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ziyaretler planlanmaktadır.
23 Ocak 2023

Uzun süre Halk TV'de görev yapan sunucu Can Coşkun, Sözcü TV'ye geçtiğini duyurdu. Coşkun, yeni görevine yarın başlayacağını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu geçiş, Fatih Portakal'ın da Sözcü TV ile anlaşmasından dokuz gün sonra gerçekleşti. Ayrıca, Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılması ve yönetimdeki değişiklikler de medya gündeminde yer almıştı.
20 Mart 2023
İşaretlediklerim