Metropolitan Sanat Müzesi, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' adlı eserinin adını 'Ukrayna Elbiseli Dansçılar' olarak güncelledi. Bu değişiklik, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Batı'da Rusya ile ilgili referansların değiştirilmesi eğilimi çerçevesinde gerçekleşti. Londra'daki Ulusal Galeri ve Los Angeles'taki J. Paul Getty Müzesi de benzer ad değişiklikleri yapmıştı. Müzeler, eserlerin Ukrayna ile olan ilişkilerini öne çıkarmak için yeniden inceleniyor. Ayrıca, Ivan Konstantinoviç Ayvazovski'nin etnik kökeni konusunda yaşanan tartışmalar sonucunda, Met onu 'Ermeni, Rusya (şimdiki Ukrayna) doğumlu' olarak sınıflandırdı.
21 Mart 2023

Britanyalı komedyen Jimmy Carr, kara mizah ve sarkastik komedi tarzıyla tanınan 'Terribly Funny' adlı gösterisiyle 7 Mart'ta İstanbul'da Tim Show Center'da sahne alacak. Gösteri İngilizce olacak ve altyazı sunulmayacak. Bilet fiyatları 1000 ile 2000 lira arasında değişiyor. İzleyicilere, gösterinin hassas konular içerebileceği konusunda uyarıda bulunuluyor.
14 Aralık 2023

Glasgow Müzesi, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’e ait 3 milyon sterlin değerindeki bir heykelin kaybolduğunu duyurdu. Heykel, Rodin’in ünlü ‘Les Bourgeois de Calais’ grubunun bir parçasıydı ve şu anda Glasgow’un sanat koleksiyonlarında bulunmuyor. 1901 yılında Rodin’den satın alınan alçı heykel, 1949 yılında Kelvingrove Park’ta sergilendi. Şu anda kayıp veya çalıntı olarak listelenen yaklaşık bin 750 parça arasında yer alıyor.
19 Ekim 2023

Hollanda'nın Alkmaar kentinde düzenlenen geleneksel Gouda peyniri festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Festivalde, beyaz önlük giyen jüri tarafından Gouda peynirleri değerlendirildi. Geleneksel kostümler giymiş peynir taşıyıcıları, peynirleri ahşap arabalarla sergiledi.
8 Nisan 2023

Yedi Grammy ödülüne sahip Amerikalı şarkıcı Christina Aguilera, 8 Ağustos'ta Antalya'da Regnum Live in Concert kapsamında konser verecek. Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya'da konaklayacak olan Aguilera, otelde sahne alacak ve bilinen şarkılarını seslendirecek. Daha önce bu etkinlik kapsamında Jennifer Lopez, Dua Lipa, Tom Jones gibi isimler de Antalya'da konserler düzenlemişti.
5 Temmuz 2023

İspanya'nın başkenti Madrid'de her yıl kutlanan San Anton dini bayramında evcil hayvan sahipleri, patili dostlarını San Anton kilisesine getirerek kutsama ayinine katıldı. Anadolu Ajansı fotoğrafçısı Burak Akbulut, etkinlikten sevimli anları fotoğrafladı. Bu gelenek, hayvanların korunmasını ve onlara gösterilen sevgiyi vurgulamak amacıyla yapılmaktadır.
17 Ocak 2023

Galler'in Wrexham şehrindeki McDonald’s şubesi, restoran çalışanlarına ve çocuklara yönelik saldırılar sonrası, anti-sosyal davranışları önlemek amacıyla akşam beşten sonra klasik müzik çalmaya ve ücretsiz internet hizmetini kısıtlamaya karar verdi. McDonald’s, klasik müziğin çevreye uyumlu davranışları özendirdiğini ve suç oranlarını düşürdüğünü belirtiyor. Londra metrolarında ve diğer McDonald’s şubelerinde benzer uygulamaların olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenmiş. Ayrıca, Chicago'daki bir market zinciri de evsizleri caydırmak için klasik müzik kullanıyor.
1 Şubat 2023
İşaretlediklerim