Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangını yerleşim alanlarına sıçradı ve ölü sayısı 14'e yükseldi. Yangında 8 bin 100 dönüm Diyarbakır'da, 7 bin dönüm Mardin'de olmak üzere toplam 15 bin 100 dönüm alan hasar gördü. Ayrıca, 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan ikisi daha hayatını kaybetti.
22 Haziran 2024

Gaziantep'in Şirinevler Mahallesi'nde akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Uğur Çeliktop, Yılmaz Kıranşal ve Kenan Kıranşal isimli üç kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Nigar Kıranşal ve Leyla Çeliktop hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı.
16 Ocak 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde (SAGE) atık kimyasallardan kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, patlama sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili gerekli adli ve idari incelemelerin başlatıldığı ifade edildi. Mamak Belediye Başkanı, patlamada başka yaralananın bulunmadığını ve yangın olmadığını bildirdi.
25 Eylül 2023

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletinde bulunan Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda 28 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, mahsur kalan 24 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
22 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde CHP’li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, bir akaryakıt istasyonunda yüzünden vurularak ağır yaralandı. Olay, gece saatlerinde üç kişinin taksiyle gelmesi ve Ekiciler ile tartışmaya girmesi sonucu gerçekleşti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiciler’in durumu kritik ve hastanede tedavi altında.
19 Ağustos 2024

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yem yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırıldı.
29 Temmuz 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

Fransa'da etkili olan Ciaran fırtınası nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı. Fırtına, ülkede ciddi hasara yol açtı ve acil yardım ekipleri 11 binin üzerinde müdahalede bulundu. Elektrik hatlarından sorumlu kuruluş Enedis'in verilerine göre, 523 bin kişi elektrik kesintisi nedeniyle mağdur oldu. Beş vilayette, yağmur, şiddetli rüzgar ve sel riski nedeniyle alarm seviyesi turuncuda olmaya devam ediyor.
3 Kasım 2023

Türkiye'de 2021 yılının ilk dokuz ayında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 253 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde 174 bin 610 kazada 269 bin 91 kişi yaralandı ve 235 bin 243 kaza maddi hasarla sonuçlandı. En fazla can kaybı Ankara'da yaşandı. Kazaların çoğu karşılıklı çarpışma, yandan çarpma ve yayaya çarpma şeklinde gerçekleşti.
8 Ekim 2023

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Bangladeş'te şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 52 kişi hayatını kaybetti. Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'nın raporuna göre, sel felaketi 5 milyon 400 binden fazla kişiyi etkiledi. Selden etkilenen bölgelerde 595 sağlık ekibi görev yaparken, 500 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirildi.
29 Ağustos 2024

Denizli'nin Çardak ilçesinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir yolcu otobüsü ile ters yönden gelen bir TIR çarpıştı. Kazada, otobüsteki bir yolcu ve TIR sürücüsü hayatını kaybetti. Altı yaralı hastaneye kaldırıldı. TIR şoförünün kaza öncesinde yaklaşık altı kilometre ters şeritten ilerlediği iddia edildi.
21 Haziran 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Ukrayna, Rus ordusunun başkent Kiev'e düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu, öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, saldırıda seyir ve balistik füzelerin kullanıldığını ve tüm hava hedeflerinin Ukrayna savunma kuvvetleri tarafından imha edildiğini belirtti. Füze parçalarının bir polikliniğe ve çok katlı bir binaya düşmesi sonucu can kayıpları ve yıkım meydana geldiği, ayrıca Dnipro ilçesinde bir evin hasar gördüğü ve park halindeki arabaların yandığı bildirildi.
1 Haziran 2023

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan üç katlı bir apartmanın üçüncü katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda beş kişi yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. İki yaralının durumu ağır olarak rapor edildi. Olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve İZGAZ ekipleri sevk edildi.
22 Ocak 2023
İşaretlediklerim