Milli okçu Elif Berra Gökkır, Romanya'nın Ploieşti kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Gençlik Şampiyonası'nda klasik yay 18 yaş altı kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı. Gökkır, finalde Fransız rakibi Siham Er-Rahmouni'yi 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarı, Türkiye'nin okçuluk alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini ekledi.
13 Temmuz 2024

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki yarı final karşılaşmasında İtalya'ya 3-0 yenildi. Bu sonuçla milliler, 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında yarı finale yükselmişti. Bu mağlubiyet, takımın madalya umutlarını bronz madalya maçına taşıdı.
8 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 29 Ağustos programında okçuluk, yüzme, goalball, taekwondo, badminton ve masa tenisi gibi çeşitli branşlarda Türk sporcuların müsabakaları yer alıyor. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcuların eleme turlarından finallere kadar çeşitli aşamalarda mücadele etmeleri bekleniyor. Türkiye, bu oyunlara rekor sayıda sporcu ile katılarak önemli bir temsil sağlıyor.
29 Ağustos 2024

Fransız milli takımından çıkarılan cimnastikçi Kaylia Nemour, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Cezayir’e altın madalya kazandırdı. Nemour, üç yıl önce kulübü Avoine-Beaumont’la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Fransız milli takımından çıkarılmıştı ve bu nedenle olimpiyatlara Cezayir Milli Takımı ile katıldı. Asimetrik paralel finalinde 15 bin 700 puanla birinci olan Nemour, zaferini Cezayir bayrağını havaya kaldırarak kutladı. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun da Nemour’u tebrik etti.
8 Ağustos 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükseldi. Stade de France'da yapılan yarışta Önder, 54.96'lık derecesiyle birinci oldu ve önceki dünya ve paralimpik rekorlarını geride bıraktı. Önceki dünya rekoru Hindistan'dan Deephti Jeevanji'ye, paralimpik rekoru ise ABD'li Breanna Clark'a aitti. Önder'in final yarışı bugün 20.08'te başlayacak.
3 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 30 Ağustos günü, Türk sporcular atıcılık, badminton, yüzme, okçuluk, kürek, taekwondo, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis ve goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.
30 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya maçında Brezilya'ya 3-1 yenilerek dördüncü oldu. Bu sonuçla takım, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında yarı finale yükselmiş oldu. Maçın set skorları sırasıyla 21-25, 25-27, 25-22 ve 15-25 olarak gerçekleşti. Diğer Türk sporcular da çeşitli dallarda madalyalar kazandı.
10 Ağustos 2024

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 1 Eylül programında, Türkiye'nin sporcuları badminton, okçuluk, atıcılık, yüzme, kürek, triatlon, B1 futbol, masa tenisi ve atletizm gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımız çeyrek finallerden finallere kadar çeşitli aşamalarda yarışacaklar.
1 Eylül 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 9 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında yüzme, güreş, modern pentatlon ve boks dallarında yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Taha Akgül, Nesrin Baş, Buğra Ünal ve Buse Naz Çakıroğlu bulunuyor. Ayrıca, Kuzey Tunçelli'nin dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi olduğu ve Hatice Akbaş'ın gümüş madalya kazandığı belirtiliyor.
9 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde beşinci sırada yer aldı. Stade de France'ta gerçekleşen yarışmada Şaşma, 5.50, 5.70, 5.80 ve 5.85 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçti. Ancak 5.90 metreyi geçemeyip 5.95 metreyi de iki denemede aşamayarak beşinci oldu. Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da onuncu olmuştu.
5 Ağustos 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli, erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde 14.45.27'lik dereceyle serisini açık ara önde tamamladı ve genel sıralamada 5'inci olarak finale yükseldi. Kuzey Tunçelli, olimpiyat oyunları tarihinde yüzmede finale kalan ilk Türk sporcu olma başarısını gösterdi. Türkiye'nin olimpiyat kafilesindeki en genç sporcusu olan Kuzey Tunçelli'nin final yarışları yarın TSİ 19.37'de yapılacak.
3 Ağustos 2024

10-23 Eylül tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak 45’inci Satranç Olimpiyatı’na katılacak Türkiye milli takımının oyuncu kadrosu açıklandı. Erkek milli takımında büyükustalar Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Mustafa Yılmaz, Vahap Şanal ve Emre Can yer alacak. Kadın milli takımında ise uluslararası usta Ekaterina Atalık, kadın büyükustalar Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli, kadın uluslararası ustalar Gülenay Aydın ve Hayale İsgenderova bulunacak. Seçim kriterleri arasında ELO derecelendirme sistemi, son bir yıldaki sportif değerlendirmeler ve hazırlık kamplarına katılım gibi faktörler etkili oldu.
1 Ağustos 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın üçüncü turunda Türkiye A Milli Kadın Takımı, İran karşısında 2,5-1,5 galip geldi. Kadın takımında Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli ve Hayale İsgenderova yer aldı. Erkek takımı ise Slovakya ile 2-2 berabere kaldı. Dördüncü tur karşılaşmaları yarın Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak.
13 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 Şubat 2024'te İspanya'nın Alicante kentinde yapılan doping kontrol testinde yasaklı bir diüretik madde tespit edilmesi nedeniyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılamayacak. Uluslararası Test Ajansı (ITA) tarafından yapılan açıklamada, Erdemir'in numunesinde hidroklorotiyazid maddesi bulunduğu belirtildi ve geçici men cezası verildi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Dopingle Mücadele Dairesi (CAS ADD) bu cezayı onadı. Erdemir'in avukatı Anıl Gürsoy Artan, sporcunun yasaklı madde kullanmadığını ve kararın haksız olduğunu savundu.
26 Temmuz 2024
İşaretlediklerim