İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle toplam beş ay 12 gün hak mahrumiyeti ve 1 milyon 78 bin lira para cezası verdi. Cezalar, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, soyunma odası koridorlarında hakeme yapılan eylemler, medyaya yapılan açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunma gibi farklı gerekçelerle uygulandı.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'ye sportif faaliyetlerden bir maç men ve 19 bin 500 lira para cezası uyguladı. Bu karar, belirtilen tarihte alınmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Cezanın sebebi ve detayları hakkında daha fazla bilgi verilmemiştir.
26 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'deki Derin Futbol programında yorumcu Ahmet Çakar'ın Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik olarak sarf ettiği 'futbol katili', 'tetikçi hakemler' ifadeleri nedeniyle kanala para cezası verdi. RTÜK, 6112 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan 'Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.
27 Eylül 2023

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 2022'de Barselona'daki bir gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katalonya'daki yüksek mahkeme ayrıca Alves'in mağdura 150 bin avro tazminat ödemesine karar verdi. Alves, 30 Aralık 2022'de 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve 20 Ocak'ta tutuklanmıştı. Savcılık, Alves için dokuz yıl hapis cezası talep etmişti.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'e Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Antalyaspor maçında müsabaka hakemlerine sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle bir maç men ve 39 bin lira para cezası verdi. Bu karar PFDK'nın resmi sitesinde duyuruldu.
5 Aralık 2023

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Bursaspor, eski başkanlarından Ali Ay'ın hatalarından dolayı lisans alamadıklarını ve bu sorun çözülmezse gelecek sezon lige katılamama tehlikesinin ortaya çıktığını duyurdu. Kulüp, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı. Kulübün başkanı Recep Günay, bu sezon için lige katılmama gibi bir durumlarının olmadığını ama futbolcu lisansı çıkarma yasağı aldıkları için gelecek sezon TFF'ye bildirebilecekleri lisanslı futbolcuları olamayacağını, bu nedenle lige katılamayacaklarını söyledi.
20 Temmuz 2023

Görme engelli avukat Mustafa Keskin'in yaşadığı ayrımcılık ve erişilebilirlik ihlalleri nedeniyle şikayeti üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Vakıfbank ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) 140 bin 934'er lira para cezası verdi. Keskin, banka hesabı açma sürecinde ve BDDK'ya yaptığı şikayetlerde engellilere yönelik ayrımcılıkla karşılaştı. TİHEK, Vakıfbank'ın ilgili hukuki düzenlemelere uymadığı ve BDDK'nın denetleyici görevini yerine getirmediği gerekçesiyle her iki kuruma da idari para cezası uyguladı.
7 Nisan 2024

1. Lig'de Kocaelispor'un oyuncusu İbrahima Breze Fofana, Altay ile oynanan maçta rakibi Ceyhun Gülselam'ı ısırdığı için üç maç men cezası aldı. Ayrıca Fofana'ya 11 Bin 700 TL para cezası da verildi. Fofana, bu olay nedeniyle maçta kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
31 Ağustos 2023

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024

Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın eski yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da tecavüz suçundan aldığı 4,5 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ocak 2023'ten bu yana tutuklu olan Alves, 1 milyon avro kefaletle salıverilecek. Şartlı tahliye koşulları arasında, ülkeyi terk etmemesi için pasaportlarının teslim edilmesi ve her hafta mahkemeye çıkması yer alıyor. Ayrıca, mağdura yaklaşmasını engelleyen bir uzaklaştırma kararı bulunuyor. Tecavüz mağdurunun avukatı, şartlı tahliye kararını skandal olarak değerlendirdi.
20 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından sahaya inen Trabzonspor taraftarları nedeniyle yaşanan olaylarla ilgili sorumlulara ceza verileceğini duyurdu. Maç sonrası sahaya inen taraftarlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcuların güçlükle soyunma odasına gittiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı da olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, yaşananlarla ilgili kanlı formasını 'şerefimizdir' notuyla paylaştı.
18 Mart 2024

TFF 2. Lig'de oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı gerçekleşmiş ve Bursaspor taraftarları tarafından çirkin tezahüratlar yapılmıştı. Olaylar sonrası soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a çirkin tezahüratlar ve diğer ihlaller nedeniyle toplam dokuz maç seyircisiz oynama ve 286 bin TL para cezası verdi. Amedspor yönetimi ve taraftarları, verilen cezayı yetersiz bularak tepki gösterdi.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim