Gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk'teki görevinden ayrıldığını ve bağımsız gazeteci olarak kariyerine devam edeceğini açıkladı. Yılman, bu kararını Habertürk'te yayımlanan son yazısında duyurdu. Ayrıca, kendi YouTube kanalını kuracağını ve sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle iletişimde kalacağını belirtti.
26 Nisan 2023

Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iç hesaplaşma yaşadığını ve hayatında yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, bundan sonra fikirlerini yazmayacağını ve sadece müziğiyle konuşacağını ifade etti. Seçim sonuçlarından duyduğu üzüntü ve bilinmezlik içinde olduğunu dile getiren Say, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan özür diledi. Ayrıca kültür sanat camiasında kavgalı olduğu kişilere de sert cevaplar verdiğini kabul ederek, keşke cevaplamasaydım dedi.
15 Mayıs 2023

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde Sivas'tan aday adayı olmak üzere valilik görevinden istifa ettiğini duyurdu. Doğan, Hatay'da görev yaptığı süre zarfında yaşanan sel baskınları, orman yangınları, pandemi ve İdlib'deki çatışmalar gibi zorlu olaylarda görevini layıkıyla yürüttüğünü ifade etti. Ayrıca, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etmişti.
15 Mart 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, takımın sezonu şampiyon tamamlaması halinde adaylığını çekeceğini duyurdu. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Yıldırım, Galatasaray'ı yenmenin yeterli olmadığını ve tüm maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Beşiktaş'ın Jose Mourinho'ya teklif ettiği iddia edilen 7 milyon avro hakkında da yorumlarda bulundu.
22 Mayıs 2024

Wimbledon 2024, Britanya'nın başkenti Londra'da bugün başlıyor. Turnuvada toplam 50 milyon sterlin para ödülü dağıtılacak ve tekler şampiyonları 2,7 milyon sterlin kazanacak. Erkeklerde son beş yılda Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz şampiyonluklar elde etti. Kadınlarda ise son beş yılda farklı isimler şampiyon oldu.
1 Temmuz 2024

Real Madrid'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmayan Zinedine Zidane, Suudi Arabistan milli takımının teknik direktörlüğü için yapılan 150 milyon avroluk (yaklaşık 3 milyar 216 milyon TL) iki yıllık teklifi reddetti. Zidane, kulüplerden gelen diğer teklifleri de geri çevirerek, asıl hedefinin Fransa milli takımını çalıştırmak olduğunu belirtti. Didier Deschamps'ın Dünya Kupası sonrası Fransa milli takımından ayrılacağı yönünde iddialar bulunuyor.
26 Mayıs 2023

Fatih Terim, Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Panathinaikos ile yollarını ayırdığını duyurdu. Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Giannis Alafouzos ile 2024-2025 sezonu için planlarının uyuşmadığını belirtti. Altı ay boyunca Panathinaikos'ta görev yapan Terim, taraftarlara, başkana ve kulüp çalışanlarına teşekkür ederek kulübe başarılar diledi.
17 Mayıs 2024

Real Madrid'de yeterince forma şansı bulamayan Arda Güler için Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in ilgisi bulunuyor. Alman basınına göre, Borussia Dortmund, Arda Güler'i kiralamak için yaz transfer döneminde Real Madrid ile temasa geçmeyi planlıyor. Ayrıca, Bayer Leverkusen'i başarıya taşıyan Xabi Alonso'nun da Arda Güler'i kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Real Madrid'in de Arda'yı kiralamayı düşündüğü ifade ediliyor.
17 Şubat 2024

Dünya Kupası kutlamaları sırasında İspanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Luis Rubiales, kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmiştir. İspanyol savcılar, Rubiales'e 'öpüşme' suçundan bir yıl ve 'zorlama' suçundan 18 ay olmak üzere toplamda 2,5 yıl hapis cezası talep etmektedir. Ayrıca, Rubiales'in Hermoso'ya en az 50 bin avro tazminat ödemesi talep edilmektedir.
28 Mart 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

İspanya'da Madrid İl Mahkemesi Savcılığı, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'yi 2014-2015 yıllarında 1 milyon 62 bin 79 avro vergi kaçırmakla suçladı. Ancelotti, imaj haklarını devrettiği kuruluşlar aracılığıyla elde ettiği gelirleri beyan etmemekle itham ediliyor. İtalyan teknik direktör, iki ayrı suçtan yargılanma riski taşıyor ancak maliyeyle anlaşma sağlanması durumunda sorunun yargıya taşınmadan çözülebileceği belirtiliyor. İspanya'da futbol dünyasında vergi kaçırma suçlamaları son dönemlerde sıkça gündeme gelmekte.
6 Mart 2024

Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü'nün mali genel kurul toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Dündar, Atatürk'ün izinden giderek ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle bu görevi kabul ettiğini belirtti. Ancak, toplantıda bazı üyelerin sahneye gelerek kendisine destek vermesi ve görevi bırakmamasını talep etmesi üzerine Dündar, görevine devam etme kararı aldı.
17 Haziran 2023

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın futbolcularından Jennifer Hermoso, şampiyonluk töreninde kendisini dudağından öpen ve bundan dolayı geçici olarak görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i savcılığa şikayet etti. Olayın ardından FIFA disiplin komitesi, Rubiales'i disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırmıştı. Hermoso, olaydan 17 gün sonra savcılığa başvurdu ve rızasının olmadığını belirtti.
6 Eylül 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesini yenilemeyeceğini ve kulüpten ayrılacağını duyurdu. PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier, Messi'nin takımdan ayrılacağını ve Clermont ile oynanacak maçın Messi'nin PSG formasıyla son maçı olacağını belirtti. Messi'nin geleceği hakkında Suudi Arabistan'a transfer olabileceği veya eski kulübü Barcelona'ya dönebileceği yönünde iddialar bulunuyor.
1 Haziran 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için duyurduğu düzenlemeyle 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı ve bu düzenlemenin maliyetinin oldukça yüksek olacağı belirtiliyor. Şirketler, EYT düzenlemesi sonrasında çalışmaya devam edecek EYT'li işçilerin gelecekte hak mahrumiyeti davası açmaması için hukuki önlemler araştırıyor. Ekonomi gazetesi yazarı Vahap Munyar, şirketlere işçileri tazminat ödemesinden sonra bir süre işten uzak tutup daha sonra yeniden işe alarak dava riskini ortadan kaldırma tavsiyesinde bulunulduğunu aktarıyor.
11 Ocak 2023

Beşiktaş Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca ve İspanyol oyuncu Sergio Ramos ile transfer görüşmelerinin maddi anlaşmazlık nedeniyle sonlandırıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, her iki futbolcunun da dünya futbol piyasasında önemli bir yere sahip olduğu ve kulübün transfer gündeminde yer aldığı belirtildi. Ancak maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle görüşmelerin sona erdirildiği ifade edildi.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim