Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını duyurdu. Parti Meclisi toplantısının ardından, dört büyükşehir ve altı il belediyesi dahil olmak üzere toplam 227 aday belirlendi. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterildiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir, Bursa ve Bolu için de adaylar belirlendi.
14 Aralık 2023

CHP İstanbul'da ilçe kongreleri sürecinde sona yaklaşıyor. Değişim isteyenler, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler, 130 delegeyle önde görünüyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve merkez yönetim kurulu üyeleri için 'İstanbul'un kaybedeni' yorumları yapılıyor. İstanbul'daki toplam sonuçlar değerlendirildiğinde, bu hafta sonu düzenlenecek kongrelerin sonuçları değiştirmeyeceği ve İmamoğlu'na yakın isimlerin önde olduğu belirtiliyor.
1 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan CHP, kampanya sürecinde görev değişikliklerine gitmeye karar verdi. Kampanya ve söylem sürecini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek. Sandık güvenliği ve veri girişleri konusunda ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Ancak Kaftancıoğlu'nun basın danışmanı Can Poyraz, henüz resmi bir görevlendirme yapılmadığını belirtti. CHP'nin yeni stratejisi, mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara işaret etmeyi ve toplumun CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı endişelerini gidermeyi hedefliyor.
16 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

CHP'den geçici olarak çıkarılan ve kesin ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'değişim' ve 'adalet' temalı bir yürüyüş yapacağını açıkladı. Özcan, CHP yönetimini eleştirerek, partide değişim talep etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrat olmadığını iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı olması gerektiğini belirtti ve aksi takdirde kendisinin aday olabileceğini söyledi.
22 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından bir kez daha aday olarak belirlendi. Haberin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi ve 'ayrıntılar gelecek' ifadesiyle duyuru yapıldı.
14 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından partide değişim talepleri güçlenmiş ve kurultay süreci başlatılmıştır. CHP'nin yeni MYK üyeleri belirlenirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yeni MYK'nın, partinin önde gelen isimleri tarafından belirlendiğini ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere değişim isteyenlere bir mesaj olduğunu savundu. Özcan, bu durumu 'siyasi bir rest' olarak nitelendirdi.
5 Haziran 2023

CHP, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmiş ve ittifakın devamını talep edeceklerini belirtmişlerdir. CHP'nin açıklamasına göre, iki belediye başkanı Akşener ile genel merkez dışında bir görüşme yapacak ve Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler.
4 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Engin Altay, partide değişim isteyenler arasına katılarak, önceki dönemde yürüttüğü grup başkanvekilliği görevine devam etmeme kararını ve parti içindeki yenilenme ihtiyacını dile getirdi. Altay, seçimlerde başarı elde edilemediğini ve yeni yüzlerin gelmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini savunarak, aksi takdirde partinin yerel seçimlerde gerekli heyecanı bulamayacağını ifade etti. CHP'de değişim talepleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından daha da güçlenmiş durumda.
8 Haziran 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim