Almanya Meclisi, IŞİD tarafından Suriye ve Kuzey Irak'ta Ezidilere yapılan katliamları soykırım olarak tanıyan bir karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti. Tasarı, koalisyon hükümeti ve ana muhalefetteki partiler tarafından hazırlanmıştı. IŞİD, 2014 yılında Ezidilerin yaşadığı Sincar bölgesini işgal etmiş ve 5 binden fazla Ezidiyi öldürmüş, binlercesini köleleştirmiş ve tecavüz etmişti. Alman Meclisi, IŞİD'in eylemlerini Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne uygun olarak soykırım olarak tanıdığını açıkladı.
19 Ocak 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 39 bin 965'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 313 gündür devam eden saldırılarda 39 bin 965 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 92 bin 294'e ulaştığını açıkladı. Son 24 saatteki saldırılarda ise 36 Filistinli öldü. İsrail'in Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El-Mevasi bölgesinde 90 Filistinlinin öldüğü saldırıyı savundu. Netanyahu, saldırının Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed Dayf ve yardımcısı Rafa’a Salameh'i hedef aldığını belirtti. ABD yönetimini saldırıdan önce bilgilendirmediklerini söyleyen Netanyahu, saldırının İran'a da caydırıcı bir mesaj gönderdiğini ifade etti. Hamas ise liderlerinin hedef alındığı iddiasını yalanladı.
14 Temmuz 2024

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay, madde bağımlısı bir şahsın tartışma sonucunda etrafındakilere saldırmasıyla meydana geldi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
24 Temmuz 2024

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

İsrail ordusu, Gazze'de Kuveyt Kavşağı'nda yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlilere tank ve ağır silahlarla ateş açarak 19 kişiyi öldürdü, 23 kişiyi yaraladı. Saldırıda ölenlerden bazılarının cesetleri sokakta kaldı, bazıları hastaneye nakledildi. Gazze'deki hükümet, uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Bu saldırı, Mart ayı içinde İsrail ordusunun Gazze'deki Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği birkaç saldırıdan sadece biri.
23 Mart 2024

ABD'nin Chicago kentinde Filistin asıllı Amerikalı altı yaşındaki Wadea al Fayoume, 'askeri tarzda bir bıçakla' 26 kez bıçaklandıktan sonra hayatını kaybetti. Annesi ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor. Çocuğu öldüren 71 yaşındaki Joseph M. Czuba'nın 'İsrail-Filistin savaşının etkisiyle çocuğu Müslüman olması nedeniyle öldürdüğü' tespit edildi. ABD Adalet Bakanlığı, olayla ilgili federal bir nefret suçu soruşturması başlattı.
16 Ekim 2023

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 226'ya ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, son 24 saat içinde 84 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 106 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 74 bin 518'e çıktı.
24 Mart 2024

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 32 bini aştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 82 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 110 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam ölü sayısı 32,070'e, yaralı sayısı ise 74,298'e ulaştı. Ayrıca, Rusya ve Çin, Gazze ile ilgili olarak ABD'nin yetersiz bulduğu hamleyi veto etti.
22 Mart 2024

İsrail'in Ankara büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini ve bir Türk vatandaşının kayıp olduğunu bildirdi. Ancak, Türkiye bu bilgileri henüz teyit etmedi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 1200'ü aştı.
12 Ekim 2023

ABD'de 2018 yılında Pittsburgh'daki bir sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren ve altı kişiyi yaralayan Robert Bowers'a ölüm cezası verildi. Bowers, dini inançların özgürce yerine getirilmesini engelleyerek ölüme sebebiyet vermek, cinayet işlemek için ateşli silah kullanmak ve nefret suçu dahil 63 suçtan suçlu bulunmuştu. Jüri, Bowers'ın saldırıyı 'Yahudi düşmanlığı' ana motivasyonuyla yapmasının ve daha sonra bu konuda hiçbir pişmanlık göstermemesinin etkili olduğunu belirtti.
2 Ağustos 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda biri kadın, beş Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de öldürdüğü gazetecilere ilişkin bilgi verdi. Son saldırılarla birlikte Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı 158'e yükseldi. Medya Ofisi, İsrail'in gazetecileri 'Filistin'in sesini susturmak ve gerçekleri gizlemek amacıyla kasıtlı olarak' öldürdüğünü belirtti.
6 Temmuz 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirtti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda toplamda 35 bin 984 Filistinli öldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.
27 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim