İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, IŞİD şüphelisi Amirjon Khliqov ve David Tanduev dahil olmak üzere 25 kişi 'örgüt üyeliği' ve 'nitelikli kasten öldürme' suçlarından tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Ayrıca, olayla bağlantısı olmadığı tespit edilen 23 kişi sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.
2 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD üyesi 17 şüpheli, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu ve IŞİD üyesi olduklarını değerlendirdiklerini açıklamıştı.
3 Şubat 2024

Çiftlik Bank davasının önemli isimlerinden ve Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi. Kaya, 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma', 'dolandırıcılık' gibi suçlardan aranıyordu ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Uruguay'dan Brezilya üzerinden İstanbul Havalimanı'na getirilen Kaya, polis tarafından alınarak işlemleri için Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
8 Nisan 2023

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024

İspanyol polisi, Real Madrid altyapısında oynayan üç futbolcuyu çocuk pornosu şüphesiyle gözaltına aldı. Bu durum, reşit olmayan bir çocuğun annesinin 6 Eylül'de Kanarya Adaları'nda polise yaptığı şikayet sonucu ortaya çıktı. Kulüp, konuyla ilgili olarak bir Castilla ve üç Real Madrid C oyuncusunun Whatsapp üzerinden özel bir video yayınladığı şikayetiyle polise ifade verdiğini belirtti ve gerçekler hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarında önlemlerini alacaklarını ifade etti.
14 Eylül 2023

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, içkiliyken araç kullanıp kaza yaptığı için istifa etti. Allan, yaklaşık 4 saat boyunca karakolda gözaltında tutuldu ve 'dikkatsiz araç kullanmak' ve 'gözaltına direnmek' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak, alkol testinde sonucun yasal sınırın üstünde çıkmasına rağmen Allan'a içkili araç kullanmaktan dava açılmadı. Suçlu bulunması halinde, Allan'ın para ve ehliyetinin askıya alınması cezalarıyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.
24 Temmuz 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

ABD istihbarat teşkilatı CIA'de çalışmış olan Joshua Schulte, 2017 yılında Wikileaks'e 8,761 gizli belge sızdırmakla suçlanarak 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Adalet Bakanlığı, bu olayı CIA tarihindeki en büyük sızıntı olarak nitelendiriyor. Schulte, 2020, 2022 ve 2023'teki duruşmalarda farklı suçlamalardan mahkum edilmiş ve çocuk istismarı içeren görüntüler bulundurmak suçundan da cezalandırılmıştır. Yargıç, Schulte'nin eylemlerinin ulusal güvenliğe büyük zarar verdiğini belirtmiştir.
2 Şubat 2024

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Almanya'da koalisyon hükümeti partileri, marihuana yasallaştırma tasarısı üzerinde anlaşmaya vardı. Tasarının Federal Mecliste 19-23 Şubat tarihlerinde oylanması bekleniyor ve 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Yeni yasa ile yetişkinlerin kişisel kullanım için belli miktarlarda marihuana ekmesine ve bulundurmasına izin verilecek. Ayrıca, ticari amaç gütmeyen kulüpler aracılığıyla marihuana satışı da düzenlenecek.
2 Şubat 2024

İskoçya'da iktidardaki İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanıyla ilgili Temmuz 2021'de başlatılan soruşturma kapsamında, parti genel merkezi ve bazı adreslerde aramalar yapıldı. SNP'nin 24 yıldır idari yöneticisi olan ve eski başbakan Nicola Sturgeon'un eşi Peter Murrell gözaltına alındı. SNP lideri Hamza Yusuf, partinin soruşturma konusunda işbirliği içinde olduğunu ve yönetim ile şeffaflık konusunu gözden geçireceklerini belirtti. Soruşturma, partinin bağımsızlık kampanyası için topladığı 600 bin sterlinin başka amaçlar için kullanıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı.
5 Nisan 2023

Mike Tyson, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 'Coffeeshop Tyson 2.0' adında bir marihuana kafesi açtı. Bu kafe, Avrupa'daki ilk işletmesi olup, 1200 metrekarelik alanda kurulmuş ve türünün en büyüklerinden biri olarak belirtiliyor. Tyson, uzun süredir marihuana kullanıcısı ve bu ürünleri kişisel deneyimlerine dayanarak seçtiğini belirtiyor. Hollanda'da 1976'dan bu yana belirli miktarda marihuana bulundurulmasına ve satılmasına izin veren 'hoşgörü yasası' bulunmaktadır.
2 Nisan 2023

FBI, 'Hive' adlı fidye yazılım çetesinin 100 milyon dolardan fazla para topladığı internet sitesini çökerttiğini duyurdu. Operasyon, FBI Genel Merkezi'nin siber birimi, saha ofisi personeli ve yabancı kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. FBI, Avrupalı ortaklarıyla birlikte çetenin internet sitelerinin şifrelerini kırarak yazılımlarını ele geçirdi. Hive çetesi, daha önce ABD'deki bir hastanenin bilgisayar sistemine saldırarak 270 bin hastanın kişisel verilerini çalmış ve Mayıs 2021'de Colonial Pipeline şirketinin ağını ele geçirerek büyük bir yakıt boru hattının kapatılmasına neden olmuştu.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim