Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlı videoyu gerçekmiş gibi anlatmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne 'Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz' yazılı siyah çelenk bırakarak, Erdoğan ve AKP'yi montaj videolarla algı yönetimi yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu da daha önce Erdoğan'ı 'Montajcı sahtekar' olarak nitelendirmişti.
23 Mayıs 2023

Şeref Oğuz, iktidarın muhalefet belediyelerini zor durumda bırakmak için çeşitli stratejiler uyguladığını iddia ediyor. Bu stratejiler arasında borç yükü oluşturma, belediye kasalarını boşaltma, projeleri onaylamama ve SGK borçlarını tahsil etme gibi yöntemler bulunuyor. Oğuz, bu durumun halkın gözünde iktidarın itibarını zedelediğini belirtiyor. Ayrıca, iktidarın bu tür 'şeytani inovasyonlar' yerine daha yapıcı çözümler üretmesi gerektiğini savunuyor.
26 Temmuz 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın deprem yardımlarını yeterince halka ulaştıramadığını eleştirerek, 'not ediyoruz' şeklindeki ifadelerle tehdit savuran yetkililere tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in eleştirilere sert yanıtlar verdiği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir tutum sergilediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, iktidara şov yapmayı bırakıp yardımları halka ulaştırma çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde vergi zamlarına başlaması ve akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrası, CHP 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirerek, CHP'nin bu sorunlara çözüm sunacağını ve halkın iktidarını kuracaklarını belirtti.
17 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

CHP'li Tuzla Belediyesi, AKP döneminde İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen iki binanın tahliyesini talep etti. Evliya Çelebi ve Aydıntepe mahallelerindeki binalar, 2014 yılında AKP yönetimindeyken vakfa tahsis edilmişti. Belediye, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini ve binaların 10 Kasım itibarıyla tahliye edilerek eksiksiz teslim edilmesini istedi. Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, bu adımın kaynak yönetimi ve şeffaflık hedeflerinin bir parçası olduğunu belirtti.
28 Ağustos 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, deprem bölgesindeki eksiklikleri eleştirenleri 'not ediyoruz' diyerek hedef almıştı. Bu sözlere tepki olarak oyuncu Caner Cindoruk 'Beni de not edin' demiş ve bu tepki sosyal medyada kampanyaya dönüşmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'Not etseniz ne yazar? Hepimiz tutuklanmaya hazırız' ifadelerini kullanarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e tepki gösterdi ve hükümete sataşmamaları konusunda uyarıda bulundu.
17 Şubat 2023

AKP'nin eski maliye bakanı Mehmet Şimşek, CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası videosunu Twitter üzerinden beğendi. Bu durum sosyal medyada dikkat çekip haberleştirilince, Şimşek beğeniyi geri çekti. Daha sonra yapılan açıklamada, beğeninin Şimşek'in sekiz yaşındaki oğlu tarafından yanlışlıkla yapıldığı belirtildi.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarına yeniden aday olması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu ve CHP'nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş'ın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istediğini söyledi.
12 Ağustos 2023

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 24 çözüm önerisi sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin prim borçlarının tahsil edilmesi gerektiğini belirtmesinin ardından, bazı belediyelere ihbarname gönderilmiş ve haciz işlemleri başlatılmıştı. TBB'nin önerileri arasında borç yapılandırması, belediyelere vergi ve harç tarifesi belirleme yetkisi verilmesi ve belediyelerin mali yüklerinin hafifletilmesi gibi maddeler yer alıyor.
7 Ağustos 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla yaptığı özel toplantıda kur korumalı mevduatı (KKM) eleştirdiğini yazdı. KKM, Türk Lirası'nın değer kaybını yavaşlatmak için Aralık 2021'de başlatılmıştı. Habere göre Şimşek, KKM'nin kötü bir fikir olduğunu ve şartlar elverdiğinde sonlandırılacağını belirtti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, haberin tamamen uydurma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
7 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Paris'teki harcamalarını eleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Paris'te 'İstanbul Evi' açması ve bu evin kira bedeli üzerinden yapılan harcamalar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti. Erdoğan, muhalefeti Paris'teki harcamalar üzerinden hedef alarak, SGK borçlarını ödememekle suçladı.
10 Ağustos 2024

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, devletin genel durumunu altı başlık altında değerlendirdi. Erdoğdu, devlet kurumlarında tarikat personeli bulunduğunu, güvenlik güçlerinin siyasi baskı altında olduğunu, Maliye'de vergi ödemeyen imtiyazlı şirketlerin bulunduğunu, Hazine'nin seçimler nedeniyle boşaltıldığını, kamu bankalarının kara deliğe döndüğünü ve Merkez Bankası'nın teknik olarak iflas etmiş görüntüsü verdiğini iddia etti. Ayrıca, ekonomik bir depremin yakın olduğunu ve ek vergilerin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim