Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transfer olurken atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, İngiliz müzayede evi Bonhams tarafından açık artırmayla satılacak. Peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi. Peçete, Messi'nin Barcelona ile sözleşme imzalanacağını kabul eden bir anlaşmayı içeriyor ve dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach tarafından bir tenis kulübünde imzalandı. Messi, Barcelona forması altında 21 yıl boyunca sayısız başarıya imza attı ve 2021'de PSG'ye, 2023'te ise Inter Miami'ye transfer oldu.
1 Şubat 2024

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin taraftarları, maç öncesinde Sevilla'nın Katedral Meydanı'nda toplanarak 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu slogan, daha önce Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı maçta da tribünlerden yükselmişti. İktidar ve bazı futbol kulüpleri bu tür sloganları eleştirirken, Fenerbahçe Kulübü taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını açıklamıştı.
9 Mart 2023

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da oynayan Kolombiyalı futbolcu Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz, 28 Ekim'de kaçırıldıktan 13 gün sonra serbest bırakıldı. Kaçırılma olayı Kolombiya'da gerçekleşti ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından yapıldı. ELN, serbest bırakma karşılığında 'güvenlik garantisi' talep etti. Luis Manuel Diaz, Birleşmiş Milletler ve Katolik kilisesi yetkililerine teslim edildi, sağlık durumunun iyi olduğu ve kötü muamele görmediği rapor edildi.
9 Kasım 2023

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Sezon Kupası'nda Cristiano Ronaldo'nun sakatlık nedeniyle oynamadığı maçta Al-Nassr, Lionel Messi'nin 83. dakikada oyuna girdiği Inter Miami'yi 6-0 mağlup etti. Al-Nassr, maçın ilk 12 dakikasında üç gol atarak baskılı bir başlangıç yaptı ve Talisca'nın 'hat-trick' yapmasıyla galibiyeti perçinledi. Turnuvanın son maçında Al-Nassr, Al-Hilal ile karşılaşacak.
2 Şubat 2024

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riyad'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türkçe slogan içeren pankartlara itiraz etmesi üzerine krize dönüştü. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı ve Suudilerin geri adım atmaması üzerine maça çıkmadılar. İki takımın Türkiye'ye dönüş yapacağı ve Fenerbahçe taraftar grubu '12 Numara'nın her iki takımın taraftarlarını ortak karşılamaya davet ettiği bildirildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Braga ile oynayacağı maçın kadrosuna dahil edildi. Real Madrid'e transfer olduktan sonra iki kez sakatlık yaşayan Arda, daha önce LaLiga'da Rayo Vallecano maçı kadrosunda yer almış ancak maçta forma şansı bulamamıştı. Bu, Arda'nın Real Madrid kadrosuna ilk defa dahil edilmesi anlamına geliyor.
7 Kasım 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor'a yönelik saldırılar ve 'Beyaz Toros' ile 'Yeşil' posterleri açılmasının ardından, Amedspor taraftarları ve resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarla tepki gösterildi. İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Teşkilat Başkanı Tamer Kavukoğlu, Amedspor'un 'Beyaz toroslarınızı da yeşilinizi de yeneceğiz!' paylaşımına, yeşil bir Renault Toros önünde çekilmiş fotoğrafıyla 'Torosumuz beyaz değil ama yine de yenilmeyiz' diyerek yanıt verdi. Kavukoğlu daha sonra tepkiler üzerine paylaşımını sildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili kamu görevlilerinin açığa alındığını duyurdu.
5 Mart 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde sakatlandı. Kulübü Al Hilal tarafından yapılan açıklamada, Neymar'ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edildiği ve ameliyat edileceği belirtildi. Bu nedenle Neymar'ın sahalardan uzun süre ayrı kalacağı ifade edildi.
19 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe, İtalyan milli futbolcu ve savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile altı aylık bir sözleşme imzaladı. Bonucci'nin Union Berlin ile olan sözleşmesini feshetmesinin ardından İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe'nin savunma hattında yaşanan sakatlıklar ve oyuncu eksiklikleri nedeniyle acil stoper takviyesi arayışında olduğu belirtiliyor. Bonucci, daha önce Inter, Milan ve Juventus gibi takımlarda oynamış ve milli takımda da 121 maça çıkmış bir oyuncu.
9 Ocak 2024

Dünya Kupası Finali'nde kuralları çiğneyerek sahaya inen ve FIFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Nusret Gökçe, bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağını belirtti. Gökçe, sahaya reklam amacıyla girmediğini, sahada en az bin kişi olduğunu ancak sadece kendisinin konuşulduğunu ifade etti. Gökçe'nin sahaya girişi ve kupayla fotoğraf çektirmesi uluslararası yankı uyandırmıştı.
25 Haziran 2023

2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası'na Sırbistan ekibiyle katılmak isteyen iki Türk yardımcı antrenör, vize alamadı. Sırbistan kadın voleybol takımının başantrenörü Giovanni Guidetti, bu durumun voleybolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Türkiye, Schengen vizesine başvuranlar arasında en fazla ret cevabı alan ülkelerden biri.
15 Ağustos 2023

Eski Fenerbahçe futbolcusu Nicolas Anelka, futbolu bıraktıktan 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1'nci Lig takımlarından Ümraniyespor'un CEO'su oldu. Anelka, Fenerbahçe'de 2004 yılında bir buçuk yıl forma giymiş ve 2016 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştı. Ümraniyespor'un resmi açıklamasında Anelka'nın CEO pozisyonu için takımla anlaştığı ve kendisine başarılar dilendiği belirtildi.
25 Ocak 2024

Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da enkaz altından kurtarılan 12 yaşındaki Cihan Emir Parlak, futbol sohbeti yaparak hafızalarda yer etmişti. Galatasaray tutkunu olan Parlak, hastanede eski futbolcu Tanju Çolak tarafından ziyaret edilmiş ve Galatasaray Kulübü yetkilileri ve futbolcularıyla telefonda görüşmüştü. İki bacağını kaybettikten sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Parlak'ın ölüm haberini Galatasaray Spor Kulübü duyurdu.
28 Şubat 2023

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş maçı öncesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir koreografi gerçekleştirdi. 'İlelebet Cumhuriyet' ve '1923-2023' yazılarıyla dikkat çeken koreografide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözüne de yer verildi. Ayrıca koreografide Atatürk'ün portresinin yanı sıra, Aziz Sancar, Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürleri de yer aldı.
21 Ekim 2023

Real Madrid'in genç futbolcusu Arda Güler, takımın LaLiga ve Şampiyonlar Ligi maçlarında kadroda yer almasına rağmen süre alamamıştı. Ancak teknik direktör Carlo Ancelotti, İspanya Kral Kupası son 32 turunda oynanacak olan Arandina-Real Madrid maçında Arda Güler'i ilk 11'de sahaya sürebileceğini ifade etti. Maç, yarın TSİ 23:30'da oynanacak.
5 Ocak 2024
İşaretlediklerim