Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nden geçen Çığırtkanlar Deresi'nde üç köpek yavrusunun mahsur kaldığı bilgisi üzerine Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine geldi. Dereye merdiven yardımıyla inen itfaiye eri, köpekleri aramaya başladı. Otların arasında oldukları belirlenen yavrular, bulundukları yerden çıkartılarak yaşam alanına bırakıldı.
28 Ağustos 2023

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina bulundu. Berzeg'in ailesi, İstanbul'dan gelerek köpeği teşhis etti. Köpeğin sağlıklı olduğu ve ailenin Gönen'e geldiği, jandarma ekiplerince aileyle görüşülerek durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi. Berzeg için daha önce AFAD koordinasyonunda arama çalışması başlatılmıştı ancak herhangi bir iz bulunamamıştı.
29 Ağustos 2023

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

Gazze'de görev yapan Habertürk Güvenlik ve Dış Politika Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin ve beraberindeki gazetecilerin bulunduğu yere yakın bir noktaya füze düştü. Olayda, İhlas Haber Ajansı muhabiri Volkan Kayalar ayağından hafif yaralandı. Çetin, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
18 Ekim 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Ancak yerel feribot seferleri etkilenmeden devam ediyor.
2 Ocak 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir köpeğin kulübesini yakarak ölümüne neden olan sanık, iyi hal indirimi uygulanarak bir yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, 'bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürmek' ve 'mala zarar vermek' suçlarından yargılandı. Köpeğin sahibinin avukatı, hayvana eziyetin suç olarak kabul edilmesinin önemine vurgu yaptı. Sanık, daha önce tutuklanmış ve ikinci duruşmada tahliye edilmişti.
19 Ocak 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

Bolu'nun merkeze bağlı Doğancı köyünde, bahçesinde bulunan kovanların bakımını yapan Mustafa Karakaya, arıların saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Karakaya'nın öldüğünü belirledi.
2 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde devam eden arama-kurtarma çalışmaları sırasında, ekiplerin çağrısına havlayarak yanıt veren Venüs adlı köpek ve 35 yaşındaki sahibi Duygu, enkaz altından 103 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kadın sağlık görevlilerine teslim edilirken, Venüs'e de serum bağlandı.
10 Şubat 2023

23 yaşındaki sosyal medya fenomeni ve motosiklet tutkunu Burak Can Taşan, Adana'da motosikletiyle seyir halindeyken önüne çıkan bir köpeğe çarptı ve kaza sonucunda hayatını kaybetti. Taşan'ın sosyal medyada 83 bin takipçisi bulunuyor ve motosiklet videolarıyla tanınıyordu. Kazada çarptığı köpeğin durumu hakkında bilgi verilmedi.
15 Ağustos 2023

İzmir'in Buca ilçesindeki bir lunaparkta, inişi esnasında kapanmayan bir salıncak savruldu ve ağaca çarptı. Kazada salıncaktaki altı kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
3 Ağustos 2023

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremden 278 saat sonra, yıkılan Tolga Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma ekipleri 45 yaşındaki Hakan Yasinoğlu'nu canlı olarak buldu. PAK, AFAD, CEKUT ve İstanbul İtfaiyesi gibi ekiplerin katıldığı yoğun çalışmalar sonucunda Yasinoğlu enkazdan çıkarıldı ve ilk müdahalesinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yasinoğlu'nun bilincinin açık olduğunu ve ilk tıbbi müdahalesinin sahra hastanesinde yapıldığını bildirdi.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Tunceli'de yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda koruma altında olan yaban keçileri, parkın sarp kayalıklarında beslenirken fotoğraflandı. Yaklaşık 42 bin hektarlık bir alana sahip olan milli park, dağlık ve ormanlık alanlarla kaplı olup, avlanması yasak yaban keçilerine ev sahipliği yapıyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte yeşeren otlarla beslenen keçiler, insanları fark edince zirvelere tırmanarak gözden kayboldu.
22 Mart 2023

ABD'de Maryland Üniversitesi hastanesinde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen 58 yaşındaki Lawrence Faucette, bir ayı geride bıraktı. Faucette, domuz kalbi nakledilen ikinci kişi oldu. Bu deneysel ameliyat, geleneksel kalp nakline uygun olmayan Faucette'in ömrünü uzatmak için son umut olarak görülüyordu. Şu ana kadar doktorlar, Faucette'in yeni kalbinin iyi çalıştığını ve vücudunun herhangi bir ret belirtisi göstermediğini belirtiyorlar. ABD'de her yıl 6 binden fazla kişi organ nakli olmadan hayatını kaybediyor ve bilim insanları, hayvanların donör olarak kullanılmasının bir gün organ bağışlarındaki büyük sıkıntıyı telafi edebileceğini umuyor.
25 Ekim 2023

Şişli'de, yürüdüğü kaldırımın aniden çökmesi sonucu oluşan çukura düşen 36 yaşındaki Gülcan N. hastaneye kaldırıldı. Esentepe Mahallesi Harman 1 Sokak’taki kaldırımda henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu. İtfaiye ekipleri tarafından çukurdan çıkarılan Gülcan N., sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaldırımdaki çökmenin devam etmesi nedeniyle güvenlik tedbiri alan ekipler, sokağı giriş ve çıkışlara kapattı.
11 Ekim 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde bir hastaya işkence eden şüpheli gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir görevlinin engelli bir hastayı küfrederek dövdüğü ve istismar ettiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin çekildiği bakımevinde idari soruşturma açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakımevinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına karar verdi.
24 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde gönüllüler tarafından işletilen BUPaws hayvan barınağı, cumhurbaşkanı kararıyla hızla boşaltılıyor. Barınağın İstanbul'un fethinde hayatını kaybeden askerlerin şehitliğine yakın olması gerekçe gösteriliyor. Barınak sorumluları ve okul yönetimi arasında bir yıldır süren görüşmelerde çeşitli çözüm önerileri sunulmuş, ancak anlaşma sağlanamamıştır. Barınağın yeni yerinde henüz gerekli düzenlemeler yapılmadığı için gönüllüler ve hayvanlar için zor bir süreç başlamıştır.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim