Hamas, bir esir takası anlaşması çerçevesinde 12 Tayland vatandaşını ve 13 İsrailli esiri serbest bıraktı. Tayland vatandaşlarının serbest bırakılması, Katar'ın aracılık ettiği İsrail-Hamas anlaşmasının bir parçası değil. Mısır'ın aracılığıyla gerçekleşen bu serbest bırakma, Mısır'ın yoğun çabalarının bir sonucu olarak duyuruldu. Ayrıca, İsrail ordusu, serbest bırakılmaları beklenen Filistinli esirler için toplanan kalabalığa Ofer Cezaevi önünde göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.
24 Kasım 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala davası nedeniyle AKP'nin ikiye bölündüğünü ve kendisinin de Kavala'yı savunmakla suçlandığını belirtti. Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP'nin hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçilerle dolu olduğunu, ancak gölgede yumruk atmaya çalışanların kripto kalıntılar veya ücretle çalışanlar olduğunu söyledi. Türkeş, Kavala davasına ilişkin yedi soru sordu ve bu soruların hukuki sürecin objektif delillerle yürütülmesine neden karşı çıkıldığını sorguladı.
12 Temmuz 2024

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024

BBC, Türkiye üzerinden cihatçı gruplara karşı savaşmak üzere Nijer’e Suriyeli paralı askerler gönderildiğini yazdı. Haberde, bu organizasyonu Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'nin (SADAT) yürüttüğü iddia edildi, ancak SADAT bu iddiayı yalanladı. Suriyeli paralı askerler, Nijer'de cihatçı gruplara karşı savaşmak için ayda 1500 dolar maaşla çalışacak. Türkiye'nin bu faaliyetleri, bölgedeki siyasi nüfuzunu ve ticari çıkarlarını koruma amacı taşıyor.
16 Temmuz 2024

İstanbul Şişli'deki Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapan dört kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada mezarlıkta yaklaşık 6 metre derinliğinde bir kazı tespit etti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda definecilikle ilgili dokümanlar ve ekipmanlar bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
26 Ağustos 2024

Kırklareli'nde Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir takside altı düzensiz göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan taksinin sürücüsü H.G., insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı ve araca el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.
18 Eylül 2024

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

İsrail ordusu, Batı Şeria'da başından vurularak öldürülen Türk ve ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin kasıtsız olarak öldürülmüş olabileceğini açıkladı. İsrail askerlerinin başka bir göstericiyi hedef alırken Eygi'yi vurduğu belirtildi. İsrail, Eygi'nin cesedi üzerinde otopsi yapılmasını talep etti. Olay, Türkiye, ABD ve Birleşmiş Milletler tarafından tepkiyle karşılandı.
10 Eylül 2024

Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçük sonucu bir maden işçisi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Karadeniz Ereğli Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği belirtildi.
14 Eylül 2023

Antalya merkezli bir forex dolandırıcılığı soruşturmasında, 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 133 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 79'u tutuklandı. Suç örgütü, Londra'da faaliyet gösteren bir şirketin Türkiye'de lisanslı ve yasal danışmanlığını yürütüyor gibi yaparak 66 kişiyi toplam 48 milyon 198 bin 208 lira dolandırdı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) incelemesine göre, örgütün yönettiği para trafiği 18 milyar 440 milyon 666 bin 481 lira olarak belirlendi. Şüphelilere ait yaklaşık 2,5 milyar lira mali değere el konuldu.
28 Eylül 2024

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de geçici koruma altındaki 3 milyon 103 bin Suriyeli'den 729 bininin beyan ettikleri adreslerde bulunamadığını açıkladı. Yerlikaya, bu kişilere adreslerini güncellemeleri için Türkçe, İngilizce ve Arapça uyarılar gönderildiğini ve süre dolduğunda eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden faydalanamayacaklarını belirtti. Ayrıca, düzensiz göçle mücadele kapsamında 4 milyon kişinin Türkiye'ye girişinin engellendiğini ve 22 bin 987 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini ifade etti. Yerlikaya'nın konutunda iki yabancının kayıtlı olduğu iddiası üzerine müfettiş görevlendirildiği de belirtildi.
5 Ağustos 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na yürümek istedikleri sırada polise saldırdıkları gerekçesiyle tutuklanan sanıkların tamamı tahliye edildi. İstanbul 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, 25 tutuklu sanığın delil karartma ihtimalinin bulunmadığı gerekçesiyle yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi. Olay, Saraçhane'de göstericiler ile polis arasında çıkan arbedenin ardından çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla başlamıştı.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim