Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan üç doktor, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Doktorlar Ahmet Murat Kazan, Serdar Erişti ve Yılmaz Sarıkaş, bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu dövüldü. İki doktor Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ekim 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada 19 büyükşehir belediye çalışanı ihmalleri nedeniyle soruşturmaya dahil edildi. Bilirkişi raporunda, ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine dosya Antalya Başsavcılığı'na gönderildi ve şüpheliler hakkındaki incelemeler devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktı ve bu isyan sırasında üç mahkum öldü, dokuz mahkum yaralandı. Yaklaşık 250 kişinin koğuşları ateşe verdiği olaya Yayladağı Cezaevi Jandarma Komutanlığı'ndan personel müdahale etti ve takviye kuvvetler gönderildi. İsyan bastırıldıktan sonra yaralılar Hatay Mustafa Kemal Atatürk Hastanesi'ne sevk edildi ve burada üç mahkumun öldüğü belirtildi. Cezaevi yetkilisi, tüm tutuklu ve hükümlülerin sevk edilmeye başlandığını ve cezaevi önünde çok sayıda otobüsün olduğunu ifade etti.
8 Şubat 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Gaziantep'te, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, Batıkent Mahallesi'ndeki Ayşe-Polat Sitesi enkazından ses alınması üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda 3 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
9 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucu Hatay İskenderun'daki eski devlet hastanesinin A bloğu yıkıldı. 2012 yılında hazırlanan bir raporda hastanenin 'depreme dayanıksız' olduğu belirtilmiş ve bu bilgi hastanenin resmi internet sitesinde de yer almıştı. Vatandaşlar ve Mimarlar Odası İskenderun Başkanı, bilinmesine rağmen önlemlerin alınmamasına tepki gösteriyor. Enkaz altında kalanlar arasında sağlık çalışanları da var ve yakınlarını bekleyen vatandaşlar AFAD ekiplerinin yetersiz müdahalesinden şikayetçi.
8 Şubat 2023

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, deprem riski yüksek bir bölgeye inşa edildiği için eleştirilmişti. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, hastanenin yeri için ciddi endişelerini dile getirmiş, ancak hastane yine de sulak zemin üzerine ve bir fay hattı üzerinde inşa edilmiştir. 2019'da yaşanan depremde hastanenin altyapı sorunları nedeniyle duvarlar çatlamış, tavan çökmüş ve elektrik kesintileri yaşanmıştır. Bu durum, yoğun bakımda tedavi gören 80 hastanın ölümüne yol açmıştır.
29 Nisan 2024

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonucunda Hatay İskenderun Devlet Hastanesi'nin bir bölümü yıkıldı. Depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. 7 Şubat itibariyle ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak kaydedildi. Yıkılan binalar arasında Antakya ve İskenderun hastaneleri ile Hatay'daki Akademik Hastane ve Adıyaman Gölbaşı Hastanesi de ağır hasar gören yapılar arasında yer alıyor.
7 Şubat 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 19 bin 300 depremzede vatandaşın tedavi altında olduğunu açıkladı. Bakan Koca, deprem bölgesinde 3 bin 677 bebek doğduğunu, tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacının karşılandığını, 8 bin 851 hastaya cerrahi işlem yapıldığını ve içme sularının kontrol altında olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgede çalışan sağlık personeli sayısının 145 bin 711 olduğu ve gerekli aşıların sevk edildiği ifade edildi.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim