Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, heyelan nedeniyle bir otomobilin üzerine kaya düşmesi sonucu içinde bulunan dört öğretmen yaşamını yitirdi. Öğretmenler, Himmetli İlk ve Ortaokulunda görev yapmakta olup, derslerinin ardından Feke ilçesine dönüş yolundaydılar. Adana Valisi Süleyman Elban, kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin cenazelerinin kaldırıldığı hastaneyi ziyaret ederek bilgi aldı ve yakınlarına başsağlığı diledi. Karayolları Genel Müdürlüğü, heyelanın meydana geldiği Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke yolunu trafiğe kapattı.
6 Nisan 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, tarlada uyuyan bir bebek, geri manevra yapan bir kamyonetin altında kaldı. Bebek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
4 Eylül 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

CHP'li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aracına akaryakıt alırken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçan üç saldırgan yakalandı. İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ekiciler'in vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu ve başsağlığı diledi. Olay, yerel siyasette ve güvenlik konularında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ağustos 2024

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Adıyaman'ın Tut ilçesinde 15 Mart'ta yaşanan şiddetli sağanak sonucu oluşan selde kaybolan Fatma Tekdal ve bir buçuk yaşındaki kızı Zeynep Zümra'yı arama çalışmaları sırasında bir çocuk cesedi bulundu. Ceset, Havutlu köyü yakınlarından geçen kanaldan su ve balçık içinden çıkarıldı ve kimlik belirleme çalışmalarına başlandı. Daha önce aynı bölgede bir kadın cesedi bulunmuş ve Fatma Tekdal'ın yakınları tarafından teşhis edilmişti, ancak kesin kimlik tespiti için DNA örnekleri adli tıp kurumuna gönderildi.
20 Mart 2023

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 4 Şubat'ta kaybolan 61 yaşındaki Mithat Ertürk'ün cesedi, aracıyla birlikte Sakarya Nehri'nde bulundu. Ertürk, güvenlik kameraları tarafından Geyve Karaçay Deresi istikametinden Sakarya Nehri'ne doğru gittiği tespit edilmiş ve 4 Şubat'tan bu yana aranıyordu. Polis ve AFAD ekipleri, Ertürk'ün aracını nehirden çıkardı ve içinde Ertürk'ün cesedini buldu.
19 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra beş yaşındaki Hazal ve annesi Betül Güner dahil dört kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan küçük kız ilk olarak su istedi, ancak sağlık kontrolünden geçirilmeden su verilemedi. Aynı enkazdan bir baba ve kızı da kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
9 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Aylar süren arama çalışmalarında dört işçinin cansız bedenine ulaşılırken, beş işçi hala kayıp. Olayla ilgili olarak sekiz zanlı tutuklanmış, iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, 32 kişi kusurlu bulunmuş ve raporda proje yönetim mekanizmasının doğru işlemediği, uyarı sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir.
24 Mayıs 2024

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, Küplüce Mahallesi'nden geçen bir sulama kanalında oynayan üç yaşındaki Miraç Güneş, dengesini kaybederek kanala düştü. Çevredekilerin kurtarmaya çalıştığı çocuk, kısa süre sonra suda kayboldu. Çocuğun cesedi, yaklaşık yarım saat sonra yakınları tarafından bulundu ve otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.
27 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023

Yalova'nın Armutlu ilçesinde kimlikleri henüz bilinmeyen iki kişi, kanoyla denize açıldıktan sonra kayboldu. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlattı. Arama çalışmaları dört bot ve bir helikopterle sürdürülüyor. Ekiplerin kanoya ulaştığı, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
26 Ağustos 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Demirtaş, yaşanan yıkımın ve acının, niteliksiz ve beceriksiz bir iktidarın sonucu olduğunu belirtti ve 'talan iktidarının acı faturasının ödendiğini' vurguladı. Ayrıca, Kürtçe yaptığı paylaşımda, bu zulmü hak etmediklerini ifade ederek, yağma ve talan sisteminden kurtulma çağrısında bulundu.
15 Mart 2023

Spor Toto 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya'da enkaz altında kaldı. Kulüp, sosyal medya üzerinden durumu duyurdu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takıma izin verdiğini ve Türkaslan'ın Malatya'da kaldığını, eşinin kurtarıldığını fakat kalecinin hala enkaz altında olduğunu ifade etti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bölgede 300'ün üzerinde enkaz olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Depremin etkilediği diğer iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis bulunuyor. En az 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar kişinin de yaralandığı aktarıldı. Bölgede barınma, ısınma, yiyecek ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar da yetersiz durumda.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Daha önce yapılan aramalarda iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
4 Mayıs 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim