Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, BALAT, ISBTR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında MARKA, ADEL, MRSHL gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve hisse senedi piyasasının genel durumu hakkında bilgi veriliyor.
9 Kasım 2023

Son dönemde Borsa İstanbul'da halka açılan İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji, borsanın getirdiği açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrasında taban serisine başladı. Bu şirketler, halka arz oldukları andan itibaren tavan yapmış ve dikkat çekmişti. Ancak, Borsa İstanbul'un getirdiği tedbirler sonrası bu şirketlerin hisse fiyatları düştü ve küçük yatırımcıları tedirgin etti.
8 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından yükselişini sürdüren piyasa, dün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri ile dikkat çekti. En çok değer kazanan hisseler arasında MARKA, KLNMA, ISBTR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise AVHOL, MMCAS, SELGD gibi şirketler oldu. Borsa, 12 Şubat 2024 tarihinde günü rekor bir kapanışla tamamladı.
13 Şubat 2024

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, BRSAN, ALARK, BIOEN ve KOZAA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler AKFGY, TUKAS, YYLGD, ULKER ve ASUZU olarak belirlendi.
15 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazanan hisseler ISKUR, KLNMA, SNPAM, KSTUR, INGRM, QNBFB, BALAT, MRSHL, AGHOL ve MAGEN oldu. En çok kaybettiren hisseler ise SUNTK, BRKO, ADEL, ATSYH, EUKYO, TURGG, DOFER, VRGYO, AVHOL ve TABGD olarak belirlendi.
3 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, TUKAS, ULKER, AKFGY ve VAKBN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler BRSAN, ASUZU, CEMTS, EUREN ve AYDEM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
6 Eylül 2023

Borsa İstanbul, güne yüzde 0,59 oranında yükselişle başlamasına rağmen, saat 10:00'dan sonra yaşanan sert satışlar nedeniyle günlük kaybı yüzde 7'ye ulaştı. Bu süreçte iki kez devre kesici mekanizması devreye girdi. Devre kesici, belli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında alım-satım işlemlerini otomatik olarak durduran bir önlemdir. Satışlar sonucunda 200'den fazla hisse için devre kesici uygulandı.
5 Ocak 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü sürdürüyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler GWIND, ULKER, SNGYO, KOZAL ve SKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise TUKAS, BRSAN, ISCTR, GENIL ve SELEC oldu.
12 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB ve BERA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU ve GUBRF olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler YEOTK, SKBNK, SASA, MIATK ve EUREN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise ARCLK, KONYA ve EGEEN olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş eğilimini sürdürüyor.
24 Ekim 2023

18-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören 13 şirket, hissedarlarına temettü dağıtacak. Bu şirketler arasında Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii, Bera Holding, Yataş, Berkosan, Duran Doğan, Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Arçelik, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim ve Tüpraş bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
8 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da ocak ayında yabancı yatırımcılar net olarak 236,5 milyon dolarlık hisse alımı yaptı. Bu alımlar arasında Koç Holding hisseleri 77,7 milyon dolar ile en çok tercih edilen olurken, Sasa Polyester hisseleri ise 50,5 milyon dolar ile en çok satılan hisseler arasında yer aldı. Yabancı yatırımcılar tarafından en çok satılan diğer hisseler arasında Garanti Bankası, İş Bankası ve Tüpraş gibi önemli şirketler bulunuyor. Aynı zamanda, Yapı Kredi, BİM ve Türk Telekom gibi şirketler de en çok alım yapılan hisseler arasında yer alıyor.
15 Şubat 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRSAN, YYLGD, DOAS, GWIND ve CEMTS oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler GSDHO, ALFAS, AGHOL, HEKTS ve QUAGR olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
23 Ağustos 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler SKBNK, ULKER, SASA, CANTE ve HEKTS oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise GWIND, ALFAS, AKSEN, AKCNS ve KONTR olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler BIOEN, BRSAN, THYAO, ODAS ve AYDEM oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise SMRTG, GESAN, SOKM, KORDS ve BERA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler BRYAT, EGEEN, KONYA, ZOREN, BRSAN ve MIATK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise KONTR, SMRTG, AKSA, HEKTS, CIMSA ve YEOTK olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
3 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL, AYES, TDGYO, UFUK ve MARKA isimli beş hisse senedi için çeşitli tedbirler uygulanmaya başladı. AVHOL hisseleri 6 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AYES ve TDGYO hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. UFUK hisseleri tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek ve mevcut tedbirler devam edecek. MARKA hisseleri için emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler sürdürülecek.
7 Kasım 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler SMRTG, GENIL, KORDS, ULKER ve ASTOR oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler CANTE, ISMEN, DOHOL, VAKBN ve AKBNK olarak belirlendi.
22 Temmuz 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul pozitif bir görünüm sergiliyor. Investing.com'un aktardığına göre, en çok kazandıran hisseler BRYAT, TMSN, ZOREN, SOKM ve EGEEN oldu. CCOLA, yüzde 1,4 düşüşle ekside seyreden tek hisse olurken, MGROS ve ALFAS yatay seyretti.
24 Haziran 2023
İşaretlediklerim