Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanamadan 64'üncü sırada tamamlaması üzerine federasyonların hesap vereceğini belirtti. Bakan, devletin spor federasyonlarına en üst düzey imkanlar sunduğunu ve bu imkanların doğru ve verimli kullanılmadığını vurguladı. Ayrıca, üç ay içinde federasyon seçimlerinin yapılacağını ve herkesin bu süreçten ders çıkarması gerektiğini ifade etti.
12 Ağustos 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli gerekçe göstererek Altın Portakal Film Festivali'ne verdiği desteği çektiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatıyor. Festival yönetimi, belgeseli 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarmış, ancak sanatçıların direnişi karşısında belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı.
29 Eylül 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına rağmen serbest bırakılmayan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için herkesi İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne çağırdı. AYM, Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine hükmetmişti. Ancak mahkeme heyeti kararı geciktirdi ve adliyeden ayrıldı. Kadıgil, Twitter'dan yayınladığı canlı videoda 'anayasaya bir parça saygı duyan herkesi', avukatları, milletvekillerini İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne çağırdı.
30 Ekim 2023

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'nın kendisi hakkında yaptığı bir şikayet üzerine İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Yıldırım, Fenerbahçe başkanlık seçimi öncesinde Ilıcalı'yı FETÖ'cülere pasaport vermekle suçlamıştı. Ilıcalı, bu suçlamaları çirkin ve art niyetli bulmuş ve Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Yıldırım, ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.
30 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcular, ülkeleri tarafından çeşitli ödüllerle onurlandırılıyor. Forbes dergisi, en az 33 ülkenin para ödülü vereceğini ve bunlardan 15'inin yüz bin dolardan fazla ödül sunacağını belirtti. Türkiye, altın madalya kazanan sporcularına en fazla bin cumhuriyet altını vererek yaklaşık 530 bin dolarla ikinci sırada yer alıyor. Bazı ülkeler ise sporcularına para ödülü yerine ömürlük maaş, ev ve araba gibi farklı ödüller sunuyor.
4 Ağustos 2024

Milli güreşçi Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Kırgız rakibi Ayaal Lazarev’i 7-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya sayısını artırdı. Akgül'ün bu galibiyeti, Türkiye'de büyük bir sevinçle karşılandı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
10 Ağustos 2024

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan ve TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye talebi, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi tarafından reddedildi. Avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi de oyçokluğuyla bu talebi reddetti. Yargıtay üyesi Özgür Cevahir, muhalefet şerhinde Anayasa'nın 14. maddesinin yeterli açıklıkta olmadığını ve yasama dokunulmazlığına müdahalenin hukuki belirlilik ve güvenliği sağlamadığını belirtti.
18 Temmuz 2023

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılmıştı. Ancak, festival jürisi ve diğer film yapımcılarından gelen tepkiler üzerine belgesel, festival seçkisine geri alındı. Festival yönetimi, belgeselin geri alınmasının gerekçesini 'filmdeki kişinin hakkında yargı sürecinin devam etmediğinin' belgelenmesi olarak gösterdi.
28 Eylül 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atmakla' tehdit eden Mustafa N. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Baladın, Türkiye'nin Milletler Ligi'nde şampiyon olmasından üç gün sonra bu tehdidi almış ve şikayette bulunmuştu. Mustafa N. tutuklanmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.
20 Kasım 2023

Milli sporcu Nazmiye Muratlı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kadınlar para halter +45 kiloda bronz madalya kazandı. Porte de la Chapelle Arena'da düzenlenen müsabakalarda 108 kilo kaldırarak üçüncü olan Muratlı, daha önce Londra 2012 ve Rio 2016'da altın madalya kazanmıştı. Altın madalyayı Çin'den Lingling Guo, gümüş madalyayı ise Britanya'dan Zoe Newson kazandı.
4 Eylül 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57 kilo kategorisinde Tunuslu rakibi Khouloud Hlimi'yi 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Müsabaka South Paris Arena'da gerçekleştirildi. Kahraman, çeyrek final maçına 4 Ağustos'ta çıkacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
2 Ağustos 2024

Milli atlet Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlama elemelerinde başarılı olarak finale kaldı. Stade de France'ta gerçekleştirilen elemelerde 5.40, 5.60, 5.70 ve 5.75 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçen Şaşma, en iyi 12 atlet arasına girdi. Tokyo 2020'de de finale kalan ilk Türk atlet olan Şaşma, bu başarısını Paris'te tekrarladı.
3 Ağustos 2024

Güney Afrikalı kadın atlet Caster Semenya'nın, testosteron hormonu sınırlaması nedeniyle yarışmalara katılamaması üzerine başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) itirazını kabul etti. AİHM, İsviçre'nin Semenya'nın yasal haklarını koruma konusunda yeterli tedbir almadığını ve spor kariyerine yönelik müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Semenya, 2018'de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) getirdiği ve testosteron seviyesi yüksek kadın sporcuların yarışlara katılabilmeleri için hormon seviyesini düşüren ilaçlar kullanmalarını şart koşan kurala itiraz etmiş, ancak itirazları reddedilmişti.
11 Temmuz 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki yarı final karşılaşmasında İtalya'ya 3-0 yenildi. Bu sonuçla milliler, 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında yarı finale yükselmişti. Bu mağlubiyet, takımın madalya umutlarını bronz madalya maçına taşıdı.
8 Ağustos 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023
İşaretlediklerim