Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta 10 derece düşmesi öngörülüyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, İstanbul ve İzmir'de yağmur tahmin ediliyor. Ankara'da ise hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi ve çarşamba günü kar yağışının olması bekleniyor. Ayrıca Ege Denizi için fırtına uyarısı yapıldı.
26 Mart 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ölü sayısı 9 bin 57'ye, yaralı sayısı 52 bin 979'a yükseldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Hükümetin Twitter'a getirdiği erişim kısıtlaması, bir toplantı sonrası kaldırıldı. Elektrik kesintileri ve altyapı sorunları devam ediyor. Adli tıp hekimleri tükenme noktasına gelirken, Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktı ve kanlı biçimde bastırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya kısıtlamalarını eleştirdi. Türkiye Güreş Federasyonu, enkaz altında kalan sporculardan dördünün hayatını kaybettiğini duyurdu. Deprem bölgesinde koordinasyon eksikliği ve yardım dağıtımındaki aksaklıklar eleştiriliyor.
8 Şubat 2023

Yeni bir araştırma, gününün çoğunu soğutulmuş ortamlarda geçirenlerin, aşırı sıcaklara maruz kaldıklarında ölüm oranının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmada, Avustralya'nın kuzey bölgesinde yaşayan yerli halkın ve sonradan yerleşenlerin aşırı sıcaklara bağlı ölüm oranları karşılaştırıldı. Yerli halkın, klimalı ortamlara erişimlerinin sınırlı olmasına rağmen sıcağa bağlı ölüm oranlarının daha düşük olduğu belirlendi. Buna karşın, klimalı ortamlarda çok vakit geçiren sonradan yerleşenlerin aşırı sıcaklara maruz kaldıklarında ölüm oranlarının daha yüksek olduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2023

2024 yılı Mayıs ayında, ilk iki gün hariç 29 gün boyunca sıcaklık rekorları kırıldı. Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemi verilerine göre, Mayıs ayı ortalama yüzey hava sıcaklığı 15,91 derece olarak tespit edildi. Bu sıcaklık, 1991-2020 Mayıs ortalamasının 0,65 derece, 1850-1900 ortalamasının 1,52 derece ve 2020'de kaydedilen en sıcak Mayıs'ın 0,19 derece üzerine çıktı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim değişikliği nedeniyle her geçen mevsimin daha sıcak olacağını belirtti.
10 Haziran 2024

Saygı Öztürk, Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye tanınan hac kontenjanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adil bir şekilde dağıtılmadığını iddia ediyor. VIP hacı, yandaş hacı gibi kontenjanların torpilli kişilere verildiğini ve normal vatandaşların yıllardır kurada çıkmadığını belirtiyor. Öztürk, Diyanet'in bu duruma açıklık getirmesi gerektiğini ve çözüm bulunmasını talep ediyor.
18 Haziran 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi için 'acil' durumlar kapsamında yemek hizmeti ihalesi açtı. İhale, kamu ihale kanununun 21b maddesiyle, yani pazarlık usulüyle yapıldı. MHP'li iş insanı Öztürk Taştan, kendi şirketi 'Özata Gıda Soğuk Hava Tessileri Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi' ile tek başına girerek ihaleyi 5 milyon 421 bin 350 lira karşılığında aldı.
26 Temmuz 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024

Cumhur İttifakı, 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerde Suudi Arabistan'da hacda olacak 70 bin kişinin oy kullanabilmesi için geçmişte yurt dışında çalışan işçiler için uygulanan bir YSK formülünü yeniden kullanmayı düşünüyor. Seçim tarihinin depremler nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği konusunda iktidar ve muhalefet arasında farklı görüşler bulunuyor. YSK'nın bu konuda henüz bir karar almadığı, ancak muhalefet temsilcilerinin kategorik bir ret içinde olmadıkları belirtiliyor.
24 Şubat 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 448 sağlık çalışanının öldüğünü açıkladı. Ayrıca 528 sağlık çalışanının yaralandığını ve Adıyaman'da 17 bin 499 hastanın taburcu edildiğini belirtti. Bakan Koca, deprem bölgesindeki illerde tıbbi imkanların seferber edildiğini vurgulayarak yeni can kayıplarını önlemek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
23 Şubat 2023

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, sıcak havalarda deniz ve havuzlarda enfeksiyon hastalıklarının arttığını belirtti. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle deniz ve havuzlarda insan yoğunluğu oluştuğunu ve bu durumun sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini ifade etti. Deniz suyunun, sürekli kendini yenilediği için havuza göre daha az riskli olduğunu ancak çok kalabalık yerlerde deniz suyunun da hijyen açısından bozulduğunu aktardı.
28 Ağustos 2023

Britanya Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) yayımladığı analize göre, 2022'de Britanya'da hava sıcaklığına bağlı olarak 4 bin 507 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, son 32 yılda iki kattan fazla artış gösterdi. En yüksek ölüm riski, sıcaklıkların 29 derecenin üzerine çıktığı başkent Londra'da görüldü. Ayrıca, 2022'de ülkede ölçülen en yüksek sıcaklık 40,2 derece olarak kaydedildi.
22 Eylül 2023

AFAD Başkanı Sezer, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 44 bin 374 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin ardından 21 gün geçtiğini ve bu süre zarfında 9 bin 990 artçı sarsıntının yaşandığını belirtti. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşıldığını ifade etti. Ayrıca, 8 bin 182 arama kurtarma personelinin ve 230 bine yakın personelin çalışmalara devam ettiğini söyledi.
26 Şubat 2023

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir sünnet düğününde ikram edilen yemekten 60 kişi zehirlendi. Zehirlenen kişiler mide ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastanelerde tedavi görenlerin bir kısmı taburcu edildi. Tedavisi devam eden kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Ağustos 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince kesim işlemleri sırasında meydana gelen kazalar nedeniyle 951 kişinin ambulansla, toplamda ise 29 bin 32 kişinin kendi imkanlarıyla hastanelere başvurduğunu belirtti. Durumu ağır olan ve operasyon geçiren 83 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlandı.
1 Temmuz 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Türkiye Güreş Federasyonu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde bir binanın yıkılması sonucu sekiz güreşçinin kurtarıldığını, dört güreşçinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarılan sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, halen enkaz altında olan sporcuların olduğu ve AFAD yetkililerinin dinleme çalışmalarının olumsuz sonuçlandığı ifade edildi. Federasyon, kurtarma çalışmalarında yer alan güreş camiasına teşekkür etti ve yaşanan olay nedeniyle taziye dileklerini iletti.
8 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların yarından itibaren Türkiye genelinde düşmesini beklediğini açıkladı. Ancak batı, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde 4-5 derece azalma beklenirken, yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarların üç gün daha etkili olması bekleniyor.
20 Ağustos 2023

İsrail'in Ankara büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini ve bir Türk vatandaşının kayıp olduğunu bildirdi. Ancak, Türkiye bu bilgileri henüz teyit etmedi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 1200'ü aştı.
12 Ekim 2023
İşaretlediklerim